سلام؛
دوستان عزیزم، من از جمله ی اون افرادی هستم که خطر کرده و سنسور دوربین رو خودش تمیز کرده؛ البته اگه مورد غضب عزیزان فوق حرفه ای واقع نشم، باید بگم که بیشتر از 10 بار هست که شخصا اقدام به تمیز کردن سنسور دوربینم کردم، این هم عکسی از پارویی هست که ساختم:
IMG_20140227_162759.jpg
قطعات تشکیل دهنده ی این پارو عبارتند از : یک عدد چوب گوش پاکن، کارت ویزیت، چسب و کاغذ تمیز کننده لنز و در نهایت محلول فرار تمیز کننده که از الکل سفید استفاده کردم.
کارت ویزیت رو به اندازه ی پهنای پارویی که می خواستم به صورت دولا بریدم، چوب گوش پاکن رو با تیغ کاتر از وسط به مقداری که کاملا کارت ویزیت بریده شده رو در خودش جای بده بریدم، سپس چندلایه کاغذتمیز کننده ی لنز رو به شکلی که سفتی کارت ویزیت از بین بره و فشار تمیز کردن باعث نشه خشکی کارت ویزیت به سنسور آسیبی وارد بکنه قرار دادم و حتی کاغذ تمیز کننده ی لنز رو کمی پهن تر از پهنای کارت ویزیت گرفتم که بتونم اون رو به طرفین تا کنم که مبادا لبه های کناری کارت ویزیت بریده شده هم خطری ایجاد بکنه و در انتها دورش چسب زدم و تا بالای چوب گوش پاکن بردم که کاملا محکم بشه.
سپس با استفاده از الکل سفید، مقدار بسیار جزئی به حدی که مرطوب بشه سر پاروی ساخته شده رو آغشته کردم و از یک سمت چند بار روی سنسور کشیدم. بعد از اتمام تمیز کاری، تست کردم و از میزان آلودگی روی سنسور توی اف های بسته از آسمون به شکل فلو عکس گرفتم. و جاهایی که مونده بود رو تمیز کردم.
پیشنهاد نمی کنم که دوستان هم این کار رو انجام بدن ولی من به شخصه هراسی از خراب شدن سنسور ندارم چرا که کلیه ی اقدامات ایمنی رو انجام دادم و نتیجه ی مطلوبی گرفتم.
در خاتمه بگم که فقط تجربه ی خودم رو با شما به اشتراک گذاشتم و بیش از 10 بار هست که با این روش سنسور رو تمیز کردم و برام یه کار عادی شده و صد البته دوربین من Canon 600D و ربطی هم به دوربین D7100 نداره.
ارادتمند محمد شکوهی