مه سرد صبحگاهی بر روی دریاچه
..مدتی است که پروژه ای با موضوع ترکیب و مولتی شات گرافی برای خودم تعریف کردم و تقریبا بیشتر فرصتهای عکاسیم را اشغال کرده ,هنوز در ابتدای راه هستم با اشکالات و کاستیهایی بسیار که البته با پشتکار سعی در رفع آنها...
استاد روشن تقریبا در جریان امر هستند و از همین جا از راهنماییها و کمک های بی دریغ ایشان کمال تشکر و قدردانی را می کنم
برديا جان سايه تيرك ها رو در پست پروسس احيا شده اند و يا بعدا به عكس اضافه شده است
با سلام
حالا كه دقت مي كنم، كوه و آسمان پست 1571 در عكس دوم پست 1576 هم ديده مي شود
اين دوستمان توضيح داده كه پروژه اي شخصي براي خودشان تعريف كرده اند و ... اميدوارم موفق باشند
ولي شخصا اين نوع كار را شاخه اي از گرافيك مي دانم و نه عكاسي منظره
نمي دانم در پاسخ بيننده اي كه مي پرسد: "اينجا كجاست" چه پاسخي بايد داد
باز هم تاكيد مي كنم كه شخصا اين نوع كار را فراتر از ويرايش مي دانم و باز هم شخصا عكس اصلي را در پست 1577 ترجيح مي دهم
فعلا...
كيوان نعمت اللهي
تجهيزات من
البته با كمي كار ويرايشي معمولي ميتوان نواحي كوهها و ابرها را در پس زمينه احيا كرد اما تغيير رنگ آب و همچنين اضافه كردن سايه تيركها عكس را به سمت گرافيكي شدن برده است.
در مورد شات های ترکیبی نظر خاصی ندارم اما فکر میکنم اگر آن کوه از منظره ای دیگر مکانی دیگر یا حتی زاویه ای دیگر به این تصویر اضافه شده شایسته است عکاس به این صراحت نام مکان را قید نکند. چون واقعیت این است که در ساحل انزلی هیچ وقت نمیتوان به این برداشت رسید. باید توضیحات بردیا را در این خصوص شنید
آقا کیوان موضوع ترکیب بسیار گسترده تر از آن چیزی است که تصورش را بکنیم ترکیب کوه و آسمان تقریبا مسایل ابتدایی و پیش پا افتاده ای محسوب میشوند در این بحث
بحث بسیار فراتر و در حد کارگردانی داخل کادر و دستکاری ,جایگزینی در اجزاء و عناصر داخل کادر هم می باشد
بدون اغراق بیش از 50 در صد عکسهای(در شاخه منظره و طبیعت) که 1x.com می بینیم کم و بیش با استفاده از این روش و تکنیک تولید شده اند
زمانی حتی تصور ویرایش هایی بسیار جزیی مانند حذف یک عنصر اضافی در گوشه ای از کادر و یا تنظیم رنگ و غیره بسیار بعید به نظر میرسید
هستند کسانی که حتی با حذف یک خال چهره در عکاسی پرتره مخالفند وو ووووو
خوب سلیقه ها متفاوت هست و محترم ولی از طرفی ,از قافله پیشرفت نیز نمیشود غافل شد مطمعنا آشنایی با چنین تکنیکهایی بهتر از بیگانه بودن با آنهاست ,حتی اگر استفاده نشود
آیا تاپیکی متناسب با ین مبحث در فروم موجود است؟
سلام
من خدمت بردیای عزیز هم عرض کردم که این موضوع موافق و مخالف بسیاری داره
بهتره تاپیکی مجزا به نام فوتومونتاژ یا هنر فوتومونتاژ باز بشه و در اون روی ترکیب و ویرایش عکس ها بحث بشه
وقتی نام تاپیک فوتومونتاژ باشه دیگه کسی از ترکیب عکس یا ویرایش های شما ایرادی نمیگیره . ضمن اینکه بهتر میدونم در تاپیک ایجاد شده به جای اینکه فقط به نمایش اثر بپردازیم روی تکنیک های اجرا متمرکز بشیم
اما نظر شخصی خودم
هنر ویرایش وقتی ظهور میکنه که بتونیم از دل خود عکس و فقط با تغییر نور و رنگ , قسمتی از عکس رو برجسته یا محو کنیم
شاید این نوع ویرایش ها هم اغراق آمیز به نظر برسند اما واقعیت وجود اجسام در صحنه , هیچ وقت سندیت اون رو خدشه دار نمیکنه
شاید برداشتن آسمان و گذاشتن یک آسمان پر ابر یا زیبا ساده ترین کاری باشه که میشه انجام داد
کار وقتی سخت میشه که با برجسته کردن همون آسمان ساده عکس و با تغییرات روشنایی در همون ابرهای کم موجود در صحنه , ویرایشی دلپذیر ارائه بدید و آسمان و ابر رو برجسته کنید .
من معتقدم که بسیاری از کارهای ( نمیگم همه ) 1x.com اتفاقا از این نوع هستند . یعنی ابرها از آسمان دیگه یا عکس دیگه نیستند . روی خود عکس کار های مختلفی انجام میشه تا به یک عکس زیبا و متفاوت برسیم
من این حالت دوم رو بیشتر میپسندم و اگر چه شاید از نظر برخی هنوز اغراق آمیز باشه اما به هیچ وجه نمیشه واقعی بودن عکس رو زیر سوال برد
اما فوتومونتاژ دقیقا یک زیر شاخه از گرافیک است نه عکاسی , هرچند که اجرای تشکیل دهنده اون عکس باشه ( که میتونه هم نباشه )
چند نمونه از عکس های بچه های همین فروم یا اون فروم ( یادم نیست دقیقا )
عکسی که دقیقا هین اندازه بود :
فکر کنم این عکس مربوط به خود بردیا است :
که به سبک یه تابلوی نقاشی و به این صورت ویرایش شده
و سرانجام عکسی که فقط کمی فوتومونتاژ روی اون صورت گرفته ( ابرها ) :
از نظر من ویرایش خوب ویرایشیه که علاوه بر برجسته کردن رنگ و روشنایی و دلپذیر تر نشون دادن همه قسمت های عکس , وضوح و کیفیت کار رو بالاتر ببره . اینکه مثلا یک عکسی در اندازه های 18 مگاپیکسل رو بگیریم و توسط کارهای ویرایشی , به عکسی برسیم که پر از نویز شده و مجبور باشیم اون رو در حد و اندازه های یک عکس 800 در 600 پیکسل پائین بیاریم , هر چند در اون اندازه 800 در 600 خیلی هم زیبا به نظر برسه , ولی به نظرم کار ویرایش خوبی صورت نگرفته