یا بایستی ری کامپوزیشن کرد یا کادر را بزرگتر گرفته فوکوس را روی نقطه مورد نظر انجام داد و بعداً عکس را کراپ کرد.
یک نمونه از عکس هائی که من با اپرچر 1.8 با لنز 50 م م و همین تکنیک ری کامپوزیشن گرفته ام:
IMG_1290.jpg
یا بایستی ری کامپوزیشن کرد یا کادر را بزرگتر گرفته فوکوس را روی نقطه مورد نظر انجام داد و بعداً عکس را کراپ کرد.
یک نمونه از عکس هائی که من با اپرچر 1.8 با لنز 50 م م و همین تکنیک ری کامپوزیشن گرفته ام:
IMG_1290.jpg
ویرایش توسط Dariush Chegini : Friday 7 June 2013 در ساعت 11:02
الهی،به بهشت وحور چه نازم؛مرا دیده ای ده که از هر نظر بهشتی سازم
با تشکر از نظرات همگی...
جناب قبادی پیشنهاد کردند قطعه ای رو بخرم که روی دوربین های قدیمی نصب میشده برای کمک به فوکوس کردن. نامش رو فراموش کردم. نظر شما در مورد این قطعه چیه ؟؟ و اینکه به نظرتون از کجا و با چه قیمتی میتونم تهیه کنم؟
اسمش Split Image Microprism Focusing Screen است و از سایت های خارجی می توانید تهیه کنید (Focusing Screen) ولی با استفاده از این قطعه به جای فوکوسینگ اسکرین اصلی دوربین، باز هم فقط امکان فوکوس دستی در مرکز کادر را خواهید داشت و کماکان مجبور به Re-Composition خواهید بود. ضمناً این قبیل فوکوسینگ اسکرین ها معمولاً به میزان یک تا 2 استاپ از نوری که به صفحه Focusing و Metering دوربین می رسد را کم می کند که نتیجتاً هم نورسنجی دوربین دچار مشکل می شود و هم فوکوس اتوماتیک آن. البته شرکت Katz eye نوعی از فوکوسینگ اسکرین با پوشش خاص دارد که کاهش نور ندارد ولی قیمتش به نظرم حدود 350 دلار است!
اگر اینطور باشه که beep خودِ دوربین خیلی بهتره !!
در مورد اون پستتون که فرموده بودید ممکن است مشکل فوکوس از دوربین باشد، در صورتی که مطمئن شدم ایراد از دوربین است، تنها راه سپردن دوربین به دست تعمیرکار است؟
(از اونجایی که شهرستان هستم، برایم بسیار مشکل است رفتوآمد...)
متاسفانه 60D قابلیت Micro Adjustment ندارد (بر خلاف 50D که داشت) و برای تنظیم فوکوس به ناچار باید به مرکز تخصصی دوربین که نرم افزار مخصوص کانن را داشته باشد مراجعه کنید. البته اصلاً دوربین باز نمی شود و هیچ کار فیزیکی ای روی آن انجام نمی شود و فقط با نرم افزار مشکل حل می شود. من به شخصه فقط به تعمیرگاه مرکزی دوربین و جناب قاسمی اعتماد دارم و دوربینم را برای سرویس و تعمیر به هیچ کس دیگری نمی دهم.
Niceevil عزیز، بله گاهی دوربین مشکل پیدا می کند.
سعید جان، به عنوان کسی که با لنزهای منوال زیاد سر و کله زده (لنزهایی که بیپ هم نمی زنند!) می گویم که زیاد مشکل خاصی در عکاسی از سوژه های ثابت ندارید (گرچه اگر پول داشته باشید و لنز منوال بگیرید، خودتان را لعنت خواهید کرد! اما اگر مثل من به خاطر بی پولی لنز منوال به ناچار بخرید، بعد از مدتی عادت خواهید کرد.) البته ویوفایندر دوربین هم خیلی موثره. مثلا 7دی بسیار ویو فایندر خوبی دارد و استفاده از منوال روی دوربین های با ویوفایندر خوب، نتیجۀ بهتری دارد. و البته استفاده از لایو ویو با زوم 10برابر هم بسیار کمک خواهد کرد. فرض کنید در لایو ویو، دید کراپ 100 درصدتان را داشته باشید، و فوکوس کنید. درست است که اتوفوکوس بسیار سریع تر و دقیق تر و راحت تر است، اما اگر لنز منوال رو به دلیلی انتخاب کردید، باید بالاخره مسائل و مشکلاتش رو هم به جون بخرید. من جاهایی که نیاز به اتوفوکوس دارم از لنز 50 اف 1.8 استفاده می کنم (مثلا عکاسی از همایش، عروسی، سوژۀ متحرک و ...) و یا از دوستانم لنز قرض می گیرم! ولی مثلا برای عکاسی از مدل یا کارهای اینچنینی، شارپنس Carl zeiss Jena Pancolar 50mm f/1.8 و Cosina 70-210mm f/2.8-4 ام رو و یا بوکۀ Pentacon 50mm f/1.8 و Helios 58mm f/2 ام رو با هیچ لنزی عوض نمی کنم. من با پررویی تمام حاضرم برای شارپنس کارل زایسم روی اف 1.8 حریف بطلبم. هر لنز اتوفوکوسی با هر قیمتی خواستید بیارید، به روی چشم، مسابقه می دیم! :) یک دونه Super-Takumar 50 f/1.4 هم داشتم دادم به دوستم. به اون و این کارل زایس گاها دیدم که لقب "شارپ ترین 50 میلیمترهای ساخته شده در تاریخ" داده شده... کیفیت منوال ها گاها از هم قیمت های اتوفوکوسشان "به مراتب" سرتر است.
امیرحسین
والا این چند روزی که دارم با لنز 50mm ام در حالت Manual استفاده میکنم، به نظرم عکسها خیلی Focusتر هستند !
مثلاً برای مواردی که قرار باشد از سوژه های متحرک عکسبرداری شود، دوستان همگی لنزهای Autofocus را پیشنهاد میکنند، که من در تمام مدت عکاسی ام لنزی را ندیدم که روی سوژه متحرک گیج نزند! بعضی وقتا بخاطر همین گیج زدگی، شاتر فشرده نمیشود و کلی صحنه های خوب را از دست داده ام.
البته ماشاالله شما آرشیوی از بهترین لنزهای Manual را دارید! کارل زایس! 85mm اش از 3,500 دلار شروع میشود !!
قرار بود یک عدد همتای Cosina 70-210mm خودتان برای ما هم پیدا کنید که هنوز خبری نشده
ممنونم از اینکه توی این بحث شرکت کردی برادر جان!