با سلام
با تشکر از مهدی و وحید عزیز جسارتا
برای خود من همیشه فیلتر پلاریزه و فراتر از اون فیلتر GND برای عکاسی طبیعت نسبت به فیلتر ND - با این تجربه اندک - کاربرد بالاتری و البته وابسته به نوع عکاسی طبیعت داشته.
دوست عزیز فیلتر GND اون هم از نوع فول مثل 121F cokin از واجبات عکاسی لنداسکیپ بوده و درسته که گاهی مزاحمت ها و مشکلاتی را از جمله غیریکنواختی خط افق - درختها و ... ایجاد میکنه ولی مجموعا تاثیر شگفت انگیزی رو به همراه داره که لااقل برای حصول سرعتی نتیجه و با کمترین رتوش میشه حاصل کرد.
در تاپیکی دیدم بر سر رتوش با چند شات و استفاده از فیلتر اختلاف نظر بود ولی من به شخصه فکر میکنم با نوع عکاسی من - لنداسکیپ - فیلتر مورد نظر اون هم از سایز Z یا X که روی لااقل 10-22 بشه به راحتی ازش استفاده کرد و با توجه به سختی حمل و نقل از واجباته.
استفاده از فیلتر ND - عرض کردم باز هم بسته به نوع عکاسی - کاربرد خاص خودشو داره ولی اگر شما هم به عکاسی از طبیعت علاقه دارید که همیشه آسمون درگیر عکسهاتون هستند این فیلتر رو به عنوان اولین فیلتر بهتون پیشنهاد میدم.
اگر نوع عکاسی شما تیپ سیلکی کردن آب تا نوع خاصی از پرتره باشه ND جوابگوی شماست.
اگر هم هیچیک از موارد بالا خرید انواع ND شاید براتون مفهومی نداشته باشه.
این تجربه من بود. خوشحال میشم دوستان خوبم تجارب خودشون رو بیشتر بنویسند تا بشه نتیجه بهتری روگرفت.