جواب من رو كسي نداد ها.!!!
عليرضا تارا
همانطور که دوستمان گفتند در این حد رطوبت برای دوربین مضر نمی باشد. من هم اکنون در وین هستم در این فصل تقریبا هر روز به طور ملایم بارانیست. و در بعضی مناطق توریستی تقرییا دست 90 درصد مردم دوربین هست و در حال عکاسی ولی این را هم باید در نظر داشت که اکثر این افراد از تجهیرات کامل جانبی از جمله رطوبت گیر داخل کیف استفاده می کنند و مثل ما تا آخرین ریال را برای یک بدنه خوش استیل و جدید هدر نمی دهند. و بیشتر از اینکه به دفاع از دوربینشان بپردازند به نقد و دفاع از نتیجه کارشان می پردازند.
با تشکر
البته رطوبت ناشي از هواي باراني با رطوبت مناطق گرم و شرجي تفاوت زيادي داره و معمولا ضرري براي دوربين نداره و با يه چتر يا كاور بارووني مساله حل ميشه سوال دوستمون بيشتر مربوط به مناطق شرجي ميشه كه معمولا" هواي داخل خونه ها خنك تر از بيرونه و با سرد و گرم شدن دوربين احتمال بروز شبنم برروي قطعات اپتيكي زياد است
من 2 سال پیش با D80 که رفته بودم نمک ابرود در رطوبت بالای 95 درصد لنزم بخار کرد وقتی وارد جنگل شدم کم کم بخار بر طرف شد و براحتی شروع کردم به عکاسی اما بعدا اومدم عکسامو رو مانیتور دیدم با کمی گرین و دون دون شدن مواجه شدم . بعد از مدتی که وارد جایی شدم که 70 درصد هم رطوبت نداشت دوباره که عکاسی کردم بازم بخار کرد ! این موضوع ادامه داشت تا زمانیکه لنز 18-135 را با 18-200 عوض کردم و دوباره در شرایط قبلی کار کردم اما حتی یک لحظه هم به مشکل نخوردم . این تجربه شخصیم بود و میخوام بگم که سیلینگ دوربین و لنز در شرایط مرطوب یا غبار آلود نقش بسیار مهمی دارند . حالا دیگه نمیدونم D90 تا چه حدی اب بندی شده تا حالا که مشکلی ندیدم
محمد سعدی
بدنه D90 مثل بدنه های D300, D700 در مقابل رطوبت و گرد و غبار عایق نیست پس مطمئنا نمیشه
توی هوای نامساعد مثل روزهای بارونی باهاش عکاسی کرد !
شرایط مشکلساز برای لنز (و بویژه قطعات الکترونیک) وقتیه که رطوبت متراکم بشه. یعنی دوربین از محیط سرد ناگهان به محیط مرطوب منتقل بشه.
بهتره دوربین و لنز رو توی یه محفظه (مثلن کیف) به محیط منتقل کنیم و نیم ساعتی بش فرصت بدیم تا دما و رطوبت محیط رو بگیره
پیکولو
سلام دوستان عزیز
مدتی هست که موضوعی ذهن مرا به خود مشغول کرده. اول اینکه من به برند نیکون علاقمند هستم. (نه به صورت غیر منطقی و تعصبی). وتصمیم دارم که یک دستگاه نیکون دی ۹۰ تهیه کنم. اینجا در اروپا بیشترین دوربینهایی رو که مناسب بودجهام بود در دست گرفتم و از لحاظ وزن و خوش دستی امتحان کردم. این کار هیچ از علاقه من نسبت به نیکون کم نکرد حتی نسبت به خرید دی ۹۰ علاقمند تر هم شدم. در ایران که بودم با ۴۰ دی عکاسی کرده بودم (البته در شب) و نه در موقعیتهای مناسب و دقت زیاد. ولی هرچی در سایتها به مقایسهٔ تصویر پرداختم. بیشتر به شک افتادم. معیار من در آنالیز تصویر بیشتر sharpness بودن تصویر بوده. و وقتی به گالریهای نیکون دی ۹۰ نگاه میکنم فقط در خود سایت نیکون هست که تصویر قابل قبولی داره. (البته با توجه به نوع لنز). حتی اینجا با یک تکنسین در فروشگاه صحبت کردم که به کانن بیشتر تمایل نشون میداد. در هر صورت من منتظر یک تصمیم نهایی ند برای خرید (دی ۹۰ بیشتر از 40 دی ) هستم . چون معتقد هستم که نهایتا باید ببینیم چه دوربینی رو دوست داریم در دست بگیریم. چه کانن - چه نیکون - یا حتی برندهای دیگه. از دوستانی که تجربه بیشتر در این زمینه دارند خواهش میکنم راهنمایی کنند که آیا منطق خواستی پشت این تفاوت کیفیت هست یا به edit تصاویر مربوط میشه.
با تشکر
دوست عزیز
نیکون و کانن هر دو برندهای خوبی هستند. مقایسهی دقیق رو وقتی میشه انجام داد که دو مدل خاص از هر دو برند رو در کنار هم بگذاریم.
نتیجهگیری کلی من دربارهی این دو برند اینه که نیکون لنزهای بهتری میسازه و کانن پردازش تصویر بهتری داره، یعنی تصاویری که از فایل خام میسازه زندهتر بنظر میرسه.
بنابراین اگه دنبال تصاویر دقیقتر هستی و حوصله و مهارت پردازش فایلهای خام (raw) رو داری، نیکون گزینهی مناسبیه.
شارپنس تصویر به لنز و شرایط عکاسی بسیار وابسته هست. توی همین سایت و سایتهایی مثل فلیکر و pbase میشه به تعداد زیاد نمونه تصویر از هر دو نوع دوربین دید. با هر دوی اینها تصاویر خوب و قابل قبول میشه گرفت (و حتا با دوربینهای کمکیفیتتر).
ضمنن برای مقایسهی پارامترهای مختلف انواع بدنه و لنز، سایتهایی مثل slrgear و dpreview و ... میتونه کمک کنه.
حرف آخر اینکه انتخاب یک مدل خوب از هر کدوم از برندهای کانن یا نیکون پشیمونی نداره :)
پیکولو