شاهین بوذرجمهری
البته در مکانهایی که میزان اشعه UV بالاتر از حد استاندارد می شه استفاده از فیلتر برای کاربرد واقعی خودشه یعنی حذف اثر uv روی عکس
این مکان ها هم کم نیستند مقل داخل کویر،
در کوهستان و ارتفاع بالای 3000 متر، در کوهستان ها بالای 2000 متر در زمستان و دشت های پوشیده شده با برف
در ساحل دریا و در داخل دریا (البته داخل دریا کاربرد پلاریزه بیشتر خواهد بود)
در تکمیل فرمایش دوستان،
بله عدسی های لنز ها دارای پوشش محافظ uv هستند اما این مقدار به قدری نیست که تاثیرش در عکسها محسوس باشه و همونطور که اشاره شد استفاده از فیلتر uv در بعضی مواقع باعث حذف haze یا ماتی در عکسها و بهبود کنتراست و کیفیت عکس میشه.
این فیلتر بر خلاف فیلتر های دیگه می تونه همیشه روی لنز باشه اما اگر از فیلتر های نامرغوبی استفاده کنید هنگام شب، در عکاسی از منابع نوری، هاله های نوری و flare خواهید داشت که تاثیر منفی در عکستون خواهند گذاشت.
من حقیقتش جایی ندیدم که فیلتر یو وی رو به عنوان محافظ یو وی پیشنهاد بدن . از بین اون مکان هایی که گفتید ٬ فکر نمی کنم کویر و دریا و مناطق برفی تاثیری در میزان یو وی داشته باشند مثلا برف درسته که یو وی رو منعکس می کنه ولی حداکثر میزان یو وی که می تونه منعکس کنه حدود ۸۰ درصد یو وی موجود هست خب ما وقتی خورشید توی فریم هست ۱۰۰ درصد یو وی نور خورشید رو خواهیم داشت وقتی اون برای دوربین های جدید مشکل ساز نیست ۸۰ درصد اون مقدار هم نمی تونه مشکل ساز باشه کویر و دریا هم احتمالا به همین شکل هست ٬ فقط در ارتفاعات خیلی بلند یو وی بیشتری وجود داره ٬ ولی باز هم مطمئن نیستم مقدارش بیشتر از مقدار طراحی شده برای سنسور دوربین باشه.
البته ممکنه گفته من اشتباه باشه ٬ اگر منبع معتبری دارید خیلی خوشحال می شم معرفی کنید.
شاهین بوذرجمهری
سلام دوستان،آیا کسی فیلتری رو برای لنز های مثل 14-24 سراغ داره؟مثل uv.nd pilirized?
اینو دیدم اما کسی برند دیگه ای رو هم سراغ داره؟
foodiox nd32
اسم فیلتر UV دقیقا با کاربرد آن ارتباط مستقیم داره (یعنی برای کاهش اثر UV)، و اگر صرفا برای محافظت از لنز بود اصطلاح Protector برای آن بکار می رفت! اگر این فیلتر را بعنوان محافظ استفاده می کنند بخاطر قیمت پایین آن نسبت به لنز هست و نه صرفا بعنوان صرفا محافظ
اما در مورد استفاده از این فیلتر نمونه تصاویری که در گوگل وجود داره کاملا مشخصه
نمونه
20130506121357uv_lrg.jpg
کاربر گرامی ata_m3 هم در مورد تاثیر فیلتر در کاهش ماتی و Flare و ... هم توضیحاتی دادند.
در ضمن برخلاف نظر شما در مورد اینکه وفتی خورشید مستقیم در کادر باشه اشعه UV بیشتره، هم باید عرض کنم شدت UV بصورت یکسان در محیط پخش می شه و نه اینکه سمت خورشید بیشتر و پشت به خورشید کمتر باشه!
این سایت را مطالعه بفرمایید
UV INDEX Scale
در این سایت همانطور که مشخصه در مورد سطوح UV و درجه بندی آن صحبت شده
حالا طبق اطلاعات سایت فوق به این سایت توجه بفرمایید
در سایت فوق میزان شدت UV برای مناطق مختلف آمریکا مشخص شده و البته طبق نقشه سواحل و داخل دریا شدت UV به عدد 15 رسیده (بیشتر از 11) که حد بالایی هست!
در ضمن گواه بر ادعای بنده در زمینه بیشتر بودن UV در ارتفاعات هم وجود آمار بیماران چشمی (آب مروارید و آب سیاه) برای ساکنین در ارتفاعات بالای 3500 متر هست (مثل کشور نپال). البته در این مورد در جزوه کارآموزی مقدماتی کوهنوردی و پزشکی کوهستان بصورت کامل صحبت شده!
نمیشه هم از هود استفاده کرد و هم از فیلتر ؟ یعنی هر دو با هم روی لنز نصب نمیشه ؟ کنون
Mehrdad Dehkordi
Nikon D750+Sigma Art 85mm , Nikkor 24-120G ED
چرا نمیشه دوست عزیز، اتفاقا من هم از هود استفاده می کنم هم فیلتر uv.
هود مثل یک سایه بان برای لنز شما عمل می کنه و باعث می شه تا پرتو های خورشید به طور مستقیم با عدسی لنز شما در تماس نباشند و نتیجه اش کاهش flare هست. فیلتر uv هم که خوب از اسمش معلومه برای حذف uv و بهبود کیفیت تصاویر کمک می کنه.
هر دو مورد هود و فیلتر، از ضربات احتمالی به لنز شما جلو گیری می کنند و در نقش محافظ هم می تونند عمل کنند.
با تشکر از دوستمون و ارائه مستندات. بنده هم می خواستم به این موضوع اشاره داشته باشم که اسم فیلتر uv روش هست و به منظور بلوکه کردن اشعه ماورای بنفش استفاده میشه.
حتی من امروز جایی می خوندم که حتما در سطح دریاهای آزاد از فیلتر uv استفاده کنید، چرا که در غیر اینصورت احتمال سوختگی عدسی جلویی لنز در اثر تابش آفتاب وجود داره.