...
من چندان با این روش موافق نیستم. چون دو مشکل عمده ایجاد می کند:
۱- فرآیند فکری زمان عکاسی از بین می رود. این فرآیند تاثیر زیادی حتی در همان مرحله عکاسی دارد. آن تصوری که در پست قبل گفتم، فقط تصور عکس نهایی نیست. بلکه یک فرآیند کامل فکری است که از انتخاب کادر و موضوع شروع میشود و به انتقال حس فردی در عکس منجر خواهد شد.
۲- مشکل دوم این روش، تولید تعداد زیاد عکس snap shot است. عکس هایی که ممکن است تکنیک خوبی نیز داشته باشند و پروسس خوبی هم شده باشند اما بقول ظریفی، بیننده آگاه در مواجهه با این عکس ها سوال خواهد کرد : " خب که چی؟ " !
یعنی چه حرفی، چه حسی، چه روایتی و چه نکته قابل توجهی در عکس وجود دارد؟
اگر احساس میکنید عکستان جزو این دسته عکسهاست، مشکل در همان فرآیندهای قبل از فشردن شاتر است.
اتفاقا چندی پیش که با دوستان جلسهای برای دیدن عکس ها و بحث در مورد آنها داشتیم، من متوجه شدم که تعداد زیادی از عکس هایم جزو همین دسته " خب که چی " است!
من در مورد بعضی از موارد عرض کردم. منظورم این نبود که در لحظه عکاسی بدون هدف فقط بشکه را پر کنیم منظور این بود که گاهی در مورد بعضی از عکسها، که در زمان ثبت کاملا فکر شده و با طرح و نقشه قبلی عکاسی شده اند، بعدا ممکن است قابلیت ارائه پیام و منظوری متفاوت را هم داشته باشد. در واقع ورژن دیگری از عکس. منظورم از جمله " عکاس دقیقا بداند که در موقع عکاسی چه می خواهد یا چه نوع ویرایشی بعدا قرار است انجام دهد." این بود که ویرایشی که بعدا انجام دهد با ذهنیت زمان ثبت کاملا فرق کند. کاری را انجام دهد (با عکس با هدف) که قبلا بهش فکر نکرده، وگرنه ما که دیوانه نیستیم فقط عکس بی هدفه، عالیه، 16 بیتی، اکسپوز تو رایت بگیریم که بعدا به یک دردی بخورد.
مثال خوبی پیدا نکردم اما عکس اول همان چیزی است که موقع عکاسی می خواستم انجام دهم، (هر چند به دلیل نداشتن ابزار مناسب دقیقا همان عکس هم نشد) اما عکس دوم حال و هوای متفاوتی دارد.
در بعضی از عکسها می شود با ویرایش متفاوت حس دیگری را به بیننده القا کرد که به این حس یا پیام جدید متفاوت در موقع عکاسی فکر نشده باشد، فکر کنم ایراد از بیان من در پست قبلیم بود که این برداشت به وجود آمد.
ویرایش توسط Kholeno : Tuesday 10 August 2010 در ساعت 00:34
سلام... من برای مطرح کردن سوالم جای مناسب تری پیدا نکردم... من عکس هایی که با فرمت raw گرفتم رو نه میتونم با فتوشاپ باز کنم و نه با windows viewer ... یه سری codec هم از قسمت مقاله ها پیدا و نصب کردم ولی جواب نداد... البته lightroom بازش میکنه... دوربینم هم D90 هست.
متشکرم...
فتو شاپ CS5 یا ACDSEE 5Pro باز می کند.
پیام جان عکس اولی بسیار زیباست. لذت بردم.
متشکرم... برای windows viewer راهکاری هست...؟
من با همون نرم افزار معرفی شده در بخش مقالات بدون هیچ مشکلی فایل های خام رو توی ویندوز می بینمبرای windows viewer راهکاری هست...؟
سلام بر دوستان...
من به تازگی Canon EOS 550D گرفتم. در باز کردن فایلهای RAW این دوربین با فتوشاپ مشکل دارم
فتوشاپ این پیام رو هنگام باز کردن فایلهای RAW می دهد
Could noy complete your reqeuest becase the file appeaes to be from a camera model which is not supported by the installed version of camera RAW.
باید بگم که من از Ps CS5 استفاده میکنم و نسخه ACR رم هم 6.0 هست
ممنون میشم راهنماییم کنید
مشکلی که من از همان ابتدای کار با فایلهای raw در acr داشتم و دارم
تغییر ماهیت رنگ آبی است
روش کار من به این صورت است که در acr تنظیم تراز سفیدی اصلاح ca تنظیمات نور و روشنایی و کنتراست و نویز گیری(اولیه) را انجام میدهم و سپس خروجی tif شانزده بایتی و باقی تنظیمات از جمله رنگ را در ps ادامه میدهم
ولی همواره رنگ آبی من دچار تغییر میشه و هر چی که با تنظیمات ور رفتم نتونستم درست مثل همانی که ثبت شده در فایل خام وجود دارد در خروجی tif داشته باشم
مثال:
جالب اینکه این مشکل فقط با رنگ آبی وجود دارد و بقیه رنگها مشکلی نیست
دوستان لطفا راهنمایی کنند
سلام،
ببخشید اگه سوالاتم تکراری است. کمی جستجو کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم.
1- آیا بهتر است شارپ سازی عکس خام هنگام ویرایش اولیه در ACR و با استفاده از ابزار شارپ سازی آن انجام شود یا بعدا در فوتوشاپ؟ یا اینکه فرق چندانی با هم ندارند؟
2- در فوتوشاپ تفاوت بین ابزار Smart Sharpening و Unsharp Mask چیه؟ با کدام یک نتایج بهتری می توان به دست آورد؟ دوستان صاحب نظر و با تجربه کدام ابزار را بیشتر می پسندند؟
سپاس فراوان بابت حسن توجه عزیزان
1000D + 18-55 IS