فایل پیوست 61273
Printable View
سلام
فایل پیوست 61350
فایل پیوست 61435
با سلام
فایل پیوست 61470
سلام مجدد
4942 نقاشی جالبیه ولی پرتره؟ چی عرض کنم!
پست 4941 با چه لنزی گرفته شده جناب باقری ؟
چیپ ترین نوع عکاسی کار پرتره هست، یه دختر خوشکل رو پیدا کن، یه کم برهنه اش کن، یه نور مناسب بهش بده و یه ژست.
کلا به عنوان مثال 20 مدل ژست و نور داریم که یاد گرفتنش بسیار ساده است و نیاز به هیچ گونه خلاقیت خاصی نداره.
حالا توی سایت عکاسی چرا پرتره بیشترین بازدید و مشارکت رو داره من به شخصه نفهمیدم چرا؟؟
مگه در نقاشی پرتره وجود نداره !!!نقل قول:
4942 نقاشی جالبیه ولی پرتره؟ چی عرض کنم!
درمورد ویرایش خاص این عکس این نوع ویرایش در نوع خود بی نظیر می باشد .
درمورد اغراق و مصنوعی بودن عکس هم عرض کنم این نوع ویرایش مخاطب خاص خودش رو داره قرار نیست چون من از این نوع ویرایش خوشم نمیاد بگم این عکس نیست .
ایراد گرفته شده باید بادلیل و معلوم باشه .
ایراد که به نظر من وجود داره روشنایی بیش از اندازه در رنگ چشمها وکج لایتها میتونه باشه .
درمورد رتوش صورت ویرایش بسیار خوبی انجام گرفته .
دوستان بی دلیل و خلاصه وار , ثبت و نتیجه کسی رو میار سنجی نکنید.
اگه بدونید ویرایش این عکس چقدر مشکل و زمانبر هست به این راحتی رای صادر نمیکردید .
من نمیخوام بگم این عکس بی ایراد هست ولی دیگه نمیشه گفت به درد نخورد هست . (حداقل از بسیاری از عکسهایی که در این تایپیک وجود داره بهتر هست )
موفق باشید .
عکس فوق به دلیل سوء استفاده (انتشار عکس شخص دیگر بدون اجازه و به نام خود) حذف گردید.
http://forum.akkasee.com/f32/t1997.html#post385225
لینک اصلی به عکس فوق :
کد HTML:http://hqcelebrity.org/displayimage.php?album=440&pid=520024#top_display_media
واقعا این طور فکر میکنید؟ پرتره پسر نداریم ؟نقل قول:
چیپ ترین نوع عکاسی کار پرتره هست، یه دختر خوشکل رو پیدا کن، یه کم برهنه اش کن، یه نور مناسب بهش بده و یه ژست.
کلا به عنوان مثال 20 مدل ژست و نور داریم که یاد گرفتنش بسیار ساده است و نیاز به هیچ گونه خلاقیت خاصی نداره.
حالا توی سایت عکاسی چرا پرتره بیشترین بازدید و مشارکت رو داره من به شخصه نفهمیدم چرا؟؟
چرا در صفحه مربوط به پرتره در ویکیپدیا که یک دایره المعارف باز عمومی است هیچ کدام از نمونه ها مونث نیستند؟ توضیحی دارید؟ https://en.wikipedia.org/wiki/Portrait
جهت اطلاع شما بیشترین مشارکت تالار گفتگو تاپیک پرتره نیست. تعداد تشکر ها کاملا مشخص است. تفاوت تعداد بازدید از تاپیک پرتره مثلا با تاپیک لنداسکیپ ناشی از اختلاف قدمت ایجاد تاپیک ها است.
در حالی که یک مجسمه ثابت رو میشه بیش از 20 مدل نورپردازی کرد شما واقعا فکر می کنید از یک انسان خاص فقط 20 مدل پرتره می شود گرفت؟
یادگرفتن نورپردازی پرتره بسیار ساده است؟؟؟
بهتره ابتدا به این بپردازیم که پرتره چیست؟ نورپردازی چیست؟ بعد اینطور با قطعیت نظر بدهیم.
یکی از عجیب ترین اظهار نظر های تالار گفتگوی سایت عکاسی رو شاهد بودیم.
دوست عزیز قصد جسارت ندارم ولی اگه اینقدر ساده است شما هم مشارکت بفرمایید.تو بعد عمومیش که هزار و یک داستان داریم واسه یه عکس ساده و توی بعد فنی هم نمیشه زیاد روی سوژه حساب باز کرد چون سوژه راحت نسیت.تمایل نداره فیگور شما رو بگیره.70 یا 80 شات باید بندازید از این ور و اونور تا یکیش یه چیزی ازش در بیاد.به شخصه نه سوژه برهنه رو دوس دارم و نه سعی میکنم با پروسس فراوان عکس رو لعاب دار کنم که البته پروسس اشکالی هم نداره و جزء هنر یه عکاسه.انتخاب چهره و حالت و حس جزء اون 20 حالتی نیست که فرمودید.واسه امثال بنده هم که آتلیه نداریم که دیگه واویلا.حالا چرا اینکه تاپیک پرتره بیشترش تصاویر بانوان ارجمنده که کاملا مبرهنه.جنس لطیف و محترم.زیبایی بیشتر.ضمن اینکه عموم عکاسان پرتره تاپیک آقایان هستند و مورد دیگه اینکه زیباییهای خدادادی در بانوان مجسّم تر هست.به هر حال یک شات لند اسکیپ یا طبیعت زحمات فراوانی داره ولی شما با تعیین یک زاویه و نور حس لازم رو القا میکنید.اما در پرتره باید اینقدر به سوژه حس بدید و قالب رو بهش انتقال بدید که حس در بیاد.بنده از وقتی که شروع کردم پرتره بی هدف نگرفتم.یعنی اول حس مورد نظرم رو تداعی کردم و بعد سعی کردم به سوژه القا کنم.کاری کنم باورش کنه.البته چندان هم موفق نبودم.ولی انصافا به سادگی که فرمودید نیست.
با این توضیح که ادیت زیادی انجام نشده بر روی عکس...بیشتر کار در "کمرا را" بوده...در فتوشاپ هم ادیت سبکی صورت گرفته
فایل پیوست 61513
جالب اینجاست چند عکسی که شما در فروم گذاشتید اکثرا در تاپیک های پرتره و سلف پرتره بوده!!!!
پس اگر عکاسی پرتره کار چیپ و بی ارزشی است ، چرا شما به این تاپیک سر میزنید و عکس ارسال می کنید و وقت گرانبهای خود را در این تاپیک تلف میکنید؟
در ضمن فکر نمیکنم استفاده این لحن صحبت کردن (یه دختر خوشگل پیدا کن ، یه کم برهنه اش کن ، یه نور مناسب.......) در شأن این فروم و کاربران اون باشه.
خیلی از عکسهایی که دوستان به اشتراک میذارن ، عکسهای خانوادگیشون هست که بخاطر یادگیری و رفع اشکال و دانستن نظرات دیگران میذارن.
فقط میتونم بگم برای این طرز فکر واقعا متاسفم!
درود
من معمولا زیاد در حاشیه نظر نمیدم ولی این دیگه یکی از جالب ترین مطلبهایی بود که در این تاپیک دیدم و خواستم نظرم رو بگم :
دوست عزیز پرتره شناسی و روان شناسی، چهره شناسی و نور پردازی و... چیزی نیست که منو شما بیایم بشینیم و اینچنین سطحی راجبش صحبت کنیم!!
باور کنید پیدا کردن یک دختر خوشکل و......... ، تابش نور مناسب و دادن ژست باترکیب درست که نتیجش یک عکس پرتره خوب بشه ( از من میشنوید) کار بسیار دشواریه!!!
اصلا اگر کار آسانی هست چرا من وشما هنوز اندر خم یک کوچه ایم ؟ میدونید چقدر کتاب در مورد نورپردازی و تکنیکهای عکاسی پرتره وجود داره ؟
یعنی scott kelby ,carl tylor,adryan sommeling,dave hill اینا که هر روز با تکنیکهای جدید شاهکار ارائه میدن ، بی ارزش و ساده هستند ؟
شما اول باید زیبایی و هنر رو بشناسید دوست خوبم ، زیبایی ، فقط صورت یک زن با اندام برهنه نیست !! زیبایی میتونه چهره یک کودک روستایی باشه که شوق ، عواطف ، درد و هنجارهای کودکانه که در او موج میزنه ؟؟
من فکر میکنم شما باید دیدتون رو گسترده تر کنید و انقدر سطحی و احساسی راجب چنین مسائلی صحبت نکنید،حد اقل به این مساله توجه داشته باشید که اینجا فروم عکاسیه !!! کوچه یا بازار که نیست ، مساله رو میتونستید کارشناسانه تر بیان کنید (با دیدی که من از پستهای شما داشتم) میتونستید بیان بهتری داشته باشید.
با تشکر پدرام
البته این تفکر مخلوطی است از توده پنداشتن انسان ها (انسان نه در معنای خود انسان، بلکه انسان در معنای نوعی گونه عین هم) که به نظر بنده مخالف است با تفکری مثل یکتا بودن هر انسان به عنوان یک پدیده منحصر به فرد و شگفت انگیز که عکاس پرتره می تواند با هنرمندی خود پرده بین سوژه و خودش را در حین عکاسی بشکند یا خیر.
در نوشته شما پرتره دختری کک مکی با موهایی قرمز و چهره ای نه چندان زیبا و اندامی غیر برهنه نباید زیبا و گیرا باشد. ولی آیا عکس زیر برای شما شاعرانه نیست؟
راستی چرا من و شما نمی توانیم پرتره ای شبیه این را بگیریم؟
انقدر که این عکاسی پرتره تحقیر میشه هیچ ژانری نمیشه.
تو نمایشگاه ها/بین مردم/بین خود عکاس ها.همه فکر میکنند کار راحتیه/برای کاسبیه یا از این قبیل.صادقانه بگم هیچ گربه ای برای رضای خدا ماهی نمیگیره.همه ی ما یک چشم داشتی به کسب درآمد نسبت به هر هنر یا کاری که بلدیم داریم.اگر نه بحث قیمت گذاری روی عکس در کل کار چرندی بود به نظرم.فقط این وسط اسم کسایی که پرتره کار میکنند بد در رفته.
اگر کار چیپی هست و اگر یادگرفتنش ساده است و به جز چند مدل ژست و نورپردازی چیز دیگه ای نداره پس کو اون نمونه های گوهربار دوستان تازه کار؟خود شما اگر 6 ماه بهتون وقت بدند میتونید 10 عکس پذیرفته شده تو سایتی نظیر 1x داشته باشید؟
با کل صحبت شما موافق نیستم.هر چند خودم کار پرتره انجام نمیدم ولی به نظر من نمیشه اینقدر بی رحمانه گفت چیپ ترین!! شاید در جامعه ما اینطور جا افتاده باشد که شما میفرمائید ( دختر برهنه و … ) علتش هم پول ساز بودنش هست.متاسفانه این روزها مد شده که خانمها مراجعه کنن به آتلیه و ژست بگیرن و … عکس و ...
اینی که شما میفرمائید پرتره نیست و بیشتر عکاسی مدلینگ و فشن حساب نمیشه وگرنه پرتره به خودی خود یکی از سخت ترین و دوست داشتنی ترین سبک های عکاسی است که متاسفانه خودم توش تخصصی ندارم ولی وقتی میبینم یک عکاس چطور در یک پرتره خوب چهره واقعی یک شخصیت رو به تصویر میکشه لذت میبرم.حتمان داستان پرتره معروف چرچیل اخمالو رو شنیدید...
لطفا انصاف داشته باشید پرتره رو با سبکهای دیگه قاطی نکنید!!
فایل پیوست 61565
پذیرفته شده در گالری سایت 1 ایکس
سلام بر شما دوست عزیز و گرامی
پرتره پسر هم داریم چرا نداریم.
نور پردازی یک تکنیکه که هر کسی با آموزش و تمرین میتونه یاد بگیره، دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره. این قضیه در خصوص انواع ژست های نشسته و ایستاده و غیره هم وجود داره که به عنوان مثلا اگر صورت طرف کشیده بود با فلان ژست و نور عکسش بهتر در میاد. حتی در بسیاری از آتلیه ها دکور و نور ثابته و سوژه فقط باید ژست مورد نظر رو بگیره و همه عکسهای این آتلیه شبیه همه فقط آدمهاش عوض میشند. حتی در یه مورد جایی دیدم طرف شاگرد مغازه بود و عکاسی بلد نبود و بهش یاد داده بودند که سوژه این مدلی وایسه و شما فقط دکمه دوربین رو فشار بده.
به عقیده من عکس پرتره باید بیانگر احساسات، عواطف و روابط انسانه باشه و درونش اگه حرفی و مفهومی هم وجود نداره حداقل حس و احساس داشته باشه، اینکه یه دختر خوشکل خودش رو آرایش عروس بکنه و یه لباس رکابی یا دکولته بپوشه و چشمهاش رو خمار کنه و زلفهاش رو پریشون عکس پرتره هست ولی بی ارزشه، شاید یک بار اون هم کمتر از 5 ثانیه نگاهش کنی.
برای آقا پسرها هم داریم این قضیه رو، یه مرد با شکم 6 تیکه لخت کن و شلوارش رو یه کم بکش پایین جوری که کشاله های رونش پیدا باشه، بدنش رو روغن بزن و با سه تا نور یکی باترفلای و دو تا هم از پشت یکی چپ و یکی راست عکسش رو بگیر.
جالب اینجاست از این جور عکسها در سایت عکاسی که مدعی تخصصی ترین تالار گفتگو عکاسی هستش هم دیده میشه!!
سلام بر شما دوست عزیز و بزرگوار
یه استاد داشتیم میگفت اگه از دختری عکس پرتره گرفتی و بعدش یه یقه اسکی تنش کردی و یه روسری سرش کشیدی و آرایشش رو پاک کردی باز عکسش قشنگ بود عکس پرتره ات درسته و خوبه.
عکس گرفتن از یک تابلوی زیبای نقاشی هنر نیست، عکس گرفتن از یه جنس لطیف با کلی آرایش و بتونه کاری و یه لباس زیبا هنر نیست، عکاسی میتونه ثبت یه منظره باشه هم میتونه خلق یه منظره باشه.
کلا از طرز فکرتون خوشم اومد شما در آینده ای نزدیک قطعا پرتره های زیبایی خواهید گرفت :redface:
سلام بر شما دوست عزیز
بنده قصد جسارت به شما و دوستان دیگه رو نداشتم
صفحه های قبلی این تاپیک رو یه ورق بزنی میبینی از هر 10 تا عکس حداقل یه عکس خوب هم توشون هست که من به شخصه از دیدنشون خیلی لذت میبرم.
عکسهایی هم گذاشتم سعی پرتره حسی و مفهومی باشند نه مدلینگ و فشن.
در خصوص نقد درباره عکسها هم برگردی عقب و نگاه کنی در اکثر موارد سوال اینه " با چه پلاگین و ابزاری صورت طرف رو روتوش کردی؟!"
سلام پدرام عزیز
هدف من از بیان اینگونه موضوع این بود که بگم پرتره فقط مدلینگ و فشن نیست بلکه به قول خود شما میشه پرتره از یک کودک روستایی آفتاب سوخته پر از کک و مک گرفت که بسیار تاثیر گذارتر و زیباتر از پرتره های مدلینگه.
علت اینکه اینگونه هم بیان کردم این بود که همه اهل فن در بحث شرکت کنند.
سلام دوست عزیز
عکسهایی که گذاشتید بسیار زیبا هستند، به امید روزی که تمامی عکسها این تاپیک شبیه و در سطح این عکسها باشند نه مدلینگ و فشن.
با شما کاملا موافقم، تابلوی معروف لبخند ژکون یه پرتره هست، متاسفانه عکسهای پرتره دارند به سمت نگاه ابزاری به زن و مرد میرند و کمتر عواطف و احساسات انسانی رو توشون میشه دید.
پدرام جان این عکست رو بخاطر حسش بیشتر از همه عکسات دوست دارم.
وقتی توی چشمای پیرمرد نگاه میکنی نا خواسته بغضت میگره
مشکل الان چیه؟ پرتره بده؟ یا این ها پرتره نیست؟ یا پرتره هست ولی به اندازه کافی خوب نیست؟ یا چی؟
اینکه در فلان دکان دکور درست کرده اند و آدم ها رو جابجا میکنند توی دکور یا ژست های فلان عکاس تکراری است دلیل نمیشه بگیم از هر آدمی 20 مدل بیشتر نمیشه عکس گرفت.
در مورد نور پردازی هم اشتباه میکنید نه ساده است و نه بی سوخت و سوزه. اون موارد صورت کشیده و فلان هم یک سری اصول کلی و عمومی بیشتر نیست.
درست مثل اینکه بگید عکاسی منظره کاری نداره یک سری اصول کلی و ساده است و 2 تا نقطه طلایی دیر یا زود هر کس بخواد یاد میگیره
همون مورد بدن عضلانی و روغن را اگر کسی امتحان کرده باشه قطعا تایید میکنه که کار چندان ساده ای نیست و خیلی ساده عکس ها بدرد نخور از کار در میاد
چاره اصلاح سلیقه هم اینه که عکس های بهتر و پرتره های واقعی تری بفرسیم.
درمجموع من متوجه نشدم!!!:? الان نظرشما در مورد پرتره چی شدبالاخره؟! پرتره بده؟ خوبه؟ یا بچه ها فشن میگذارن توی سایت تخصصی عکاسی بده؟ یا همه عکسها باید عکس بیچاره وصورت شکسته شده ها باشه؟ یاچی...؟
فقط یه چیز مشخصه که اگه همه میتونستن به همین سادگی که شما میفرمایید عکس فشن بگیرن، الان عکسهای این مدلی خیلی بیشتر بودتوی سایت!
عذرخواهی میکنم.
هر کسی از روی تجربه و درکش نسبت به موضوعات نظر میده اینقدر پیگیری نکنید سلامت تاپیک اونم از نوع کنترل شده از دست میرود
برای یادآوری و مطالعه
A portrait is a painting, photograph, sculpture, or other artistic representation of a person, in which the face and its expression is predominant. The intent is to display the likeness, personality, and even the mood of the person. For this reason, in photography a portrait is generally not a snapshot, but a composed image of a person in a still position. A portrait often shows a person looking directly at the painter or photographer, in order to most successfully engage the subject with the viewer.
دوست عزیز، آیا ماشین بده؟ آیا ژیان با لامبورگینی یکی هستند؟ یکیشون لگنه و دیگری سلطان جاده
قضیه پرتره هم مثل همین مثال بالاست. یه سری پرتره ها از لحاظ مفهوم، حس، ترکیب بندی، چینش عناصر در حد ژیان هستند و بعضی از پرتره ها بدون نور آتلیه و پسر یا دختر زیبا در عکس در حد لامبورگینی هستند.
پرتره خوب خوبه. پرتره یعنی نمایش احساسات و عواطف انسانی، عکس زبان مشترک همه آدمهای دنیاست، عکسی که حرفی نداره حرف مفته، عکس باید مفهوم و حس داشته باشه.
به نظرت پرتره زیر بهتره یا پرتره یه عروس
فایل پیوست 61655
عکاس: خانم آمال علوی فر
مدل: خودم
مثاله جالبیه !
موضوع از چیپ ترین نوع عکاسیه پرتره دختر شروع شد و حالا بین ژیان و لامبورگینی داره مقایسه میشه .
مگه ژیان درزمان خودش ماشین نبود , اونم برای خودش بروبیایی داشت .
الان هم خیلیها دارن از دخترا ( لامبورگینی ) عکاسی میکنن چون جذابیت بیشتری دارند مخاطب بیشتری دارن .
اگه منظورتون اینکه این کار راحته درمقایسه با عکاسی از جنس مذکر , بهتره خودتون تجربه کنید و نظرتون رو بیان کنید .
چند تا نکته در پوزینگ
در مورد دست چپ سوژه اولا باید استین پیراهن بین ساعت و کت قرار داشته باشه ، ۲- معمولا انگشت شصت باید بیرون از جیب باشه ۳- بهتر بود در روتوش اثار انگشتان دست در جیب جذف میشد
به نظر کدومش بهتره؟ من میگم پرتره عروس !..چون می تونه یک حس شاد بودن یک حس خاص از یک انسان خاص که یک واقعه خاص رو تجربه می کنه نشون بده ...در عوض عکس شما از لحاظ حسی به شدت گنگه حداقل برای من ! ببینید حرف شما شاید از اساس درست باشه ولی به بدترین شکل ممکن و با خورد کردن یه سری عکس و عکاس دارید سعی می کنید اونو نشون بدید ... تمام اون عکسایی که شما چیپ فرض می کنید ! تلاشهایی هستند از عکاس هایی بی تجربه ( شایدم با تجربه) که سعی در نشان دادن زیبایی یه شخص دارند ! اینم میتونه یک هدف باشه ! ... آیا نشان دادن زیبایی و لذت بردن از اون جز عواطف انسانی محسوب نمیشه ؟!... و این اصرار جالب شما که فقط 20 تا کلا ست نورپردازی داریمو و ژست بازم جالبه ؟ میشه دقیقا این 20 تا ژست رو معرفی کنید که اینجوری پرونده عکاسی فشن و گلامور و کلی شاخه دیگرو بستید !...و با توجه به لحنتون و چند بار تاکید کردنتون حس میکنم کلا شما با زیبا بودن دختر پسر و نور آتلیه مشکل دارید ( فقط با توجه به چند بار ذکر کردنتون میگم)! . ژست و نور پردازی وسایلی هستند که باهاش این زیبایی ثبت می شه حالا اینکه کسی تونسته یا نتونسته اون رو به نحو احسنت ثبت کنه چیزی از ارزش اون کار یا اون حس کم نمیکنه... بر خلاف نظر شما ثبت صحیح زیبا بودن یک شخص کار بسیار! سختیه!
آقای تاجیک روراست باشید! مشکل شما نه نبودن عواطف و احساسات در پرتره است و نه مفهوم و حس در عکس، بلکه مشکل شما صرفا خود سوژه و حضور یک خانم بدون پوششِ دلخواه شما است...
اینکه اساس و مبنای نقد عکسی عقاید و افکار شخصی باشه - آن هم به شکلی که شما با اون الفاط به آن تاختید- نه خوشایند است و نه ذره ای ارزش خواهد داشت.
هرچی خواستم بحث رو کش ندم ، نشد!!!
خب معلومه کدوم زیباتره!
پرتره یک عروس ، پرتره یک داماد ، پرتره یک کودک در حال خندیدن ، پرتره یک زوج شاد ، پرتره دو دوست قدیمی ، پرتره یک نوزاد در بغل مادر ، پرتره یک جوان در جشن فارغ التحصیلی ، یا حتی پرتره یک زن زیبا و هزاران هزار پرتره دیگه.
کاملا حرفتون رو قبول دارم! پرتره یعنی نمایش احساس و عواطف انسانی. ولی در پرتره ای که از خودتون گذاشتید و اون رو حد نهایت و بهترین پرتره فرض کردید ، چه حرفی برای گفتن داره؟ من که هرچی نگاه کردم چیزی از عواطف و احساسات توش ندیدم!
چرا تمام زندگی رو در زجر و درد میبینید؟ اتفاقا زندگی با تمام ناملایماتش پر از زیبایی هست. نکند با زیبایی مخالفید؟
اگر به قرآن رجوع کنید میبینید که هم به زیبایی مادی و هم به زیبایی معنوی اشاره شده.
مصادیق زیبایی در قرآن: زیبایی انسان ، زیبایی آسمان و ستارگان ، زیبایی مناظر طبیعت ، زیبایی جانداران ، زیبایی آرمانها و....
و اگر باز هم به قرآن رجوع کنید میبینید که زن بعنوان یکی از جلوه های زیبایی خلقت معرفی شده. یا حتی در سوره یوسف که به زیبایی ایشان اشاره شده و اینکه زنان در برابر زیبایی حضرت یوسف ، دست خود را می بریدند!
اتفاقا ما توی فروم خودمون تمام این تاپیک ها رو داریم که زیبایی های آفریده خدا رو به تصویر بکشیم. زیبایی های انسان ها رو ، زیبایی های ستارگان رو ، زیبایی های جانداران و طبیعت رو.
اگر شما با گذاشتن عکسهای برهنه در فروم مخالفید ، باید بگم که من هم مخالفم و قوانین فروم هم مخالفه. و تاحالا همچین عکسی ندیدم که تایید بشه و اجازه انتشار بگیره.
خب دیگه پرحرفی نکنم!
امیدوارم منطقی صحبت کرده باشم.
اجازه بدید بچرخیم و از یک زاویه دیگه نگاه کنیم.
شما فقط سوار لامبورگینی میشوید. یکی دیگه فقط سوار بوگاتی میشه و ممکنه ترجیح بده پیاده بره اما لامبورگینی سوار نشه. با اینکه هردو خوب هستند. عده زیادی مرسدس سواری سوار می شوند و لامبورگینی و بوگاتی رو نوعی بزک اضافه میدانند که برای زندگی روزمره مناسب نیست. از مرسدس سوار ها عده ای فقط شاسی بلندش رو مناسب می دانند. اما عموم مردم جامعه چطور؟ پراید سوار میشویم و در اتوبان برای همه کنار می کشیم. به کسی که الان ژیان 1970 هم سوار میشه احترام میذاریم. ساده و راحت. کسی که پیکان سوار میشه هم راننده است و نمی تونیم بگیم چون ماشینت پیکانه گواهینامت باطل
بگذریم که که عده ای کلکسیون همون ژیان رو دارند. گرچه ممکنه لامبورگینی شما رو هم تحسین کنند.
اما در مورد عکاسی. سبک عکسی که شما گذاشتید ارتباطی به عروس نداره کلا قیاس باطلی است . از طرفی به دلایل واضح بنده یا سایر دوستان نمی توانیم عکس های عروسی که مد نظرمونه نمایش بدیم. (به دلیل عدم رضایت اشخاص و نه به دلیل قوانین سانسور) اینجاست که اهمیت جلسات و ملاقات ها که مدتیه انجام نمیشه مشخص میشه
از منظر "تحليل رفتار متقابل" و با توجه به نظريه "بازي" در علم روانشناسي، تاكيد بر مقايسه و مطرح كردن X بهتر از Y است (مامان بهتره يا بابا؟ بستني بهتره يا شكلات؟ بنز بهتره يا ب ام و؟ ....) جزو "بازي" ها دسته بندي مي شود و "بازي" ها پشتوانه بالغانه ندارند و در رفتار اجتماعي نيز نقش مخرب دارند.
اگر پرتره X خوب است به اين معناست كه بقيه پرتره ها بي ارزشند؟ اصلاً چرا پرتره عروس را با پرتره خودتان مقايسه مي كنيد و به اين نتيجه مي رسيد كه چون پرتره خودتان "خوب" است پس پرتره هاي عروس و پرتره از خانمهاي زيبا و آقايان خوشتيپ "بد" و بي ارزش هستند؟ دنياي عكاسي براي همه ژانرهاي مختلف جاي كافي دارد.
واقعا بحث خوبی شده.من که خیلی چیزها از حرفهای شما یاد گرفتم.اما ای کاش در همه تاپیکها بدینگونه بحث پیرامون موضوع صورت میگرفت وصرفا فقط نمایش عکسها نمیبود.درضمن کمبود این بحث حضور شخصیت های والای این سایت میباشد.کاش آنها نیز بانظرات خوبشان به ما و دیگران کمکی کنند.وبه نظر من هر کس عقیده ای دارد و باید به عقیده دیگران احترام بگذارد و سعی نکند که عقیده ی خود را بر دیگران تحمیل کند.در هر موضوعی،از نمایش عکس های پرتره ی مختلف چه زن و چه مرد،چه باپوشش درست و نادرست گرفته تا زندگی،دین،نحوه لباس پوشیدن،خوراک خوردن و هزاران موضوع دیگر.بازم این نظر فقط نظر شخصی من بود و قصد تحمیل به کسی نداشتم.
سلام
من فکر میکنم منظور اصلی جناب تاجیک این نیست که پرتره فشن و مدلینگ بده و ارزش نداره
بلکه من اینجور برداشت کردم که به نظر ایشون پرتره های اجتماعی که بتواند بیانگر احساسات خالص
و بدون ژست باشه و بتونه پیام رو بدون عوامل بیرونی مانند ادیت و روتوش و عناصر اضافی در عکس منتقل کنه ارزش بیشتری داره
مثالش همین عکس جناب باقری که ادیت فقط حس عکس رو قویتر کرده و عکس به تنهایی نیز حرف زیادی برای گفتن داره
البته من فقط برداشت خودم را از نوشته های ایشان گفتم
با تشکر
کجا گفته شده پرتره یعنی نمایش عواطف واحساسات؟! ازکجا همچین تعریفی رو براش درنظرگرفتید؟ اول اینکه این یک تعریف اشتباه از پرتره ست.پرتره برای من که جذابترین شاخه عکاسی ست.
برای دیگری نه البته. علی ایحال تعریف یک شاخه ازهنر کار ساده ای نیست . وبراساس ان عقایدتون رو هم ابراز می کنید!
اتفاقا براساس تعریف شما ، نمایش دادن همان حس هم در یک قاب هنر عکاس هست. عکاسی که بتونه حس هر چهره ای رو دریک برداشت نمایش بده ، به الطبع عکاس بزرگ ست. همان طور که درسینما با چندین برداشت اینکار انجام میشه وبازهم ارائه ها متفاوت هست.
خیلی جاها دیدم که کلا با مقوله زیبایی در عرصه های مختلف مشکل داریم ، مخصوصا با یک خانم زیبا که لباس خوشرنگ و زیبایی داره ، متفاوت برخورد می کنیم و مشکل داریم و گاها هم براش مشکل ایجاد می کنیم .
مشکل اصلی از استاد عکاسی و یا دانشگاه ایشون بوده که گفته هر وقت از یک خانم با چادر و روسری و بدون آرایش ، عکس خوب گرفتی ، عکاس خوبی هستی ....
آخر کدام عقل سلیمی و یا کدام عکاسی به خانمی که سوژه عکاسی اش است ، می گوید ، تا آرایشت رو پاک نکنی ازت پرتره نمی گیرم مگر استاد شما اگر از یک منظره زیبا می خواهد عکس بگیرد درختان زیبا را با اره قطع می کند و گلها را می چیند که هیچ چیز زیبایی در کادر قرار نگیرند و فقط هنر عکاسی ایشان در قاب تصویر ثبت شود .
حالا پس تکلیف عکاسی فشن که یکی از علایق من و خیلیا هم هست ، چیست ؟ خانم های زیبا ، چه گناهی دارند بنده خداها که نباید پرتره بگیرند ؟ بخدا اینها هم خلقت خداوندند درست مثل من و شما .
دوستان به نظر من هم نظر آقای تاجیک محترمه هم نظر سایر اساتید و دوستان.
یک انسان با توجه به رمز و راز خلقتش می تونه حالات و احساسات بی شماری داشته باشه. خنده، گریه، شادی، هیجان، استرس و ... و همه اینها می تونه در خلق یک پرتره خوب تاثیر گذار باشه.
مسلما انسانی که افسرده هست یا به عبارتی آدم شادی نیست به احتمال زیاد با دیدن یک پرتره عروس و داماد به احتمال زیاد شاد نخواهد شد البته قصد بنده جسارت به آقای تاجیک عزیز نیست و در حالت کلی عرض می کنم چون نه من ایشون رو می شناسم و نه به خلقیات ایشون آشنا هستم.
انسانی هم که شاد هست مسلما با دیدن یه پرتره شاد مثل پرتره های عروسی شاد خواهد شد. اصلا همین سایت 500px هزاران هزار عکس پرتره می تونید توش پیدا کنید. از پرتره های شاد تا غمگین، از مفهومی تا ساده، زن و مرد، بچه و پیر و ... هر پرتره هم مخاطبان خاص خودش رو داره. کسی که از پرتره های شاد خوشش نمی یاد مسلما به پرتره های غمگین like نمیزنه یا favourite نمی کنه و یا بر عکس.
اصلا خود شما، آیا از تمام پرتره های سایت 500px خوشتون میاد؟ و به همشون رای مثبت میدید؟ به فرض اینکه اونها رو بهترین عکاسان با رعایت کامل قوانین پرتره نگاری و نور پردازی گرفته باشند. مسلما جواب منفی هست. هر کسی با توجه به حس درونی و شخصیت شکل گرفته اش از بعضی ها خوشش میاد و از یعضی ها نه.
پس ما نمی تونیم کسی رو محکوم به دوست داشتن پرتره ای کنیم که حس درونی اون شخص خلاف اون رو میگه. حتی اگه دو نفری که از یه جنس هستند و مثلا از پرتره های شاد خوششون میاد برداشتهای متفاوتی نسبت به سوژه خواهند داشت. اینه که در بین 7.5 میلیارد انسانی که بر روی این کره خاکی زندگی میکنند هیچ دو نفری( حتی دوقلو ) رو نمی تونید پیدا کنید که کاملا از همه لحاظ برابر باشند و این از مصادیق قدرت لایزال خداوند متعال هست.
جناب تاجیک از پرتره های خاصی خوششون میاد و به قول خودشون پرتره باید حس و حال داشته باشه، نظر ایشون کاملا محترم. بسیاری از دوستان هم از پرتره های شاد خوششون میاد، نظر ایشون هم محترم. و در این بین هیچ کس نمی تونه طرف مقابل رو محکوم به دوست داشتن پرتره های شاد یا غمگین کنه یا ایرادی از طرف مقابل بگیره که چرا پرتره های شاد دوست دارین؟ چرا که این دوست داشتن از حس درونی آدم نشات میگیره و هر گونه تلاشی جهت تغییر اون بیهوده خواهد بود.
بسياري از گفتني ها گفته شدند، ولي ذكر اين نكته هم خالي از لطف نيست كه ، چقدر قضاوت كردن آنهم از نوع منفي، و به شكل نفي ، در جامعه ما زياد شده!
و عدم تحمل ديگري( حالا به شكل سبك ديگري، اثر ديگري ، كار ديگري، خود ديگري و ....)
كساني كه عادت به بررسي جامعه شناسانه پديده ها دارند، اين عدم تحمل را يك عارضه مي دانند كه هم معلول است و هم علت.
و متاسفانه در سال هاي كذشته در ميان طبقات پايين تر اجتماعي شليع بود و اينك به طبقات بالاتر و حتي هنرمندان و نخبگان در كشور انجاميده.
جشنواره اي را سراغ نداريد كه داوري آن با خيل اتهامات و يا برگزيدگانش با انواع و اقسام توهين ها و اتهامات روبرو نشوند!!
چه؟!
اينكه چرا من يا ما را برنگزيده اند؟!!
چرا كار من جزو منتخبين نيست؟!
اينجا هم به عنوان يك جامعه كوچكتر به تدريج از اين بي نصيب نمانده و نمي ماند...
پرتره ای که من گذاشتم اصلا پرتره قویی نیست، و عکس ژوژمان یه عکاس تازه کاره که کلا 100 ساعت دوره دیده و 5 ماه نیست که دوربین دست میگره کی گفتم این عکس آخر عکسه؟؟!!
مفهومی هم که عکاس به دنبالش بوده این بوده که اگر بخوای واقعیت رو نشون بدی و رسالتت رو به عنوان یه عکاس انجام بدی چشمهات رو در میارند. چیزی که تو غزه دیدیم که بارها هتل خبرنگار ها رو زدند و توی سوریه هدفمند ترورشون کردند. البته این طرز فکرش جای تقدیر داره.
همین قرآن و اسلام میگه ان اکرمکم عند الله اتقاکم و نگفته برای نمایش زیبایی زن یه لباس دکلته تنش کنه که با نمایش قستی از سینه هاش عکسش رو زیباتر بکن.
شاید 80 درصد پرتره های عروس و داماد و مدلینگ فقط به درد خود عروس و داماد بخوره البته برخی شون هم واقعا خلاقانه و زیبا هستند.
البته میشد توی این سایت تاپیک پرتره رو به دو تاپیک پرتره مدلینگ و فشن ، پرتره خاص و مفهومی تقسیم کرد.
جناب چگینی بحث دختر و پسر نیست .
اینجا مشکل اینکه این نوع عکاسی از دختر خیلی راحت و بدون دردسر تلقی میشه درحالیکه این موضوع کار خیلی مشکلیه .
مخصوصا درکشور ما , چه به نوع قانونی و چه به حساب رسوم و آداب بعضی از مردم .
این مورد هم مرز به مرز و استان به استان متفاوته .
چیزی که شما میگید عکس برابر سند میتونه زندگی یه نفر رو فقط برای اینکه بدون روسری هست تغییر بده .
ولی همین مورد آخر , نمایش این عکس خودش مرحله ای هست که از گرفتن عکس سختر هست .
مگه میشه فردی رو مجبور کرد که اجازه بده عکسش در محیط مجازی نمایش داده بشه , بدون اجازه هم کار درستی نیست و ....
درکشور ما نوع نمایش عکس دخترها و خانمها در دنیای مجازی تا حدودی مشکلساز هست وقبول اینکه عکس فردی رو دریک مکان عمومی هرچند سالم مثل اینجا به اشتراک بگذاریم بیشتر مواقع با پاسخ منفی اون افراد روبه رو میشیم .
باور کنید عکسهایی دارم که خیلی خیلی دوست دارم اونها رو اینجا قرار بدم ولی یا قبول نمیکنن و یا چون برای اون افراد مشکلساز میشه مجبورم یا پاک کنم یا فقط یادگاری برای خودم نگه دارم .
پس فکر نکنید فقط میتونید نورپردازی کنید و ژست و فیگور بدید و .....
مهم اینکه از مرحله آخر عبور کنید .
و یا مثل من فقط از کسانی که اول قبول میکنن که عکسشون رو به اشتراک قرار بدم عکاسی کنید .
یا حق
منظور استاد بنده این بوده که اگر از یه دختر خوشکل با آرایش و لباس عکس گرفتی و عکست قشنگ شد شاید به خاطر قشنگی خود سوژه عکس قشنگ بشه و ترکیب بندی و سایر عوامل درست نباشه برای چک کردن این مورد فرض کن سوژه عکست یقه اسکیو روسری سرشه و آرایش هم نداره اگه باز عکسش قشنگ بود ترکیب بندی و سایر عوامل درسته
بعضی عکسها از لحاظ ترکیب بندی فاجعه هستند و قشنگی دختر و روتوشش باعث شده عکس قشنگ بشه
فایل پیوست 61725
نظراون رو بگین ممنون میشم
بعضی موقع مطالب آموزنده ای گوشه کنار فروم میبینیم ولی بی توجه از کنارش رد میشیم یا کمتر بهش توجه میکنیم
نوشته بالا شاید بهترین و کامل ترین جواب باشه که پیشنهاد میکنم باز خوانی شود.
به جای دو دو تا کردن بدیهیات یکم واقع بینانه تر به مبحث پرتره نگاه کنیم.
با تشکر پدرام
احتمالا اکثر ما در حدی هستیم که هنگام دیدن یک عکس بتوانیم بین زیبایی سوژه و زیبایی عکس قضاوت کنیم و فرق بگذاریم. (این دریافت من از دوستان در این محیط گفتگوست.)
اما از آنجاییکه فرمودید اینجا تالار تخصصی عکاسی است. بگذارید من هم چند مساله ای که به نظرم می رسد را عنوان کنم :
1- تالار تخصصی، ادبیات تخصصی هم می طلبد. شما در پست هاتون این امر را رعایت نمی کنید.
2- نظر من این است که شعور جمعی یک عده کسانی که (حداقل) عکس کم ندیده اند، می تواند تفاوت عکسی که جذابیت سوژه محور اصلی آن است و عکس خوبی نیست با عکسی که ترکیب بندی، تکنیک، نورپردازی خوب و ... را دارد، تمییز دهد.
3- فکر می کنم حرمت اعضای این انجمن که خودتان هم به تخصصی بودنش اذعان داشتید بیشتر از این ها باشد که مجذوب نمایش قسمتی از سینه های سوژه* شوند و دکمه تشکر را فشار دهند. این صحبت شما به هیچ وجه در شان کاربران نیست و من به شخصه این صحبت شما را (حداقل) نسبت به خودم توهین می دانم.
4- شما ابتدا از بی ارزش بودن یک ژانر گفتید و الان زده اید به صحرای کربلا!
5- خوب است همان قدر که دیگران به عقاید مذهبی مومنان این دیار احترام می گذارند، کمی هم احترام در مورد عقیده و انتخاب خودشان از سوی آن ها ببینند.
6- پرتره فقط و فقط نمایش زیبایی نیست، همین طور بیان احساس و مفهوم و واقعیت ... در عین حال می تواند هر کدام از این ها باشد، و عکس خوب در هر کدام از این زمینه ها خوب است و عکس بد، بد خواهد بود.
* نقل قولی از یکی از پست های قبلی خود شما.