سلام.
مشکلات فوکوسیه من چند روز بعد از خرید دوربین جدیدم آغاز شد! روزای اول دستم مدام روی دکمه شاتر بود و اصلاً به Autofocus و Manual Focus لنزم (که 18-55 IS بود) حتی فکر هم نمیکردم! معمولاً بعد از هر شات، تصویر را روی LCD دوربین تماشا میکردم و حساسیتی روی فوکوس بودن عکس ها نداشتم.
چند روز بعد که عکسهارا به کامپیوتر منتقل کردم، تازه متوجه شدم بجز کادر بندی و کامپوزیت و ... مورد دیگری هم هست که باید در عکاسی رعایت کنم. فوکوس! تقریباً در 50% تصاویر، فوکوس چند میلیمتر جلوتر از سوژه بود (باقی عکسها مشکلی نداشتند)
بعدها سعی کردم در عکاسی هایم چندبار تکمه شاتر را تا نیمه فشار بدهم که خیالم از فوکوس بودن عکسها راحت شود ولی مثل گذشته فرصت تماشای عکسها در LCD را نداشتم، چراکه سوژه خسته میشد و یا تمایل پیدا میکرد که خودش هم عکسها را ببیند و کلی وقت تلف میشد.... در این دوران هم متاسفانه عکسهای زیادی را از دست دادم! بخصوص مواقعی ای که با لنزهایی با موتور فوکوس ضعیف کار میکردم، تقریباً در تمام عکسها، سوژه مقدار ناچیزی خارج از فوکوس بود.
حالا فرصتی پیش آمده که یک لنز جدید خریداری کنم...
فوکال مورد نیازم 85mm هست و از اونجایی که معمولاً با نور طبیعی کار میکنم، f مورد نیازم 1.4 الی 1.8 هست و بودجه ام در حد خرید Samyang 85mm دست دوم است!
حالا سوالات :
1. با توجه به سابقه فوکوسی ـه من و بی اعتمادی که به autofocus دارم ، خرید لنز Manual Focus
(در این فوکال و دیافراگم که باعث میشود عمق میدان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا بکند) برای عکاسی از سوژه متحرک (کودک)، منطقی است؟
2. تمرکز بر روی فوکوس بودن/نبودن سوژه باعث نمیشود روند عکاسی ام کند شود و از باقی مسائل جا بمانم؟ (هرچند که اگر لنزم autofocus هم باشد، با توجه به تجربیاتی که دارم، نگرانی ام کمتر نخواهد شد!)
نکته 1 : از اونجایی که در 50% عکسها فوکوس دقیق هست، دوربینم مشکل front focus ندارد.
نکته 2 : از اونجایی که معتقدم کادر بندی باید در زمان ثبت عکس انجام شود نه در زمان ادیت (برای حفظ تمام 18 میلیون پیکسل) کیفیت گوشه های لنز و قسمت میانی برایم از اهمیت خاصی برخوردار است که از میان لنزهای Canon, Sigma, Samyang فقط Samyang از کیفیت گوشه های خوبی برخوردار است.
نکته 3 : به توصیه یکی از دوستان ، لنز 50mm را در حالت Manual focus قرار دادم و از متحرک ترین سوژه ای که در اطرافم بود (یک پرنده خانگی) عکاسی کردم. نتیجه این شد که از 8 عکس ثبت شده ، در 3 عدد از آنها سوژه کاملاً در فکوس بود و 5 تای دیگر هم با اندکی اختلاف سوژه خارج از فوکوس بود.
یکی از این 8 عکس :
IMG_3637_web.jpg
کراپ 100%
IMG_3637_Crop.jpg
اگزیف عکس :
50mm @f1.8 , ShutterSpeed 1/60 , ISO-100
دوربین : Canon EOS 60D
مشتاقانه به انتظار نظرات و پیشنهادات دوستان عزیزم هستم
خیلی فکر کردم که این تاپیک رو کجا ایجاد کنم یا اصلاً تاپیک جدید ایجاد بکنم یا در تاپیک های موجود موضوع رو مطرح کنم، در نهایت ترجیح دادم تاپیک جدید ایجاد بکنم ولی نهایت تلاشم رو بکنم که مطالب مفیدی درش بزارم و بقیه هم استفاده کنند. امیدوارم در این راه موفق بشوم!!