درود
به همه دوستانی که قصد دارند تا برای دوربین SLR خود یک سه پایه خوب خوشدست دقیق و مرغوب با قیمتی نه چندان گران تهیه کنند مارک مانفروتو رو توصیه میکنم. سه پایه 190xProB که تحمل وزن تا 5 کلیو را دارد و ابدا هم به تحمل وزن بیشتری نیاز نیست. چون برای لنز های تله باید از منو پاد استفاده کرد که بشود راحت این طرف و آن طرف رفت. در نتیجه پس عملا سه پایه ها با تحمل وزن بیشتر هم مصرف کمتری دارند و هم خودشان سنگین تر میشودند و حمل و نقل آنها دست و پا گیر چیزی که اصلا فکرش را هم نمیتوان کرد.
ممکن است اختلاف وزن بیشتر برای چند ثانیه که وسیله ای را در دست میگیرم به نظر مهم نیاد اما اگر قرار باشد با آن بیشتر از 10 دقیقه راه برویم عمق فاجعه مشخص میگردد. مثلا من چندی پیش سه پایه مانفروتو 055xProB را خریده بودم به وزن 2.4 کیلو وزن هد 0.5 کیلو بود با کیفش جمع وزن سه پایه و هد و کیفش 3 کیلو میشد. همین قدر بگویم از نمایندگی سیگل تا جایی که ماشین پارک شده بود در هنگام حمل آن نه تنها پشیمان شده بودم بلکه داشتم کم کم راضی میشدم که بندازمش توی جوب!
گذشته از این بعدا متوجه شدم که اگر هم زمانی لنز های تله حرفه ای داشتم که وزن زیادی داشتند در آن صورت که اصلا سه پایه لازم نیست بلکه فقط منو پاد لازم است.
پس سه پایه 190xPro B عملا کارا ترین سه پایه ممکن خواهد بود که هد جداگانه هم باید برایش تهیه کنید.
هد ها بسته به نوع عکاسی که قرار است انجام گیرند انواع مختلفی دارند. هد هایی برای ماکرو گرافی ، هد هایی برای عکاسی پانوراما ... اما عمومی ترین هد و راحت ترین هد مانفروتو هد 322RC2 است. که جوی استیکی هست.
البته اگر از دوربین های SLR استفاده نمیکنید ( یا اگر SLR دارید اما لنز های سنگینی قرار نیست روی آن ببنید) میتوانید از مدلهایی از مانفروتو که هد و سه پایه با هم هست و قیمتی هم حدود 90 تا110 هزار دارند استفاده کنید مثل:کد:http://www.manfrotto.com/product_list/8374.58969.76932.0.0/M-Y
مقایسه 4 مدل از سه پایه های مانفروتو ( دو مدل 190 , 055 مدل ساده و کربن فیبر ):
حرف C جلوی اسم مدل نشان دهند کربن فیبر بودن جنس سه پایه برای وزن کمتر است
موفق باشید
انوش