سلام
مطالبی که میفرمایید کاملا صحیح و قابل تامل و بررسی می باشد.
ملاک سطح هر پیکسل نیست و تصاویر خروجی ملاک اصلی سنجش است. ولی اندازه پیکسل سنسور و کیفیت جذب نور آن با بهتر شدن نتیجه پیکسل خروجی رابطه مستقیم دارد.هر چه او نور بهتری درک کند پردازنده نور بهتری را تحویل می دهد.
فرمودید اندازه رو هم بدست بیاریم که چی؟
اندازه اگه مهم نیست دوستان فول فریم و APSC رها کنند.بریم لومیا یا کامپکت بخریم.خروجی جفتشون(فول فریم و کامپکت ها) در زیر آفتاب و کنار ساحل یکی هست.دیگه تو تاریکی و با ایزو بالا و شرایط نوری خاص هم مگه میخوایم چند تا عکس بندازیم.حالا خیلی از پیکسل ها هم بشه نویز چه اشکالی داره.
تکنولوژی ساخت فرق داره صحیح.ولی این دو تکنولوژی در یک سطح و با یک رنج خاص داره به کار گرفته میشه وتفاوت چندانی برای مقایسه ندارند.
بحث بنده مربوط به وجود تعداد تقسیمات بیشتر و مفید بودن یا نبودن آن است.اگر فواصل بینابینی و میزان تاثیر را هم اضافه کنیم که میزان آن تغییر می کند(ولی با یه میانگین و درصدی در همین حدودی که عرض کردم).باز تکرار میکنم موضوع وجود یا عدم وجود اون 4 مگاپیکسل تقسیم بیشتر در مساحت در مقایسه این دو مدل و تاثیر جزئی آن است.
و ملاک استفاده از تمام پیکسل موجود بوده.حالا اگه نیکون d7100 رو در مود 20 مگاپیکسل قرار دهیم و باعث شویم در برخی پیکسل ها برای ارائه رنگ میانگین گرفته شود(تجمیع چند پیکسل ریز تر) خوب برنده نیکون است یا خیر.
نهایت نتیجه اخلاقی اینه که نیکون سنسور بزرگ تر با تقسیمات بیشتر داره (و خوب قائدتا بهتره دیگه) ولی بحث اینجاست که این مقدار جزئی در دقت بیشتر ،یک عکاس را به اوج توانایی میرساند یا عدم آن در کنون باعث افت کیفیت فاحش می شود.
دوستان به هر طریقی میخواید محاسبه کنید سوال اینه ،دوستانی که صاحب نزند ،ما سنسور بزرگ تر جزء نگری بیشتر و به قول دوستمون داینامیک رنج بالا تر (همه به مقدار خیلی کم بیشترند) بخریم یا مجموعه ای از امکانات مفید به همراه سنسوری که خیلی هم ضعیف تر نیست هیچ در برخی شرایط نوری بهتر هم هست؟
در مورد چیپ سنسور و مبدل های نوری هم که فرمودید،تفاوت در نوع پردازش نور هر پیکسل وجود دارد به تعداد و اندازه پیکسل مربوط نمیشه. حالا پردازنده سونی بهتره یا کنون که صحبتی نکردم .عرض کردم دیجی فایو نسل جدیدتری از پردازنده است.
با تشکر
یا علی