پسر پارسی عزیز
سلام
قبل از هرچیز؛ من استاد نیستم !!
من هم مثل شما فکر میکنم اگر کیفیت تصاویر دوربین 60D از 550D بهتر نباشد، بدتر نیست.
اما با آن نگاه و دقتی که شما به موضوع دارید و پیکسل به پیکسل مقایسه میکنید،اصلا نمونه های خوبی را انتخاب نکرده اید.همانطور که جناب قبادی هم توضیح دادند بحث نویز و ... بحث های پیچیده ای است و شرایط بسیار خاص آزمایشگاهی طلب میکند. و اگر بنا بر مقایسه فایل های خام دوربین ها باشد حتی باید دید چه کسی با چه نرم افزاری عکس ها را پردازش کرده است.
در مورد انتخاب دوربین برای عکاسان آماتور و آماتور جدی شخصا اعتقاد دارم، اکثر دوربین های موجود مثل D90, D7000, D300S و یا 50D 60D 7D, 550D از نظر خروجی سنسور و میزان نویز جوابگوی 90 درصد نیاز های اکثر عکاسان آماتور و آماتور جدی هست.
آنهایی که نیازهای خاص دارند باید دقیق تر انتخاب کنند. مثل عکاسی تاتر که خوب به دوربین با توانایی ثبت تصاویر با نویز بسیار کم نیاز دارد که البته در صورت مشخص بودن برند مورد علاقه و مقدار هزینه اصلا کار سختی نیست.
در ضمن !
ای بابا ! نگید تورو خدا !البته لنزها متفاوته ولی چون از یک کمپانیه ، فکر نکنم تاثیری بر کیفیت نهایی داشته باشه و تفاوت تنها در میزان گستره ی دیده که ربطی به موضوع نداره
یعنی به نظر شما، 85 میلمتر روی لنز 17-85 ، 18-135 ، 24-105، 70-200 f4.0 IS و 85 F1.8 همه یکسانند ! چون همه Canon هستند !؟!؟
---------------------------
در مورد مقایسه بدنه دوربین های Canon EOS 60D و Canon EOS 550D
یک توضیح کلی :من نمیدونم چجوری میگین جنس بدنه ی 60D بهتره ! هر کی یکبار این دوتارو تو دست گرفته باشه ، به کیفیت عالی بدنه ی 550D میرسه و اونو به 60D ترجیه نمیده . نوید خان به نظر شما پلی کربنات بهتره یا استیل ضد زنگ ؟!!!
کلا، بحث بدنه 60D از آنجا بالا گرفت که بدنه 60D مانند سری 40D و 50D نبود ! یعنی بدنه فلزی (آلیاژ) نداشت.( میشه گفت بدنه ای فلزی که کار شاسی را هم میکند)
در مورد سری XXXD خیلی ها اعتقاد دارند که اصلا شاسی ندارد ! (البته من خیلی موافق این جمله نیستم) اما منظور آنها این است که یک بدنه فلزی که هم کار شاسی و هم کار بدنه را بکند ندارند.
مثلا Mirror Box این سری کاملا پلاستیکی است
در سری XXXD در قلب دوربین، یک تکه فلزی، به عنوان شاسی، وجود دارد که قطعات روی آن سوار میشوند و سپس قطعات پلاستیکی روی آن سوار میشوند. سپس یک پوسته بیرونی روی قطعات نصب میشود.
نظر شخصی :
من با 350D زیاد کار کرده ام. یک سالی 400D داشته ام و تا حالا دو تا 500D برای دوستانم خریده ام. با 550D و 60D زیاد عکاسی نکرده ام اما هر دو را در دست گرفته ام و تست کردم.
به نظرم کلا بدنه 60D از 550D بهتر است. چه از نظر ابعاد و ارگونومی، چه از نظر حس و حال بدنه و چه از نظر Finishing !
چرا فکر میکنم نظر شما غلط است !
اول : دوست عزیز وقتی شما چه 60D و چه 550D را در درست میگیرید نه Stainless Steel را درست گرفته اید و نه یک چیز پلی کربناتی !
این ها مواد Composite ای هستد !
به نظر شما استفاده از فلز برای کاپوت ماشین، صندوق عقب، سینی زیر موتور و ... بهتر است و یا مواد کامپوزیتی (مثل SMC , BMC) مثل همین رزین هایی که نام بردید !
بررسی این گونه مواد رشته ای تخصصی خاصی از مهندسی های شییمی و مکانیک هست که من سواد بررسی آنها را ندارم. فقط بدانیم که اصلا نمیتوانیم به همین راحتی بگوییم این بهتر است یا اون !؟
ولی در قسمت بعدی نوشته ام ( بند دوم) به شما خواهم گفت که اگر هم میتوانستیم مقایسه کنیم، شما کلا مقایسه اشتباهی انجام داده اید.
به قول آرش خان، این از این ! :)
دوم : چون شما از فرض غلط به یک حکمی رسیده اید.
فرض شما غلط است .اما چرا ؟
شما شاسی یک بدنه را با جنس بدنه و پوسته دیگری مقایسه میکنید !توید خان به نظر شما پلی کربنات بهتره یا استیل ضد زنگ ؟
اون شاسی کوچکی که در قلب دوربین 550D هست از جنس Stainless Steel است و آن شاسی که در 60D هست از جنس Aluminum! و در هر دو دوربین آن چیزی که ما در دست میگیریم مجموعه ای از قطعات پلاستیکی و پوسته ای لاستیکی است (Composite Materials) که سازنده مواد اصلی آنرا اینگونه بیان کرده است :
Polycarbonate resin with glass fibre
پس نمی شود گفت پلی کربنات بهتر است یا آهن ضد زنگ !
صفحه 3 از ریویو Canon EOS 550D از وب سایت Dpreview
The 550D inherits the 450D and 500D's body and construction, and other than the surface finish and minor tweaks to the casing, it stays essentially the same. As such, it's primarily made from three materials; a stainless steel chassis, the mirror box which is made of high-strength 'engineering plastic' and the body made of a special lightweight polycarbonate resin with glass fiber, which also provides some electromagnetic shielding
کلا از همه دوستان عذر خواهی میکنم که تا این حد وارد جزئیات شدم! بهتر است برای انتخاب دوربین اینقدر وسواس به خرج ندهیم. دانستن اطلاعات عمومی کلی بسیار خوب هست ولی اینکه اینقدر دقیق شویم به نظرم ما را از هدف اصلی ( لذت بردن از عکاسی و خلق عکس های خوب ) باز میدارد.
شاد باشید و سرفراز