با شما موافقم اگر از دیدگاه کلاسیک بخوایم به قضیه نگاه کنیم اما همانطور که گفتم عکاسی معاصر این قوانین رو برنمیتابه
بحث در مورد عکس دوستی بود که در چند پست قبل گفت:
جمله ی قابل تامل و زیباییست اما آیا این مهم با این نوع ادیت نخ نما اتفاق افتاد؟!قطعا خیرجسارت ورزی و گردن فرازی کسی که اندیشه ای نو برای گفتن دارد و هنرش نیز گواه بر وجود میزانی از ارزش در اندیشه اش میباشد، رویدادی بس خجسته است.
تاکید میکنم همه چیز بستگی به نگاه عکاس دارد و اینکه تکلیفش با خودش مشخص شود در مورد عکاسی جنگ مثال زدید جناب قبادی من هم از همین شاخه مثالی میزنم پاتریک شاول در بین عکاسان جنگ نام پر آوازه ایست اما یک سری از کارهایش با تعاریف ارائه شده توسط شما جور در نمی آید پاتریک شاول در زمینه ی جنگ کار فتومونتاژ دارد
من جرات این را ندارم که بگویم کارهای شاول عکس جنگ نیست نه به خاطر اینکه نام پر آوازه ای همچون پاتریک شاول پشت این عکسهاست بلکه به خاطر هدف عکاس جسارت و نو آوریش در ارائه یک مضمون زیبا از جنگ.شاول با کارهایش طعنه میزند و هشدار میدهد به دولتهایی که جنگ افروزی میکنند این عکسها ضربه دارد میگوید آهای نگاه کن تاثیر جنگ را اگر به داخل مرزهای توریستی خودت کشیده شود! و چه چیزی مقدس تر و مستند تر از این ذهنیت و اجرای شاول می تواند وجود داشته باشد؟
این نو آوریست ،نه چنگ انداختن به تکنیک های پوسیده ای که سالهاست دیگر کسی رغبت دیدنش را هم ندارد شاول تکلیفش را با خودش مشخص کرده کاری که ما هنوز در گیر و دارش هستیم کارهای شاول طبق رویکرد عکاسان معاصر و مدرن مستند محض است.
---------------------------------------
پ ن :شاید بد نباشه این رو هم اضافه کنم:
شاول ابتدا در زمینه ی عکاسی جنگ با رویکرد کلاسیک تجربه های زیادی کسب کرد این کارها که مثال زدم جزو کارهای جدید اوست همان چیزی که شخصا بهش اعتقاد دارم رسیدن به اوج با رویکرد کلاسیک و بعد ساختارشکنی! برخی از دوستان عکاس هنوز از گرد راه نرسیده به دنبال شکستن ساختار و در انداختن طرحی نو هستند که قطعا با این رویکرد هیچ وقت به این مهم دست نخواهند یافتشاول کارش را دهه ی شصت با حضور در جنگ شش روزه و ویتنام آغاز کرد و با عکاسی از درگیری های موزامبیک ،آنگولا ،السالوادور ؛ایران و عراق ،چچن ،خلیخ فارس ،یوگوسلاوی سابق ،پاناما و بسیاری جاهای دیگر پی گرفت.او برای عکاسی ،برنده ی چندین جایزه مهم از جمله جایزه وردپرس فوتو و جایزه بهترین عکس سال دانشگاه میسوری شده است.