با سلام ... کاش عوض این متن 5 خطی خودتون لطف می کردید ( یا حداقل اساتیدتون) .. که دقیقا کجاش نا مفهومه تا من توضیحات بیشتری بدم...
Printable View
چند نفر هم که عکس خوب ميزارند از بس ايراد های عجيب غريب ميگيريد که طرف ديگه چيزی نفرسته
هر چيزی که با سليقه شما جور در نمياد ايراد محسوب نميشه
اگر به سايت های معروف عکاسی سر بزنيد همين مدل عکس ها رو ميبينيد
به نظر من بهتره يک نگاهی به عکس های خودمون بکنيم......
دوست عزیز من، انتقاد شما می پذیرم. فقط به یک نکته توجه داشته باشیم. اگر من یک صفت ذاتی ( همون طور که در بالا خودتون نیز اشاره کردین ) داشته باشم و عیان باشه، آیا میشه منکر بشم ؟
بنظرت امکان پذیره اگر من قد کوتاه یا مثلاً موهای بسیار کم پشت ( عملاً کچل ) داشته باشم، از عکاس انتظار داشته باشم خود واقعی من رو حفظ کنه اما این صفت ذاتیمو هم در عوض برطرف کنه ؟؟
اگه عکاس عزیز بخواد قیافه طبیعی منو ثبت کنه که طبیعتاً یا کوتوله هستم یا کچل !
از طرفی اگه من بیام گله کنم که چرا این جوری هستم، پس باید ظاهرم! عوض بشه !
صاحب عکس، این تصویر حال حاضر خودش رو شبیه به " خاتونهای قجر " میدونه. بنظر من هم این شباهت بسیار نزدیکه و فقط این نکته رو تایید کردم که فقط ذره ای مزاح قاطی لحنم بود. اون هم نه به قصد توهین یا تمسخر، صرفاً چهت همخوانی با علامت تعجب دوستمون که در انتهای جمله اومده بود.
در آخر، نه اهل لج بازی هستم که یک بحث رو 4 صفحه در تاپیکی تخصصی ادامه بدم، نه اینکه اومدم اینجا تا کسی رو خدای نکرده مورد تمسخر و توهین قرار بدم
اگر در پایان باز هم از حقیر گله مندید، بنده هم از شما، هم از دوست عزیزمون Digital Lover، هم از شخص سرکار خانوم محترم عذرخواهی میکنم.
یا علی
درود
تشکر میکنم بابت نمایش عکس زیباتون ، اگر اجازه بدید به چند نکته کلی اشاره کنم :
نکات مثبت عکس شما ویرایش خیلی خوب و خلاقیت در استفاده از فلشه... یادمه از سری عکسهایی که در 500px میدیدم ، یک عکاس خلاق پشت سوژه آب فواره میکرد و با استفاده از فلش اکسترنال موج های شگفت انگیزی رو پشت سوژه با قطرات آب خلق میکرد. حتما با تمرین و تکرار میتونید نتایج بهتری رو به دست بیارید ، بدونه شک با یک شات میتونید به نتیجه برسید.
موها بنظر من خیلی هم شلخته نیست و در کل ایرادات به اندازه ای نیست که بخوام انگشت اشاره روش بزارم ،شاید خورده موها روی گردن بیشتر به چشم میاد تا اطراف سر :think:;
نکات منفی بنظر من دست سوژه و رسوندن یک پیام کلیشه ایه ، در قسمتی هم که دست گرد شده (در وسط چرخش انگشتان به سمت داخل) یه انگشت اون وسطه که نمیتونم چشم ازش بردارم.
در سایه سازی هر دو گونه یکی دو لکه روشن به جا مونده که کاملا به چشم میاد ، سایه بینی هم خیلی قرینه نیت و مقداری بینی رو کج نشون میده ، از فرق سر نزدیک پیشانی هم یک خط روشن به سمت راست جا مونده ...
در کل کار زیبایی شده و من میپسندم , جنس عکستون رو دوست داشتم
و اما یک نصیحت دوستانه به شما : استاد یا اساتید چه کسانی هستند ؟ آیا من صلاحیت اینو دارم که ویژگی استاد بودنو به کسی نسبت بدم ؟ منش شاگردی میطلبه در جواب نقد ( چه درست چه غلط ) مخاطب بتونه از عکسش دفاع کنه ، نه اینکه بگه چیزی متوجه نشدم برای بقیه هم خوندم چیزی متوجه نشدن ... حالا منش استادی دیگه جای خودشو داره..
بنظر من ، منظور سهراب عزیز کاملا مشخص بود و مطلب عجیبی نگفت ... دفاع از عکستون کار سختی نیست ... مثلا میشد بگید شلوغی بک ، در هم ریختگیه موها رو پوشش میده و اصلا ترکیب عکسو جذابتر میکنه ... اینطور نیست ؟ در مورد کادر بندی هم کسی نگفته که نباید سوژه وسط قرار بگیره !!! بایدی وجود نداره !!! کادر بندی وابسته به خیلی گزینه هاست و این صلیقه و هنر عکاسه که المانها رو چگونه در کادر جا بده...
بیاید صحبتهامون با اندیشه و خالی از حس شخصی نگری باشه ...
با تشکر پدرام
من از پذیرش انتقاد من از شما و واکنش منطقی شما تشکر می کنم.
نمی خواهم موضوع را علیرغم این واکنش کش بدهم. فقط چون پرسشی پرسیده اید که حاوی نکته ای فنی و آموزنده است نکته ای را عرض می کنم.
در پاسخ به شما باید بگویم بله ، ما باید چنین کنیم. هر انسانی چهره اش ویژگی هایی دارد . من در دوران دانشکده سال هفتاد استادی داشتم که در فیلم برداری با بازیگران سناره ان زمان کار می کرد . یکی از بازیگران زن ستاره آن سال ها ، علیرغم زیبایی اما سوراخ های بینی بزرگی داشت. ایشان مدتها و از زوایای مختلف و نورهای مختلف تست می گرفت و به ما آموزش می داد چطور باید یک چهره را ، هم زیبایی هایش را و هم اشکالاتش را کشف کنیم. چون وقتی آن قطعات فیلم در پرده عریض پخش می شد همان سوراخ هاي بینی اگر از زاویه غلط دیده می شدند هر کدام چندمتر بزرگتر دیده می شدند.
این مجموعه ای است از زوایا و نورها.
این موضوع فقط به استاد من بر نمی گردد. بلکه در سینمای هالیوود نمونه ها فراوان اند. سیستم ستاره سازی به همین دانش و تجربه مرتبط است. و این دانش یک شبه و یکی دو ساله هم به دست نمی أید.
اصلن فرق یک عکاس هنرمند با یک عکاسی که دارد ورشکست می شود از بیکاری در همین جامعه ما به همین نکات به ظاهر ریز ول خیلی خیلی مهم
باز مي گردد . اگر اين خانم مورد نظر چهره فريهي دارند يا كمي پل بيني ايشان قوس دارد ، يا چشمان كوچكتر. اين را ما بايد كشف كنيم فارغ از قضاوت. و ببينيم با همين چهره چه بايد بكنيم؟ آنگاه تازه متوجه زيبايي هاي همين چهره هم خواهيم شد. كار هنرمند اين است. كشف زيبايي.
و مطلبي كه اينك من دارم مي گويم يك نكته آموزشي است. اين را سر كلاس ده ها ساعت بايد تمرين كرد. درست مثل يك مجسمه ساز كه پيكره را درون سنگ زمخت حتي مي بييند و بيرون مي كشد. چه برسد از صورت يك بانو كه در خود زيبايي هايي دارد.
من پيش از اين هم گفتم كه بنا بر دلايل شخصي و باوري فردي، تمايلي هرگز به آپلود كردن كارهاي پرتره خود ندارم و چون بيشتر اين دوستان بازيگر هستند و بايد حفاظت كرد از حريم شخصي افراد.
اما اگر فرصتي بود و به اميد خدا با همت مديران سايت شرايطي براي دوره هاي حضوري فراهم شود ، مي شود اين مطالب را روي داوطلبان نشان داد كه چطور با تغييرات نور و زوايا و پرسپكتيو مي شود چهره را كاملن تغيير داد.
ما در همين سايت ، افرادي را داريم كه سالهاست در اين زمينه فعالند و من از كارهاي پرتره ايشان لذت مي برم. ( يا در تاپيك هاي ديگر چون حيات وحش و خياباني و ... ) اسم نمي آورم ولي مشخص است. هم از تعداد تشكرهاي كاربران و هم از خود آثار ايشان. آنها را با دقت ببينيد و مطالعه كنيد. و اگر هم اينجا چيزي مي نويسند ، كسي كه اهل آموختن باشد حتمن خواهد آموخت.
مگر كساني كه هرگز تمايلي به آموختن ندارند و يا در باد غرور خوابيده اند. و يا اصلن قصد فعاليت جدي ندارند و موضوع براي ايشان باري به هر جهت است.
به ويژه اينكه اينجا يك تعداد افراد حرفه اي دارند مفت و مجاني تجربه و دانش خود را ارايه مي دهند.
چقد جالب که باز هم! در جواب یه بحث انتقادی ساده باز هم دوستان لطف میکنن و اونرو به حاشیه های بیمورد میبرند! بحث بین چند عکاسه که دارن نظرات شخصیشون رو راجع به عکسی تبادل میکنند ! اگر علاقه ای ندارید یا نمیتونید در بحث به صورت صحیح شرکت کنید ترجیحا پست نذارید یا اصن نخونیدشون و اما....
وقتی کسی داره نظر شخصیشو میده! در واقع داره به مخاطبش لطف میکنه! هیچ وظیفه ای هم نداره وقت بذاره و انتقاد کنه ... به نظر من بهتره اگه کسی دلش نمیخواد راجع به عکسش انتقاد بشنوه یا عکس نذاره یا بالای عکسش بنویسه آقا انتقاد نکنید ! جالبه که این بحثا بارها شده هنوزم بعضی دوستان انگار به بحث های بی مورد و حاشیه ای علاقه شدیدی دارن ! به نظر منم بهتره وقتی میخوایم چیزی رو بنویسیم قبلش ببینیم آیا این بحث چندین بار در سایت شده یا نه؟... بعدشم اینجا داره درباره عکس صحبت بشه چیزی که زیاد در تاپیک پرتره اتفاق نمیوفته و هربارم که میشه !!!! چند نفر همیشه باید بحث راه بندازند و موضوع رو به حاشیه ببرند ... در نهایت اگه قراره کسی با چند تا انتقاد ساده دیگه عکس نذاره توضیه می کنم همون تو خونه به دوستان و آشنایان نشون بده و فکر کار در فضای مجازی رو از سرش بیرون بکنه!...در آخر !!!! خواهش خواهش خواهش!!! میکنم اینقدر دوستان از پله اساتید و سایت های بزرگ دنیا بالا نرن! اگر سعی دارید از کار اونها ایده بگیرید و تقلید کنید یه حرفه(کاری که خودم میکنم)! ... ولی سعی نکنید هی بگید کار من مث اوناست!
فایل پیوست 63773 جنگجوی لبنانی :)
درود خدمت دوست عزیزم
عکس بسیار خوبی است ولی اجازه بده به چند نکته اشاره کنم
در مورد نور پردازی و ویرایش عکس :
پیشانی و قسمتهای نمایان صورت تخت شده ، نور ساید هم قدرت کافی برای عمق دادن به سوژه رو نداشه ، اگه به کنتراست موها دقت کنید میبینید 2/3 (دو سوم) روشن و 1/3 (یک سوم) آن تیره است و با کنتراست صورت همخوانی ندارد ، حتی قسمتی از سایه سر روی شانه سمت راست سوژه افتاده که خیلی جالب نیست.
لکه های روشن و تیره روی سوژه زیاده بخصوص دستها که کاملا چشم رو به سمت خودش میکشه ( معمولا کنتراست در عکس باید تا حدی چشم رو هدایت کنه نه اینکه چشم رو آشفته کنه ) . عکستون از نظر رنگی بسیار قشنگه ولی افکت سوخته است و بسیار شارپ و زننده ، در اعمال افکت بنظرم تا حدی میبایست اعتدال داشت.
درمورد بیان عکس :
راستش انتخاب لباس و نوع پوشش سوژه ، خشم و حالت دست گرفتن باطوم اون منو یاد تروریستها میندازه تا جنگجو !!! این حس به من القا میشه که منتظر بهونه است تا بزنه له لوردت کنه :-( حالت بسته شدن شال (چپی) هم مناسب نیست
با تشکر
ارادتمند شما پدرام
با سلام و ممنون بابت نظرتون ... به مسائل خوبی اشاره کردی و با بیشترش موافقم و یه توضیح مختصر میدم ... این عکس رو اولش میخواستم تو اسنپ شات بذارم ! چون به سرعت این عکس گرفته شد و حتی چند بار گرفته نشد تا بتونم ایرادات مربوط به نور پردازیه اونرو برطرف کنم ... سوژه از ورزش اومده چپی رو میزنه و عکس میگیرم به همین سرعت و ناگهانی ...ر مورد ویرایش هم هم حق با شماست چون میخواستم عکس کنتراست بالا و شدت رنگها هم بیشتر باشه که مثل اینکه اونجور که باید موفق نبودم ... خلاصه بسیار ممنون و خوشحالم که این تاپیک از گردو خاک خوردن و بی تحرک بودن در میاد
با این بخش صحبتهاتون مخالفم.به بخش تروریست و اینهاش البته کاری ندارم،چون دست کم توی اون منطقه گاهی جنگجو و تروریست یکی میشن.بستگی داره از کدام سمت به قضیه نگاه بکنید.
میگن بهترین جنگجو،جنگجوییست که بدون کشیدن شمشیرش ثابت بکنه بهتره...اگر این جوان هم با نگاه خشمگینش این حس نا امنی رو به شما منتقل کرده دست کم از این جهت عکس کار خودش رو انجام داده.اینکه این جوان خطرناکه و مصمم.
با سلام پدرام... راسش این عکس خیلی اسنپ شاتی بوده و این جوون از ورزش اومد و سریع اینارو پوشید یه شاتم بیشتر نگرفتم ازش و فرصت نشد اونجوری ایرادات نورپردازیشو رفع کنم بیشتر دوس داشتم ایدش رو ثبت کنم ونظرارو بشنوم ... از بابت ویرایش هم دوس داشتم با کنتراست بالا باشه و عکس جدیت داشته باشه ولی مث که اونجور موفق نبودم .. در هر صورت بسیار خوشحالم این تاپیک داره به یه تاپیک فعال تبدیل میشه!
یکی اینکه لباس ورزشی تقریبا نو چندان با جنگجوی لبنانی همخوانی ندارد،دوم اینکه چفیه به سبک مدوفشن بسته شده نه عربی! ان دست بنده ی پارچه ای هم خیلی سنخیت ندارد.همچنین مدل موها هم که خیلی فشنی ست،جنگجو و مد و ژل مو؟! باتوم هم که جندان باز سنخیتی با این لبنانی ها ندارد،بیشتر هم که شبیه باتوم نیروهای امنیتی ست! دراخراینکه باید مینوشتید جنگنجوی فلستینی.
عذرخواهی مرا ببخشید سهراب حان،نظرات من بود.ممنون موفق باشید
ایراد های اصلی در یک نگاه به نظرم بیشتر مربوط به ویرایشه ... اشباع رنگی بیش از حد علاوه بر اغراق بیمورد در رنگ ها باعث از بین رفتن بافت موها هم شده و قسمت بعدی هم اور شدن بعضی مناطق که احتمال میدم باز هم از ویرایش باشه البته می تونه از کنتراست نامناسب هم باشه ...احساس میکنم مقدار فیل کمی زیاده ...در کل با توجه به کارای قبلیتون توصیه می کنم کمی ظرافت در ویرایش رو رعایت کنید ...اگر هم دوس دارید با شدت بیشتری ویرایش کنید مراقب باشید روند کاریتون تخریبی نباشه...موفق باشید
و در ادامه و پیرو صحبت هایی که جناب قابزلو فرمودن،
نکته آخر را اضافه میکنم و اونهم جسارتاً و با عرض پوزش ، لی اوت بدی هست که شما در پایین عکس انجام دادید !
این فونت با این شدت و بزرگی و با این افکت ! اصلاً همخونی جالبی با عکستون نداره و کاملاً عکس شما را تحت تاثیر بد خودش قرار داده !
با سلام
خوشحال می شم نظر دوستان رو بدونم.
فایل پیوست 63842
باتشکر
به نظرم بارز ترین ایراد عکس نور پردازی تخته ... میتونستید با زاویه بهتری بعد بیشتر به صورت و حتی به محیط بدید چون زاویه نامناسب نورتون باعث فلت شدن محیط هم شده...سعی کنید در محیط بیرون به سوژتون مثل المانی از محیط نگاه کنید و اهمیت بیشتر به نورسنجی و ویرایش اون بدید... در آخر باز هم به نظر من ته رنگ آبی مناسب این عکس خاص! نیست
دوستان لطف ميكنيد عكساي زيبايي رو كه آپلود ميكنيد چند خط توضيح هم راجع بهش بديد؟ خيلي كمك ميكنه. مثل لنز دوربين، فيلتر استفاده شده، منابع نوري صحنه عكاسي، كمك گرفتن از لوازم جانبي و ...
با سلام ... تجهیزات دوستان که معمولا نوشته شده ... راجع به تنظیمات هم یه اعتقادی من دارم و اونم اینه که به نظر من شما باید به نتیجه کار نگاه کنید چون قطعا این تنظیمات یا منابع نوری و غیره مختص اون مکان و شرایط نوری خاص بوده و ممکنه همین تنظیمات و وسایل در جای دیگه و شرایط نوری در یه جای دیگه جواب نده ... ولی اگر خواستید میتونم درباره هدف استفاده از وسایل و یا چگونگی و دلیل استفاده از نور و حتی ویرایش اون توضیحات بیشتر بدیم
سلام
فایل پیوست 63905
ماشالا اغلب دوستان كه يه دوجين لنز دارن! كه ليست تجهيزاتشون كمكي نميكنه.
من تنظيمات درخواست نكردم! ولي مثلا گاهي برام سوال پيش مياد كه در پرتره هاي فضاي آزادي كه اينجا آپلود ميشه از فلاش استفاده شده يا نه. يا رفلكتور و شيدر و ...
و البته فيلتر! كه هميشه كنجكاوم بدونم آيا بخشي از نتيجه يك كار خاص به استفاده از فيلتر خاصي برميگرده يانه.
دركل منظورم اون چيزي نيست كه شما فرموديد.
فایل پیوست 63909
Great Song :)
من خيلي از توجه دوستان سپاسگزارم. در مورد مشكلاتي كه بيان شد عرض ميكنم كه:
1- نام كاربري عجيب و غريب و نحوه بهكارگيري اون براي من مسألهاي نوستالژيك و پيشينهداره كه تغييرش رو كمي مشكل ميكنه. اميدوارم دوستان به ديده اغماض بنگرند.
2- در مورد تصاوير هم من عمدتا تجاربم رو به اشتراك ميگذارم (فارغ از موفق يا ناموفق بودن اون) كه معمولا هم تحت تأثير يك ترفند تازه يا يك اثر جديد از ديگرانه. از اين جهته كه لزوما سير صعودي و يا نزولي براي كارها قابل تعريف نيست. اما در مورد اين پرتره (يا پرتره ديگري كه گرين تخريبي يهش اعمال كرده بودم) بايد بگم كه به نظر من اشباع زياد و يا كليپ شدن يك كانال رنگي و يا حتي تخريب تصوير با گرين لزوما اون رو نازيبا نميكنه، با اينكه ممكنه در برخي آثار ناشي از مهارت كم باشه. اينطور به نظر ميرسه كه اين مسأله شبيه به مد ميمونه و به زمان و مكان وابسته است. خيلي از دوستان امروز به كلريتي بالا علاقه دارند (برخلاف من) يا قبلترها به سايههاي شديد (بسيار بر خلاف من)، شايد فردا مثلا به كنتراست كم و يا نويز زياد و يا تصاوير هايكي رو بيارن (بر وفاق من !!!!؟).
در نهايت من از نقد شماست كه به مشكلات پي ميبرم و در گامهاي بعدي سعي ميكنم با وجود تجربه جديد كارهاي بهتري ارائه كنم. مرسي از توجهتون كه خيلي ارزشمنده.
ماشالا دوستان كه يه دوجين لنز دارن! پس ليست تجهيزاتشون خيلي كمكي نميكنه.
من درخواست تنظيمات نكردم! ببينيد... مثلا گاهي برام سوال پيش مياد كه تو يه پرتره در فضاي آزاد آيا از فلاش استفاده شده؟ يا رفلكتور و شيدر؟ تا بدونم بخشي از زيبايي كار تاثير اينها بوده يا نه.
و مخصوصا در مورد فيلتر خيلي كنجكاوم! كه بدونم دوستاني كه جاي استاد ما هستند كجاها ازشون استفاده كردن و تاثيرش چي بوده. كاربرد تجهيزات عكاسي كه به صورت جنرال براي هركسي كه بخواد در دسترسه. مهم اينه كه يه نتيجه رو ببينيم و بدونيم چطور حاصل شده. اينطوري مبحث آموزشي هم ميشه.
به نظرم کاش نوری که به سوژه تابیده میشه با یک دیفیوزر کنترل میشد و از شدتش کاسته، چرا که به نظرم هایلایت شدیدی هم بر روی صورت سوژه و هم روی شال افتاده و ضمناً سایه ی شدیدی رو گردن ایجاد شده.
دست راست سوژه به بدن چسبیده. و پوز، پوز سوژه ی مؤنث نیست یا بهتر بگم چندان مناسب نیست برای بانوان.
به نظرم بریدگی انگشتان دست راست چندان مهم نیست در این تصویر! کاش انگشتان دست چپ انقدر عضلانی نمیفتاد+ مچ که یجورایی نشان دهنده ی عدم راحتی سوژه با پوز است.
گوش خیلی تو چشمه، گوش به این کاملی چندان جالب نیست.
کادر هم به نظرم به مرکز توجه قرار گرفتن سوژه کمک چندانی نکرده البته باید گفت به نحوی کنتراست رنگی خوبی در محیط برای سوژه فراهم شده و کاش هایلایتای روی درخت این المان و کاهش نمی داد.
و در آخر هم دقیقاً نمی دونم اثر ریسایزه یا توی سایت اینجوری دیده میشه یا من درست نمی بینم ه حس می کنم تصویر به طور مصنوعی شارپ شده و شایدم اصلاح رنگ توش شدید بوده.
بسیار ممنون بابت نظراتتون و چند توضیح:راسش با استفاده از رفلکتور اون حسیو که میخواستم پیدا نمیکردم (از نظر کنتراست عرض می کنم) ... نور هم ملایم بود هوا کمی ابری بود و من از نظر حس و حال این کنتراست رو بهتر دیدم .. راجع به هایلایت های درختان به نظرم باعث بعد پیدا کردن محیط اطراف شده وگرنه میشه مقدارشو کمتر کرد ولی به نظرم بعد اون کمتر میشه ..شاید اگر سوژه در یک سوم سمت راست قرار میگرفت توجه بیشتری ممکن بود بدست بیاد ولی با توجه به اینکه سوژه در راستای نور داره نگاه می کنه حس کردم اگر در یک سوم راست باشه فضای جلوی سوژه زیادی خالی میشه ... راجع به پوز هم توضیح بدم اونموقع هنوز تجربه اونقدر دقیقی در پوز دادن به بانوان با حجاب نداشتم و با تو.جه به اینکه این عکس در باغ ارم گرفته و محل رفت آمد شدید! مردم نمیشد اونقدر روی پوز سوژه مانور داد .... بازم ممنون ایمان جان
بهزاد جان عکسه با حسیه ولی به نظرم چند نکته میتونست بهترش بکنه .. نوع کادر بندی : اگه کادر بندیتو در سطح تراز چشم انجام میدادی یا حتی کمی پایین تر به نظرم حس بسیار بهتری پیدا می کرد ... چون به نظرم با این کادر محیط به سوژه غالب شده ...نکته بعدی به نظرم اینکه این حس به این همه فضا احتیاج نداشت و وجود عمق میدان کمتر و کمی فاصله کانونی بیشتر میتونست اونو بهتر کنه دلیل دیگه ای هم که اینو میگم اون گونی و وسایل گوشه کادر که به نظرم بدجوری جلب توجه می کنه ...در نهایت هم به نظرم اون پارچه و نوشته روی درو بر میداشتی بهتر بود ...
به طور کلی عکس خوبیه از نظر من فقط کاش یه خرده سایه ای که روی بدن و صورت سوژه علی الخصوص بینی هست کمتر می شد و جزئیات کمی نمایان میشد و اینکه پشت دست چپ این قدر معلوم نبود و کمی زاویه می داشت.
برقراری کنتراست بین رنگ موهای سوژه و خز کفش با در آبی جذابیت خاصی از نظرم ایجاد کرده.
جناب سهراب بیشتر نظرات شما ایرادهای جزئی و کوچک می باشد و اینکه
این روش زاویه بندی هست نه کادر بندینقل قول:
اگه کادر بندیتو در سطح تراز چشم انجام میدادی
لازم نیست همه عکسها حسی و مفهومی باشه درنهایت هم همین مقدار حس خوبه .نقل قول:
به نظرم حس بسیار بهتری پیدا می کرد
اگه منظورتون اگه اینکه این خرابه از دختر بهتر دیده میشه , باید بگم نوع نگاهتون متفاوت میباشد.نقل قول:
به نظرم با این کادر محیط به سوژه غالب شده
وقتی در مورد فضا اطلاعی ندارید این نوع نظرات هم حسی میشه .نقل قول:
به نظرم اینکه این حس به این همه فضا احتیاج نداشت و وجود عمق میدان کمتر و کمی فاصله کانونی بیشتر میتونست اونو بهتر کنه
اگه منظورتون (Mid Shot) هست پس احتیاجی نبود اینجا عکاسی کنیم . ولی من هم احتیاجی به Mid Shot نداشتم .
لازم نیست همه المانها مثبت باشن گاهی آلمان منفی هم لازمه .نقل قول:
دلیل دیگه ای هم که اینو میگم اون گونی و وسایل گوشه کادر که به نظرم بدجوری جلب توجه می کنه
نظر شما محترم ولی تمام مطالبی که گفتید اثر مثبتی نداشت و بیشتر عیبجویی بود تا انتقاد .
با سلام... اولین ایراد جزئی یا کلی به نظر من ایراد بودند ...حالا باز کادر بندی یا زاویه بندی ؟ داریم بحث لغوی میکنید آِیا؟!.. لازم نیست همه عکسها حس داشته باشند ؟! این حرفتونو باید با طلا نوشت ! ...المان منفی یعنی چی ؟!یعنی المانی که باعث بد شدن عکس میشه ؟! اگه میگید لازمه که باید بگم دیدتون تو عکاسی تحسین برانگیزه !در آخر اگر به مطالب من به شکل عیب جویی نگاه می کنید پس این آخرین باریه که من برای شما کامنتی میذارم
فایل پیوست 63983
سوژه بيش از حد نورانی شده جوری که هاله نور دور سوژه مشخصه (کمی زيادش کردم که واضح باشه )
سافت باکس تو عکس ديده ميشه و کمکی به زيبايی عکس نميکنی
وايت بالانس تنظيم نيست و رنگ پوست سوژه رو تغيير داده
بالای سر يه سری از مو ها بلور شده که با قسمت های ديگه عکس همخوانی نداره
زير گوش سوژه يک سری مو ها بيرون زده که شبيه ريش ميمونه (همچنين روی سر شانه )
شارپ سازی بيش از حد باعث شده موها وز وزی به نظر بياد و رنگ طبيعی خودش رو از دست بده
بافت صورت و پيشانی تقريباً از دست رفته
فایل پیوست 63984
در مورد بحث اخیر بین سهراب و بهزاد . از عکس ها معلومه که دو شیوه مختلف رو در پرتره دنبال میکنید. هر کس بنا به علاقه و سلیقه ممکنه طرفدار یکی از این این سبک ها باشه یا علاقه ای به هیچکدام نداشته باشه .بهتره نقد عکس ها در فضای خودشون انجام بشه .هم از نظر فنی و هم از نظر زیبایی شناسی
در مورد عکس 5175 بهزاد تنها افسوسی که میبینم اون گونی و نخاله های بیرون در است که فضا را از خلوص خارج کرده. البته جابجایی این موارد حین عکاسی اغلب سخت و وقت گیر است و مشکلاتی مثل گرد و خاک و کثیف شدن دست و لباس رو به همراه داره
در مورد نورپردازی عکس. میشه به قطعیت گفت فلاش استفاده شده؟ یا اینکه بگوییم قطعاً تمام نور ،طبیعی است؟ نظر دوستان دیگر چیست؟
چیزی که به قطعیت می شود گفت این است که جهت و ارتفاع نور با توجه به قرارگیری سوژه در یکی از موقعیت های صحیح قرار دارد.
من هم معتقدم که نباید خیلی متهبهخشخاش گذاشت در انتقاد ...
و مراقب بود خیلی بحث سلیقهای نشود ...
گاهی اصولی هستند که بسیار مهماند که باید رعایت شوند ... مثلن فوکوس ، قواعد کادربندی و ...
اما گاهی ، برخی مسایل اشکال نیستند بلکه به نگاه هنرمند برمیگردند ...
مثلن در اینجا هملول بودن دوربین با سوژه ، یک حس را ایجاد میکند ( همذاتپنداری بیشتر با سوژه و موقعیت او ) ، بالاتر بودن زاویه دوربین یه حس دیگر ( احساس سرکوبشدگی سوژه یا موقعیت او ) ، که با توجه به خرابه بودن محیط ، بهنظرم این نگاه از بالا به پایین ، منطق درستتری دارد ... چون میخواهد به صورت نمادین واستعاری ، در مورد یک سوژه یا یک جنسیت ، حس و حال و نظری را منتقل کند ..
و اینکه میگویم مته به خشخاش نباید گذاشت مثلن در مورد مسایلی چون آن نوشته روی در ، خب اینها برای مخاطب ایرانی آشناست ... همه خرابه ها و حتی دیوارها پرند از این نوشتههای یادگاری ... حتی بناهای باستانی !! ... چیزی نیست که به بافت اثر ، تحمیل شدهباشد و بیرون بزند ... بلکه زمانی ایراد است که از توی کادر بزند بیرون و خودنمایی کند ...
مثلن با رنگ دیگری یا حالتی برجسته و ...
در این اثر ، به نظرم جزیی از بافت خرابه محسوب میشود ...
حتی آن زبالههای ساختمانی هم...
.
یکی از تمرینهای نقد ، در وهله نخست ، جداکردن قواعد و ساختارهای روایی و تکنیکی اثر ، از نظرات شخصی یا سلیقهای است ...
به نظرم این اثر جناب بهزاد ،
در پرترههای اخیر جزو یکی از « کارشدهترین » آثار پرتره این چندصفحه است ...
چرا که برای آن فکر و نقشه و پلانی بوده و بهنوعی « کارگردانی » شده است ...
دوست داشتم این مورد رو پیگیری نکنم ولی به این دلیل که دوستان متوجه بشن ایراد گرفتن و عیبجویی چه تفاوتی داره این بحث رو ادامه میدم .
دراولین مورد باید عرض کنم اگه فکر می کنید که عکس کسی بدون ایراد هست اشتباهه .
و اینکه مدیران این سایت بدون توجه به این عکسها این عکسها رو تایید میکنن بایدبگم بازهم اشتباهه .
ایراد و اشکال دربیشتر عکسها هست ولی با وجود حداقل اشکال عکسها رو تایید میکنن .
اگه قرار باشه عکسی بدون ایراد تایید بشه که میگید خیلی سختگیری می کنید و اگه عکسی ایراد داشته باشه فوری میزنید چرا این عکس تایید شد .
اگه بخواهیم از اول این تاپیک رو بازبینی کنیم میشه از تمام عکسها ایراد گرفت .
خوب درعکسهای معمولی میشه تا دلت بخواد ایراد بگیریم .
حالا اینکه بیام به ریزه کاریهای عکس ایراد بگیریم نتیجه مثبتی نداره .
ایراد گرفتن از عکس خیلی راحته ولی ایراد اصلی مهمه نه ایراد جزئی و پیش پاافتاده
به نکته ای اشاره کنید که قابل اصلاح باشه و عکاس متوجه بشه که اونجا ایرادی هست که ندیده نه اینکه عکس رو آنالیز کنید.
نمیخوام مورد آفاسهراب رو بگم که بحث من با تمام عزیزانی هست که دراین تاپیک دوست دارن فعالیت کنن .
این کارها باعث میشه بحثهای بیخودی دراین موارد بیشترمطرح بشه که از حوصله هرکس خارج هست.
مثلا همین مورد آخر
آخه وقتی ایراد دیده نمیشه چرا بزرگبینی می کنید .نقل قول:
(کمی زيادش کردم که واضح باشه )
این مورد قابل جبران هست و درویرایش میشه اونو اصلاح کرد و اشکال قابل قبول هست, آیا اگه فقط به این نکته اشاره میکردید خیلی بهتر نبود .نقل قول:
سافت باکس تو عکس ديده ميشه و کمکی به زيبايی عکس نميکنی
نوع این نورپردازی High key هست و دراین نوع نورپردازی از نور نسبتا بالا و غیر معمول استفاده میکنن تغییر رنگ دراین نوع نورپردازی طبیعی هست .نقل قول:
وايت بالانس تنظيم نيست و رنگ پوست سوژه رو تغيير داده
بیشترین مورد استفاده این نور در عکسهای صنعتی و مواد غذایی هست .
نکته ای که هست معمولا دراین نوع نورپردازی از فضا وبکگراند روشن استفاده میکنن ولی دراین عکس از فضای تیره استفاده شده .
بزرگترین اشکالی که دراین عکس وجود داره حذف بیش از اندازه Shadow و Highlight هست , ومیتونید اثر تخریبی اون رو برروی موهای سوژه ببینید .
دوستان بدون توجه به نوع کادربندی به نوع کادربندی ایراد نگیرید .
جدول کادربندی پرتره رو براتون قرار میدم تا بهتر متوجه بشید .
فایل پیوست 63994
بیشترین مشکلی که درایران وجود داره فقر سواد نرم افزاری هست .
شانسی ادیت میکنه بدون اینکه بدونه داره چه سبکی رو ویرایش میکنه .
شانسی نورپردازی میکنه و شانسی کادربندی میکنه و آخر سر هم هیچ کس رو قبول نداره .
دیگه این اعدای عکاسی بعضیا رو کشته .
من اینجورم من اونجورم دیگه دربین بعضی از عکاسها بیداد می کنه .
یکی نیست بگه بابا بیا پایین بسه تو خدای عکاسی هم باشی فرقی به حال ما نمیکنه .
جناب میلانی متاسفم که پست شما رو بعد از ارسال پست خودم دیدم .
منم منظورم فقط همین بود .نقل قول:
.بهتره نقد عکس ها در فضای خودشون انجام بشه .هم از نظر فنی و هم از نظر زیبایی شناسی
عکس شماره 5182 عکس خوبیه اما ادیش به دل من نمینشینه!
سایه های صورت کاملا برداشته شده و تصویر صورت تخت شده!
بنظر من چشم سمت راست بزرگتره! حتی اگر این خطای دید هم است بهتر است چشم راست کمی کوچکتر شود تا به چشم نیاید.
لب در سمت چپ در مقایسه با سمت راست سایه بزرگی دارد که به دلیل پوز سوژه است. با این پوز مشکلی ندارم اما این پوز سایه های دیگری هم روی صورت ایجاد میکند که در ادیت محو شده اند و در نتیجه کمی غیر طبیعی بنظر میرسد.
این خانم پوست ندارند؟!!! من چیزی از بافت نمیبینم.
جداسازی موها از زمینه خوب انجام نشده! بشخصه ترجیح میدهم زمینه را دست نزنم یا موها را مرتب نکنم تا اینکه این حالت در ادیت ایجاد شود.
بنظرم سوژه پتانسیل خوبی برای پوزهای بهتر دارد!
و نهایتا دستبند نگاه را کمی میدزدد!
عذرخواهی از دوستان بابت آف تاپیک؛
ولی مجادله اخیر برام خیلی جالب و سوال برانگیز بود.
اگر قرار باشه هرکس انقدر متعصبانه به اثر خودش نگاه کنه که باعث بشه در جواب نقد خالصانه دوستان، به مباحثه بپردازه که دیگه چه تاپیکی ؟! چه عکسی ؟! چه نقدی ؟! و چه محیط دوستانه ای !
دوستان در این صورت بهتره نمایشگاه شخصی برگزار کنن و با چوب دم در بایستند تا هر کس گفت بالای چشمتان ابروست بزنن هر 2 چشمش را از کاسه در بیارن !
علاقه مند به ادامه بحث نیستم فقط نکته جالبی بود که به ذهنم رسید.
بهتر است راهنمایی های دوستان را با دقت بیشتری مطالعه کرده و از بابت وقتی که دوستان برای عکس ما میذارند تشکر کنیم.
اگر صحبت درستی بود بدون تعصب قبول کنیم و اگر هم نظر غلط و نابجایی بود که چیزی از دست نرفته ، نهایتاً میشه خیلی دوستانه نظرات غلط دوستان را اصلاح کرد.
با تشکر
مهدی جان در مورد این دو خط آخر صحبتهات...
من متوجه سوژه پتانسیل پزهای بهتر داره نشدم دقیقا.پز این عکس پز ساده ایست و به نظر من مشکلی نداره.پزهای بهتر یعنی یک عکس دیگه یک اثر دیگه.نمیشه گفت چون چندین پز دیگه میشه به سوژه داد این پز ایراد داره.
در مورد دستبند من قبلا هم چندبار نظرات اینجوری دیدم و به نظرم اشتباهه.دستبند گردنبند گوشواره ساعت و... جزو زیورآلاتیست که یک خانم استفاده میکنه و معمولا هم به قصد جلب توجه و زیبایی استفاده میشه.منظورم اینه که این دستبند هم یکی از المانهای عکسه.باید کمی چشم رو بدزده باید کمی توجه رو به خودش جلب بکنه به همین قصد هم پوشیده شده.باید چشم روی صورت،دستها،لباس و...(المان های عکس) حرکت بکنه و اشکالی هم نداره.گفته شده در پرتره چشمهای سوژه مهمترین نقش رو دارند ولی المانهای دیگه هم پله پله باعث میشن چشم روی عکس بگرده و کند و کاو بکنه.
درود
دوستان عزیز یادمون باشه ، در فضای هنری باید یادبگیریم درست نظر بدیم و درست نقد بشنویم نه این که هرچیزی که به ذهن میرسه رو بیان کنیم و بر این فکر باشیم که درسته و روش پافشاری کنیم.
ببینید من همین امروز که این پستها رو میخوندم از جناب بهزاد ، میلانی ، کورش عزیز مطلبی دریافت کردم که بار فنی و کار بردی داره ... اگر از این زاویه نگاه کنید قطعا پیشرفت خواهید کرد ...
در آخر تاکید میکنم : اگر من نقاد باشم ولی نتونم درست منظورمو بیان کنم باید روش صحیح ارائه مطلبم رو یاد بگیرم ( یاد گرفتن ایراد نیست باور کنید)
وقتی خودمو در این فروم با آدمی که یک سال پیش بودم مقایسه میکنم میبینم چقدر پیشرفت مثبت داشتم و اینو مدیون دوستان خوبم هستم که همیشه منو در مسیر ، ثابت قدم نگاه داشتند ... خیلی ساده است باور کنید .
فایل پیوست 64000
برای اینکه آف تاپیک نباشه این عکسو میزارم
کلا به ویرایش فانتزی علاقه خاصی دارم :::whistling:::
بهزاد جان من فقط خواستم از روی عکس های خود ايشون مثال بزنم که ببينند ايراد گرفتن به اين شکل کاری نداره و اگر به ديد عيب جويی نگاه کرد از همه عکس ها ميشه ايرادی در آورد
اتفاقاً خودم از اين عکس تشکر کرده بودم و اين عکس های چند صفحه قبل داره سطح تاپيک رو بالا ميبره
به نظر من هم نقد ها بايد سازنده باشه با ايراد گيری از بقيه و توجيه ايراد های خودمون سعی نکنيم خودمون رو بالا بکشيم
خيلی رفتار پدرام قشنگه که هميشه اول نکات مثبت بقيه رو ميگه و بعد اگر ايرادی هم باشه توضيح ميده بدون اينکه طرف مقابل رو دلسرد کنه
منظورم از پتانسیل بهتره یک پوز کاملا متفاوت نبود! در آنصورت که بقول شما میشد یک عکس دیگر! برای مثال بنظر من سر زاویه خوبی در این عکس دارد. با این حالت زیبایی صورت بخوبی نمایش داده شده. اما اگر کمی فشار دست راست روی صورت کمتر بود و قسمت کمتری را میپوشاند بهتر نمیشد ان انگشتی که داخل گوش شده چطور (بله داخل گوش نیست اما...)؟ الان نمیشه اضهار نظر قطعی کرد اما بنظر من بهتر بود. درضمن بنظر من تغییر و اصلاح پوز سوژه فقط به جلوی دوربین خلاصه نمیشود. در ویرایش هم خیلی از موارد قابل تصحیح است. برای مثال در همین عکس گوش چپ اگر با ادیت در موها مخفی میشد کار زیباتر بود الان حس خوشایندی را نمیرساند. حالت لباس و تقاون ان را هم اضافه کنید. گاهی سوژه صورت زیبا یا اندام متناسبی ندارد و عملا دست عکاس در پوز سوژه خیلی باز نیست. ولی این مدل بخوبی امکان ایجاد این تغییرات را به عکاس میدهد. حالا اگر تغییرات در این حد را شات دیگری میدانید که حرفی نیست.
در مورد دستبند و از این قبیل به عنوان یک قاعده کلی برای تمام عکسها با شما موافق نیستم. بله وجودشان به عنوان المانهای عکس کاملا قابل قبول است وگرنه پرتره محیطی مفهومی نداشت. حتی گاهی المان اصلی عکس میشوند، مهمتر از چشمها که به قول شما گفته شده مهمترین ... منتها در چه عکسی؟! در مورد این پرتره بخصوص، پرتره ای که عکاس با حذف زمینه و این نوع نورپردازی تلاش به نمایش زیبایی صرف سوژه بدون المانهای مزاحم کرده. سوژه نه تنها با این زیور زیباتر نمیشود، بلکه زیباییش مخفی هم میشود.
جناب niceevil (متاسفانه اسم شما رو نمیدوم ) معمولا من از انتقاد عکسهام ناراحت نمیشم .نقل قول:
بهزاد جان من فقط خواستم از روی عکس های خود ايشون مثال بزنم که ببينند ايراد گرفتن به اين شکل کاری نداره و اگر به ديد عيب جويی نگاه کرد از همه عکس ها ميشه ايرادی در آورد
من نوع دوم رو اینجا انتخاب کردم و اون نپذیرفتن انتقاد بود .
کاری که آقای سهراب قابزلو در بعضی از عکسهاش انجام داد .
وشما هم نوع اول یا همون ایرادهای بی مورد رو انتخاب کردی .
یعنی مثل خودش رفتار کردیم .
وقتی کسی انتقاد میکنه باید انتقاد پذیر هم باشه .
نمیخوام بحث رو ادامه بدم و حتی نمیخوام بگم کسی عکسهای منو نقد و انتقاد نکنه .
هدف من ناراحتی و نارضایتی دوستان نیست .
چه جناب قابزلو چه شما جناب niceevil شما
اگه کسی رو ناراحت کردم از همینجا ازش عذر خواهی میکنم .
هرکس دوست داره بازم ایراد بگیره ولی مثبت و سازنده .
هرکسی از ایراد بی دلیل و بی مورد ناراحت میشه .
یاحق
بنظر سوژه به سمت چپ بدن زیادی اتکا کرده. ژست خوبه ولی تناسبی بین نحوه قرار گرفتن مچ دست چپ و زاویه شانه ها و سر سوژه بوجود نیومده. شاید اگر یه خورده مردانه تر می ایستاد بهتر میشد
البته همه این ها رو به عنوان یه بیننده عرض کردم.... ( راستش زیاد هم اهل نقد نیستم، منتها حیفم میاد ایرادات جزیی عکسهای خوب رو منتقل نکنم. )
با سلام...حقیقتا تاکید خاصی نیست ...ولی خب نمیخواستمم تمام توجه الزاما فقط به چهره سوژه باشه...بیشتر اینو جز استایل مردانه میدونم ...یعنی به نظر شما باعث میشه که توجه اصلی از سوژه کم بشه؟ اگه اره که اگه مقدوره توضیحات بیشتر بدید تا بیشتر متوجه بشم و در کارهای بعدیم بتونم دقت بیشتری داشته باشم...بازم ممنون بابت دقت و نظرتون