خب مشکل من هم همینه که نمیخوام با حدس و گمان کاری انجام بدم..گمان می کنم به چشم نیاد
بدش ببرم برا چاپ خوب در نیاد !
پی نوشت : الان 112 تا از دوستان عضو حاضر هستن. خیلی هاشونم از کاربران فعال و حرفه ای و . . واقعا امکانش نیست یکی از دوستان یک جواب با اطمبنان به من بدن !؟
پـوریـا ارشدی
با این dpi عکسی را چاپ کردم و خوب بود اما فوق العاده نبوده
به هر حال اساتید بهتر در جریان هستند
موفق باشید
درود
بنده حرفه ای نیستم ولی خوب شاید بتونم در کنار توضیح مفید جناب آتشین با یه فرمول کمکتون کنم . ببینید ، ما قبلا برای اینکه سایز چاپ یک عکس در رزولوشن خاص و با کیفیتی خاص به دست بیاریم از فرمول زیر استفاده می کردیم که تا حالا بارها و بارها خدمت دوستان توضیح دادم :الان 112 تا از دوستان عضو حاضر هستن. خیلی هاشونم از کاربران فعال و حرفه ای و . . واقعا امکانش نیست یکی از دوستان یک جواب با اطمبنان به من بدن !؟
عرض چاپ (اینچ) = پیکسل عرض تقسیم بر تراکم
طول چاپ (اینچ) = پیکسل طول تقسیم بر تراکم
اما حالا ما طول و عرض چاپ و همچنین رزولوشن پیش و پس زمینه رو داریم و می خوایم ببینیم که چاپ رزولوشن مذکور با کیفیت خواهد بود یا خیر . لذا واسه یافتن جواب باید فرمول رو معلوم-مجهول کنید یعنی :
تراکم = پیکسل عرض تقسیم بر عرض چاپ (اینچ)
تراکم = پیکسل طول تقسیم بر طول چاپ (اینچ)
روش کار هم بدین صورته که یک بار ابعاد پس زمینه رو در فرمول قرار میدید و یک بار هم ابعاد پیش زمینه رو . در هر مرحله هم تراکم ها رو بدست میارید . اگر تراکم کمتر از 150 شد (با توجه به اینکه خود 150 هم کیفیت خوبی به شمار نمیره) ، باید حتما از خیر چاپ بگذرید .
البته مواردی که بنده گفتم فقط توصیه های فرمولیک هست . در چاپ عکس فاکتورهای اساسی ای وجود داره ؛ مثل فاصله ی چشم ناظر تا عکسِ چاپی ، کیفیت خروجی دوربین (خصوصا شارپنس لنز) و خیلی چیزای دیگه . همه ی این فاکتورهای دخیل وقتی کنار هم قرار میگیرن ممکنه حتی جواب فرمول رو هم تحت تاثیر قرار بدن . دقیقا به همین دلیل هم هست که دوستمون گفتن"گمان می کنم" . راستی سوای فرمول ، بد نیست تفاوت کیفیت 75 و 300 dpi رو در دو عکس زیر مشاهده بفرمایید :
حتی اگه قرار باشه کیفیت dpi عکس پس از اِعمال dpi چاپ تحت تاثیر قرار نگیره ، بنده بعید می بینم چنین ترکیبی از 2 عکس با کیفیتی در این حد متفاوت ، جالب از آب در بیاد .
با آرزوی بهترین ها
پسر پارسی
سلامسوالم این هست که من پس زمینه یک عکس رو جدا کردم و اون پس زمینه ای که قرار دادم 72dpi هست.. ولی dpi خود عکس 240 هست..
قرار هم هست 8-7 تا ازش در اندازه 20 در 30 چاپ بشه..
در محیط دیجیتال dpi)ppi( زیاد مهم نیست ،مهم طول و عرض عکس است.
اگر شما پس زمینه 72 را وارد محیط عکس 240 کردید و پس زمینه اندازه ای برابر یا بیشتر داشت ، افت کیفیت نخواهید داشت . اما اگر پس زمینه بعد از وارد شدن به عکس اصلی احتیاج به بزرگ شدن داشت افت کیفیت خواهید داشت.(پیکسلهای طول و عرض دو عکس را نگاه کنید).
بعد از ترکیب شما عکس را در حالت 100% ببینید و اختلاف کیفیت را بین عکس و پس زمینه مشاهده کنید
پیروز باشید
بجای .............. ........ ، عکسی کافیست.
ممنون بابت پاسختون persian.boy عزیز.منظورم از اون 112 نفر جسارت به کسی نبود خدایی نکرده..
مرسی بابت پاسختون. اتفاقا یه سوالم هم همینه.. هر 2 تا عکس 2000 در 3000 هستن. ولی وقتی اون عکس پس زمینه که dpi72 هست رو میزارم روی اون یکی عکس اندازش کوچکتر از عکس اصلی که DPI 240 داره هست.. و باید عکس رو بکشم تا هم اندازه بشه !!سلام
در محیط دیجیتال dpi)ppi( زیاد مهم نیست ،مهم طول و عرض عکس است.
اگر شما پس زمینه 72 را وارد محیط عکس 240 کردید و پس زمینه اندازه ای برابر یا بیشتر داشت ، افت کیفیت نخواهید داشت . اما اگر پس زمینه بعد از وارد شدن به عکس اصلی احتیاج به بزرگ شدن داشت افت کیفیت خواهید داشت.(پیکسلهای طول و عرض دو عکس را نگاه کنید).
بعد از ترکیب شما عکس را در حالت 100% ببینید و اختلاف کیفیت را بین عکس و پس زمینه مشاهده کنید
پیروز باشید
پـوریـا ارشدی
خوب برای خودم هم سوال شد؟اتفاقا یه سوالم هم همینه.. هر 2 تا عکس 2000 در 3000 هستن. ولی وقتی اون عکس پس زمینه که dpi72 هست رو میزارم روی اون یکی عکس اندازش کوچکتر از عکس اصلی که DPI 240 داره هست.. و باید عکس رو بکشم تا هم اندازه بشه !!
البته فضای رنگی و عمق رنگ در حجم تاثیر داره ولی در اندازه فکر نکنم؟! فضا و عمق عکسها یکی است؟
هر دو عکس در یک حالت هستند؟ (Landscape و Portrait )
خوب من یک چند تا کار انجام دادم اما برای من تغییری ایجاد نمی کنهمثل اینکه به dpi ربط داره
با یک عکس 72 دیگه هم امتحان کنید ببینید نتیجه چی می شه؟
شاید دوستان با تجربه اطلاعات بیشتری داشته باشند