راستش به نظرم برای کسی که وابستگی به تجهیزات قبلی نداشته باشد کنون انتخاب همه کاره تری است.
البته دو نکته که امیر محبی هم گفت یکی تفاوت قیمت 500 دلاری است و دیگری ریموت فلاش که روی بدنه دی800 هست که خودش برای خرید جداگانه چند صد دلار قیمت دارد. اگر وایرلس فلاش برایتان مهم نباشد که خوب مشکلی نیست.
مسعود جان، منبع رو در چند پست پایین تر ارسال کردم. هم در زمینه read noise و هم در مورد دینامیک رنج میتونی نتایج تست رو در لینکهایی که ارسال کردم ببینی. اگر کسی نتیجه تست رو نمیپسنده فکر کنم بهترین راه همونی باشه که گفتی. فکر کنه که این نمودارها ساختگی هستند. به هر حال این عدد و رقمها رو از خودم نساختم :)جواد جان منبع معتبری برای نوشته یا اعداد داری و یا فقط برای مثال این اعداد او ارقام رو نوشتی؟
حالا من یه جوری حساب میکنم که بشه! فایل raw هر دو دوربین رو دانلود کن، تنظیمات یکسانی رو در مورد هر دو دوربین اعمال کن (فقط حواست باشه که اگر میخوای شارپنس اعمال کنی، radius عکس D۸۰۰ رو بیشتر بگیری که تاثیر یکسان داشته باشه. بعد هم خروجی D۸۰۰ رو توسط گزینه bicubic sharper به میزان ۷۸% کاهش بده. بعد نتیجه رو مقایسه کن. در ضمن همونطوری که اشاره شد، حواست باشه که عکسهایی رو مقایسه کنی که مشخصات نور سنجی کاملا یکسان یا دست کم نزدیک به همی داشته باشند. اینکه یه عکس ایزو ۳۲۰۰ بگیریم بعد بگیم این ایزو ۶۴۰۰ هست که خوب کار اشتباهیه. باید به این نکته ظریف دقت کرد که ایزو اسمی با ایزو واقعی متفاوته!هر جور حساب کنی نمیشه رفتار نویزی این دو بدنه رو نزدیک هم دونست!
اینکه دو تا سمپل در دو تا اندازه مختلف رو بذاریم کنار هم و یکیش هیچ نویز ریداکشنی نداشته باشه و اون یکی به ضرب و زور نویز ریدکشن، صاف صاف شده باشه که نمیشه تست علمی، دوست من! شما خودت به همین عکسی که گذاشتی یه نگاه بنداز. تو کلاف قرمز رسما تبدیل شده به یه لکه قرمز رنگ. دیگه هیچ دیتیلی هم توش نیست! اینکه میگن عملکرد دوربین در ایزوهای بالا، منظورشون فقط که گرین نیست! گرین رو میشه چنان صافش کرد که از آب هم صاف تر بشه! مهم حفظ جزئیات، داشتن دینامیک رنج بالا و .. هست که شما خودت از من هم بهتر میدونی!
Untitled1-1.jpg
من همین عکسی که خودت قرار دادی رو برداشتم، قسمت مربوط به D۸۰۰ رو انتخاب کردم، کمی نویز ریدکشن انجام دادم و سایزش رو هم کم کردم. میبینی که عکس به همون اندازه تمیز شده و به علاوه جزئیاتی که در D۸۰۰ هست در ۵DIII نیست.
3.jpg
مسعود عزیز، مطمئنم که سوال تو از روی تعصب به برند نبوده و امیدوارم که توضیحات من هم جدا از مسائل برندی ارزیابی بشه. این وسط اگر کسی هم باشه که از روی خامی و تعصبهای بی ریشه بخواد با رفتارهای بچگانه جو تاپیک رو به سمت و سوی دیگهای ببره فکر کنم بهتر باشه بهش محل ندیم.
ویرایش توسط jebrahim : Thursday 15 March 2012 در ساعت 17:52
ج.ابراهیمی
ویرایش توسط nejadi : Thursday 15 March 2012 در ساعت 18:39
برام جالب هست که بدونم ۵DIII در ایزو ۱۰۰ در کدوم قسمت نسبت به D۸۰۰ برتری داره. فکر نمیکنم دست کم از روی فایل خام بشه این نتیجهای که شما میگید رو گرفت.
این هم نمونهای از مقایسه عملی و غیر علمی دینامیک رنج ۵DIII و D۸۰۰ در ایزو ۱۰۰. تازه توجه کنید که هیچ گونه تغییر سایز هم اعمال نشده وگرنه که دوربین نیکون از این هم تمیز تر به نظر میرسید!
4.jpg
اینطور به نظر میرسه که دوستانی که در آینده قرار هست از ۵DIII استفاده کنند، در هنگام shadow recovery و یا اضافه کردن exposure در هنگام پردازش عکس باید خیلی خیلی دقت کنند چرا که عکسی با نویز و بندینگ به دست خواهند آورد. البته ظاهراً کنن در مورد بندینگ نسبت به ۵DII پیشرفت خوبی داشته اما خوب رقیب بهتر عمل کرده! فکر میکنم انتخاب بین این دو دوربین برای کسانی که از ایزو ۱۰۰-۸۰۰ بیشتر از ایزو ۱۶۰۰-۱۲۸۰۰ استفاده میکنند چندان هم سخت نباشه. اما کسانی که در ایزو ۱۶۰۰ به بالا اکثر عکسهاشون رو میگیرند، باید بیشتر صبر کنند!
حساب اونایی که از قبل هم تجهیزات عمدهای از هر کدوم از این دو برند داشتند جداست!
ج.ابراهیمی
آقای ابراهیمی من به هر دوی این دوربین ها و کلا هر دو برند علاقه دارم و اگر مسایل مالی نبود حتما هر دو رو تجربه میکردم پس حرف من رو پای تعصب برندی نگذارید در مورد سوالی هم که کردید این نمونه رو قرار میدم (البته شاید شما نظری مخالف با نظر من داشته باشید)
به نظرم کنتراست تصویر مربوط به D800 کمتره و با افزایش اون تصویر مناسبتری به دست بیاد اگه به بافت پارچه در قسمت سفید نگاه کنید در D800 جزئیات بیشری مشاهده میشه. مهمتر از اون به نظر میرسه نور پردازی دو عکس با هم متفاوت باشه.
مرتضی باقری
D7100+Nikkor 18-105mm f3.5-5.6+Nikkor 50mm f1.8 D+Sigma 105mm f2.8 macro+Tokina 11-16 II f2.8 + SB800+Vangard Alta 233AP
درباره من
من که تردیدی ندارم شما تعصبی ندارید. من هم فقط از روی کنجکاوی خواستم بدونم که در پایینترین ایزو در چه جاهایی ممکن هست که ۵DIII بهتر عمل کنه. واقعا ممکن هست ۵DIII در ایزو ۱۰۰ برتریهایی هم داشته باشه. منکر این نیستم اما خوب من که تا حالا چیزی در این مورد نشنیده بودم.
ظاهراً نمونهای که شما قرار دادید کراپ از فایل jpg هست که قابل استناد نیست. در کراپ کراپ عکس raw برتری خاصی بر D۸۰۰ نمیبینم.
5.jpg
ج.ابراهیمی
مطلبی که من نوشتم در مقایسه ایزوی دو دوربین نبود بلکه در بحث فوکوس بهتر و... بود . اما وقتی بحث در این مورد هست من هم فکر میکنم هر دوربین در مورد بعضی رنگها بهتر عمل میکنه. به فرض مثال تو ایزوی 100 در قسمتی که فنجان سیاه واقع شده ( بدون ریسایز تصویر d800 ) میتونید ته رنگ سبز رو بطور مشخص در نمونه 5d ببینید که اصلا قابل قبول بنظر نمیاد و شاید راه حلی هم برای تصحیحش به این آسونی پیدا نشه:
نمونه d800
نمونه 5d miii
افشين دليري
Nikon D800, Nikkor 70-200 vrii, Nikkor 105mm, Nikkor 50mm 1.8G,Nikon SB 80DX, Mini S&S studio flash lighting MSFK-150-3
با سلام
بنظر بنده این عکسهایی که گرفته شده کمی تا قسمتی مشکوک هستن!
وقتی هنوز هیچکدوم از دو دوربین عرضه نشده،این عکسها با موضوعات یکسان از کجا سر و کله شون پیدا شده؟هر کارخونه هم عکاسهای خودش رو داره واسه بحث تبلیغ و معرفی و سمپل و ...
کراپ شدن عکسها (مخصوصاً ریسایز کردن عکسهای )D800 آزار دهنده است...واسه چی باید عکس دوربینی که همه ادعاش اینه که 36 مگا پیکسل رزولوشن داره رو برداریم ریسایز کنیم که بشه هم قواره یه دوربین دیگه تا مقایسه اش کنیم؟
والا من نمیفهمم اصلاً چه اصراری به این مقایسه ها هست!این دوربینها وقتی برسن به میهن اسلامی قیمتشون بین 7 تا 10 میلیون تومن خواهد بود...خُب کی میره بخره؟یه عکاس تازه کار نیست که بخواد اولین دوربینش رو بخره (منهای مرفهین بی درد)...کسی میره سراغ این بدنه ها که که یه سبقه ای در عکاسی داره(پس قطعاً گرایشی)...و تجهیزاتی داره که اصلاً براش بصرفه نیست در این وضعیت بازار بخواد کلاً تغییر برند بده...بطور مثال،بنده خودم رفتم اندر کف D800 ، وضعیت نویزی 5DIII خدا هم که باشه،باز من D800 میخرم و برام مهم نیست نویز 5DIII میخواد نیم یا دو و نیم استاپ بهتر باشه!
اگر هم خیلی مایلیم که بدونیم به لحاظ فنی کدوم دوربین بهتره ، باید منتظر نظر کارشناسان خبره که با تجهیزات اندازه گیری دقیق و ابزار ویژه به تست می پردازن بمونیم وگرنه از روی نمونه عکسهایی که صحت و سقمشون خیلی معلوم نیست،و با تجهیزاتی که یحتمل کالیبره 100% نیستن نمیشه نتایج قابل قبولی دریافت کرد!
پرگویی ام رو ببخشید