سلام
دوست عزیز صرفا با گفتن یک سری مطالب از روی ذهن و یک مقایسه خانگی چیزی عوض نمیشه، چون واقعیت فراتر از اینهاست.
بقول معروف، بنده نه از اینتل پول میگیرم و نه سود دیگه ای برام داره که بخوام ازش تعریف کنم و هدفم صرفا بیان تجربیات و واقعیات هست.
و اینجا یک انجمن تخصصی هست (هرچند تخصصیِ عکاسی) و بنظرم هر حرفی که اینجا میگیم باید حتما مستند، دقیق و تخصصی باشه
شما در مورد گرافیک مثال زدید؛
حالا بنده اضافه کنم در اینکه AMD از نظر تولید کارت های گرافیک خوب شهرت خوبی داره و کارت های قدرتمندی تولید میکنه شکی نیست(هرچند همیشه در High-End باز هم از Nvidia عقب هست)، اما اینجا بحث ما درمورد خود پردازنده هاست.(و البته پردازنده های حال حاضر و نه برای 8 سال پیش)
بنده بخاطر شغلم (مربوط به کارهای سِرور) مجبورم روی تمام تکنولوژی های جدید و پردازنده های موجود دو شرکت AMD و Intel تحقیق کنم و اطلاعات بروز داشته باشم.
و حالا با شنیدن این حرفها از شما، فکر میکنم شما وقتی یک خبر درباره تولید احتمالی یک پردازنده 12 هسته ای از همشهریتون شنیدید و حتی خودتون هم اصل خبر رو نمیدونید و اطلاعات بیشتری ندارید، درواقع نباید اصلا چنین بحثی رو پیش بکشید!
همین الان که ما داریم بحث میکنیم، آخرین پردازنده های اینتل با معماری 22 نانومتری در بازار هستند و پردازنده های AMD هنوز 32 نانومتر!
همین الان که ما داریم بحث میکنیم، اینتل داره روی معماری 14 نانومتر کار میکنه برای سری جدید پردازنده هاش و همین پردازنده ای 12 هسته ای AMD که شما میفرمایید، تازه قرار هست با معماری 25 نانومتری تولید بشه!
اگر شما در حد مقایسه دو تا PC میتونید مقایسه کنید و نظر بدید،
بنده و دوستم سرور با 4 پردازنده 16 هسته ای 6272 AMD (مجموع 64 هسته واقعی روی یک سرور) رو با سرور 2 پردازنده ای Intel Xeon E5-2620 (مجموع 12 هسته و 24 ترید) مقایسه کردیم!
و نتیجه این بود که با هزینه حدود 1600 دلار برای 4 پردازنده AMD و مصرف برق 460 وات در مجموع، سرور اینتل با هزینه پردازنده 900 دلار و مصرف برق 190 وات، قدرت پردازشی بیشتری داشت :)
مصرف برق در سرورها مساله بسیار مهمی هست و حتی گاهی ما هزینه خیلی بیشتری صرف میکنیم تا سرور کم مصرف تری تهیه کنیم (چرا که در غیر این صورت، در دراز مدت هزینه برق پرداختی از صرفه جویی که در هزینه سرور کردیم، بالاتر میره)
اگر اطلاع ندارید، بدونید که قدرت پردازشی یک پردازنه رو نه کلاک پردازنده مشخص میکنه، نه مقدار کَش و نه تعداد هسته (چه واقعی و چه مجازی). (وقتی درمورد اینها بحث میکنیم، مثل این هست که بگیم چون فلان بدنه با سرعت 10 فریم برثانیه عکاسی میکنه و 16 مگاپیکسل هست، کیفیت عکسهاش بهتر خواهد بود!!)
البته نه اینکه اینها تاثیر گذار نباشند؛ هستند... اما مساله اصلی که قدرت یک پردازنده رو مشخص میکنه، تعداد ترانزیستور، معماری ساخت ترانزیستورها و معماری ساخت خود پردازنده هست.
اگر نمیدونید بدونید که اینتل بصورت کانسپت(اگر استفاده از این اصطلاح اینجا درست باشه)، پردازنده 50 هسته ای واقعی هم تولید کرده! اما باز هم این چیزی رو عوض نمیکنه ...
درنهایت فکر کنم این بحث تا همینجا کافی باشه و بهتر هست ادامه پیدا نکنه.
پیشنهاد میکنم علاقمندان این مبحث مطالب سایت anandtech.com رو دنبال کنند (که میشه گفت سایتی مانند DXOmark برای علوم کامپیوتر هست و مطالب کاملا دقیق و مستندی ارائه میکنند)
و اینکه هدف بنده صرفا روشن سازی مطلب بود و لاغیر.
امیدوارم باعث رنجش خاطر شما نشده باشم؛ که در این صورت عذرخواهی میکنم.
موفق باشید