دوستان نیکون d5100 با لنز 18-55 و تعداد شات 500 تا 950 تومن می ارزه؟
من شک دارم واقعا فیلتر low pass باشد... به نظرم فیلتر anti aliasing برداشته شده که دوربین های جدید همه دارند حذفش می کنند.
فیلتر Low pass برای حذف بخشی از طیف فروسرخ استفاده میشود که باعث میشود ورودی نور در این طیف کاهش چشمگیری پیدا کند. مسئله ای که در مورد عکاسی نجومی که طیف غالب اجرام اعماق آسمانش در همین محدوده است، عاملی منفی محسوب میشود.
اما فیلتر anti aliasing برای کاهش عمدی کنترل شده شارپنس به منظور پیشگیری از ایجاد طرح مویره (moire) که در برخی شرایط خاص عکاسی پیش می آید، استفاده می شود. البته این شرایط به ندرت پیش می آید و به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان در حال حذف این فیلتر هستند...
طبق جستجویی که کردم اینا رو فهمیدم
- فیلتر Low Pass یا همون Anti Aliasing یا AA : برای رفع خطای موج (moire) (در طرح های بافت دار یک شکل هندسی تکرار شونده) به کار میره. که باعث کاهش شارپنس تصویر میشه و به همین علته که الان دارن یواش یواش از دوربین ها حذفش میکنند.
- فیلتر IR یا IR Cut یا IR Block : فیلتریه که از ورود طیف نوری مادون قرمز و هیدروژن آلفا Ha به سنسور جلوگیری میکنه.(نور سحابی های نشری و ...) که توی مودیفای کردن (برای عکاسی نجومی) دوربین این فیلتر برداشته میشه و فیلتر اصلاح شده بجاش گذاشته میشه که قابلیت عبور دادن میزان بیشتری از این طیف ها رو داره. توضیح کاملتر
حالا من نمیدونم این دو فیلتر روی هم سوار هستن یا جدا جدا روی سنسور دوربین قرار میگیرن!!!
و یه سوال دیگه اینکه ، آیا میشه دوربینهای نیکون رو مودیفای کرد مثل کنون؟؟؟
ویرایش توسط vahid.az : Monday 7 September 2015 در ساعت 04:53
بله ظاهرا من اسم low pass رو با IR cut اشتباه گرفته بودم...
این صفحه رو ببینین، هم ساختار فیلترها رو روی سنسور شرح داده، هم نحوه برداشتنش رو برای نیکون D90
Modifying a Nikon D90 DSLR for Infrared Photography and Astrophotography | randombio.com
البته سنسور دوربنها عمر مفیدی داره یعنی بدون افت کیفیت تا یه تعداد شات عکسهارو ثبت میکنه گفته میشه سنسور بعضی مدلها تا 100.000 شات و بعضی از دوربینهای رده بالا تا 200.000 شات عمر داره ولی در مورد فیلم برداری اینطور نیست و خیلی بیشتر عمر سنسور رو کاهش میده بخصوص در هوای آزاد و بیرون از خونه و مخصوصا وقتی که دهانه لنز رو به سمت آسمون بگیرین