درود
نخیر این صورت فلکی جبار هست (شکارچی) و یکی از زیباترین صور فلکی آسمان زمستانی!
این صورت فلکی به شکل زیر تجسم می شود
در قلب این صورت فلکی (قسمتی که تاره ها خیلی منظم قرار گرفته اند،) سحابی بسیار زیبا وجود داره که در صورت داشتن یک دوربین دوچشمی به راحتی قابل رویت خواهد بود (حتی در تصویر هم تا حدودی مشخصه)که با مشحصه
m43 و m42 یا سحابی جبار شناخته می شود.
داستان این صورت فلکی هم به نوبه خود بسیار زیباست و علت نابودی آن غرور او و قاتل آن هم صورت فلکی عقرب هست! (داستانش را اگر دوستان تمایل داشتند بعدا در بخش تئوری کامل توضیح خواهم داد)
اما در مورد فیلتر دیفیوزر، این فیلتر یکی از فیلترهای پر استفاده در عکاسی های پرتره نگاتیو بود که برای سافت کردن پوست صورت زیاد استفاده می شد!
ولی با توجه به اینکه این فیلتر قابلیت حجم دادن به منابع نوری را داره، می توان از آن برای حجیم کردن منابع نوری مثل ستاره استفاده کرد.
مزیت دیگه استفاده از این فیلتر هم در پایین تصویر مشخصه! حذف اثر ستاره ای ناشی از پره های دیافراگم و توپی کردن منابع نوری بزرگ.
اسم ستاره مورد صحبت شما هم BetelGeuse (ابط جوزا یا آلفای جبار) با قدر متوسط 1 و درخشش واقعی 400 برابر خورشید که در فاصله 300 سال نوری منظومه خورشیدی قرار دارد.
از نظر ابعاد و اندازه جالبه بدانید که قطر این ستاره از مدار چرخش مریخ به دور خورشید بزرگتر است!
در خصوص رنگ قرمز این ستارگان هم دیدگاه های متفاوتی هست ولی عمومی ترین این دیدگاه، عامل وجود رنگ متفاوت را به درجه حرارت سطح آنها نسبت می دهد!
هرچه درجه حرارت بیشتر باشد، رنگ سفید و هرچه سردتر شود رنگ به قرمز تمایل پیدا می کند
با توجه به الزام به رعایت حقوق ناشر، برخی از جزئیات این پست از کتاب صورت های فلکی ترجمه مهندس احمد دالکی (پدر نجوم آماتوری ایران) انتشارات گیتا شناسی نوشته شده است.
ارادتمند