ممنون از راهنمایی تمام دوستان. البته من تا بحال که با همین لنز فعلی در همین زمینه عکس گرفتم به مشکل خاصی نخوردم و کسی هم گیر نداده چندان. (شاید جنسیت تاثیر داره) زمان باتوم خوران هم خوشبختانه یا متاسفانه اصلن دوربین حمل نکردم که بلایی سر دوربین نیاد.البته کنجکاوی ها همیشه بوده و هست. اما درباره نیازم و اینکه چه گزینه ای به دردم میخوره خوب طبیعتن یه لنز آچار فرانسه ای رو ترجیح میدم. شاید اگه با لنز کنونیم به مشکل بر نمی خوردم خود همین لنز گزینه خوبی بود. اما فکر می کنم عمر خودش رو کرده و کیفیت تصاویر همون کیفیت ثابق نیست. ترجیح می دم یه لنز زوم سری L بگیرم که هم واید را داشته باشم هم تله و بعد ها درصورت ارتقای دوربین به دردم بخوره و البته قیمت نسبتن مناسبی هم داشته باشه. طبق اگزیف ها که الان باتوجه به راهنماییتون نگاه کردم ظاهرن فوکال های پیش ازینم اکثرن بین 50 تا 85 متغیر بوده. (ظاهرن خیلی به واید علاقه نداشتم!). از بین این گزینه ها که فرمودین 15-85 فکر میکنم گزینه بدی نباشه به این منظور(از کیفیت بی خبرم). اگر باز هم گزینه دیگه ای بود که تله بالاتری داشته باشه و به درد 40d بخوره ممنون میشم یادآوری کنید.