آقا حمیدرضا درست می فرمایند،
البته بیشتر در انتهایی ترین حالت زوم پیش میاد، این نوع خطا که معمولا با جدا شدن رنگ بنفش از حاشیه های سوژه دیده می شه یه اسمی هم داره که متاسفانه الان که دارم می نویسم اسم این نوع خطا یادم رفت ! (نوک زبونم بودا) البته حالا اسمش مهم نیست، این خطا می شه گفت به خاطر ضعف لنز هست، من اون عکس رو کراپ کردم تا رنگ بنفش بهتر دیده شه، از بین سه دوربین تقریبا هم کلاس و رقیب، Fuji HS20-Canon SX30 و Sony HX100 بیشترین خطا رو Canon داره! و از بین این سه مدل سوپر زوم فوجی اصلا این نوع خطا رو نداره ! حتی من همچین خطایی رو با لنز های DSLR SONY Alpha 100 داشتم، این خطا بیشتر به خاطر ضعف طراحی و تولید لنز و عدسی هاست. توی کلاس DSLR که معمولا هر چی بیشتر پول بدی بیشتر آش می خوری، یعنی لنز های ارزون قیمت همشون این خطا رو دارن و هر چه لنز مرغوب تر و گرون تر باشه این خطا کم تره !
و دوباره البته، از بین این سه مدل بیشترین نویز رو فوجی داشته!
در کل هر کدوم از این مدل ها برتری ها و ضعف هایی دارند که مدل رغیب نداره.
اینها هم همش بر می گرده به سیاست های اقتصاد جهانی، اگر دقت کرده باشید هیچ دوربینی نیست که بدون ضعف باشه، حتی بار ها شده دوربینی تولید می شه با یک قابلیت برتر و خوب و چند نقطه ضعف. و در نسخه بعدی اون دوربین اون چند ضعف برطرف می شه ولی اون یک نقطعه قوت، ضعیف می شه، تا تعادل در بازار خرید به وجود بیاد.
نمونه اش مقایسه HS20 و HS10