مسعود عزیز، به جان خودم:biggrin: من فقط حرفهای نویسنده اون مقاله که عکاس قابلی در زمینه طبیعته رو نقل کردم و گرنه در مورد ماکروگرافی با 7D خودم تجربه ای ندارممیلاد جان فکر نمیکنم با هر دوربینی به خاطر ماهیت ماکرو گرافی و عمق میدان کم عکسی که کوچکترین خطای فکوسی در اون باشه قابل استفاده باشه و البته وجود سیستم فکوس پیشرفته تر (نسبت به دوربینهای نزدیک به اون) امکان وجود خطای فکوس رو کمتر میکنه!
در اینکه این دوربین از سیستم فوکوس پیشرفته بهره می بره که شکی نیست، ولی در این نوع ماکروگرافی که در اون مقاله اشاره شده (که بالاترین سطح ماکروگرافیست) عموما از فوکوس دستی استفاده میشه که عملا سیستم فوکوس پیشرفته رو بی نقش می کنه
یه جورایی بنظر میرسه با توجه به اینکه اول به چگالی بالای سنسور اشاره کرده و اینکه در ماکرو به خاطر امکان بهره بردن از عمق کافی از دیاف های بسته استفاده میشه، نویسنده در مورد دیفرکشن اخطار میده
ولی الان که فکر می کنم، اگر کسی حس و حال صبح زود بیدار شدن از خواب رو نداره:) تا بتونه از سوژه های ماکرو در حالتی که کم تحرک ترن، روی سه پایه و با فوکوس دستی عکاسی کنه و ترجیح میده در طول روز و روی دست به دنبال سوژه عکاسی ماکرو کنه، 7D با حداقل خطا در فوکوس ( و reach بیشتر بخاطر مگاپیکسل بالا به همراه یک لنز ماکروی بلند مثل 180 که جناب مومنی دنبال آن هستن) گزینه مناسب تریست، مجید جان شما هم باید تعیین کنید به کدوم سیاق بعدها می خواهید عکاسی کنید، اگر روش دوم که 7D گزینه خوبیه ولی اگر روش اول (که گفتم بهترین ماکروها عموما با این روش گرفته میشه)، حداقل می تونم بگم که اگر من جای شما بودم 7D رو انتخاب نمی کردمWith the 7D, the effect of diffraction are more visible than with other cameras