اول باید به این سوال پاسخ دهیم:
سوال: آیا فایلهای TIFF مستقیم دوربین، در چاپ بر فایلهای JPEG برتری دارند؟
برای این منظور باید فایلهای JPEG Fine را (که میزان Degradation حاصله از فشردگی آنها حداقل است) را بافایلهای TIFFمقایسه کنیم.
شاید در صفحه مانیتور و یا چاپهای کوچک، این تفاوت خیلی کم و قابل اغماض باشد اما در چاپهای بزرگتر میتواند خود را نشان دهد بخصوص در قسمتهایی از عکس که طیفهای وسیعی از رنگ دارد.
من یک فایل RAW را در مبدل ACR باز کردم و پردازش کردم. همزمان دو خروجی از آن گرفتم، یکی TIFF و دیگری JPEG با Quality ماکزیمم 10 . خروجی هر دو 8 بیتی و فضای رنگی هم sRGB بود. یعنی مشابه آنچه که دوربین میدهد.
در نگاه اول ظاهرا تفاوتی دیده نمیشد. اما وقتی در قسمتهایی از عکس که طیف رنگ آبی آسمان داشت دقت کردم، فایل TIFF واقعا بهتر بود و پیکسلی شدن آن کمتر.
فکر میکنم در چاپهای بزرگتر از 13×18 سانتی متر بخصوص در مورد عکسهایی که گفته شد، تفاوت ها قابل مشاهده باشد. این مساله را نیز تست خواهم کرد.
فکر میکنم که خروجی TIFF دوربینها، حتی اگر بخواهیم مستقیما آنها را چاپ کنیم، حداقل در سایزهای بزرگ چاپ، ارزشمند باشد.
اما اینکه کسی که مثلا d300 دارد چرا باید TIFF را مستقیما چاپ کند. دو مساله وجود دارد، یکی همان که آرش گفت که اصولا پردازش RAW اگر درست انجام نشود غیر از اتلاف وقت، نتیجهای بدتر از فایلهای معمولی خواهد داشت. و دوم اینکه فرهاد عزیز، اینجا را در نظر نگیر که خرید چنین دوربینهایی کلی پیش زمینه میخواهد و استخاره، در جاهای دیگر براحتی این قیمتها را میپردازند و بعد کارت پر از عکس را مستقیما میبرند لابراتوار برای چاپ!