علاوه بر روشی که جناب چیگنی گفتند،
بله عملکرد با چشم کاملاً قابل لمس است.
برای این کار هر چند میتوان از ویزور هم استفاده کرد، ولی از LCD بهتر مشاهده میشود.
کافیست فاصلۀ کانونی را بر روی 135 قرار دهید (حتی با 85 میلیمتر لنز من هم به راحتی مشاهده میشود).
حالا در حالی که از LCD نگاه میکنید، بر روی جسمی فکوس کنید...
مطمئناً لرزش تصویر را کاملاً احساس میکنید.
حالا در همین حالت دکمۀ شاتر را تا نیمه فشار دهید...
در این حالت لرزش تصویر کمتر میشود و اثر لرزشگیر کاملاً ملموس است.
آره . گذاشتم رو Tv و speed shutter هم روی 40 , iso روی 800 چون اتاقم نور مستقیم خورشید نداره . فاصله کانونی 135 - f - number هم که خودش روی 5.6 میره. یکبار با روشن بودن IS و یکبار بدون IS . تفاوت رو احساس کردم
رو موبایل فوکوس کردم . قشنگ معلوم بود تار و شفاف بودن . پس درسته :) ممنونم دوست عزیزم
2 سوال دیگه شرمنده .
وقتی دوربین رو روشن خاموش میکنم مینویسه sensor cleaning . یعنی چی ؟ باشه یا برشدارم ؟ چی کار میکنه ؟
سوال بعدی شرمنده : وقتی دوربین روشنه اشکال نداره AF و MF رو تغییر همچنین IS رو ورشن خاموش کنیم؟
سوالی که دوستمون پرسید در مورد stablizer - اگه با سرعت شاتر 200 عکس بگیرم و لرزشگیر خاموش باشه بازم میشه حس کرد ؟
مثلا روی دو تصویر توی فتوشاپ زوم کرد و حس کرد یا فقط برای سرعت شاتر پایین هست؟
سلام
به نظر من، با توجه به اینکه بر اساس فرمول رایج تجربی، اگر سرعت شاتر بیشتر از یک تقسیم بر فاصله کانونی باشد، اثر لرزش دست معمولاً در عکس چندان محسوس نخواهد بود (بدون لرزش گیر) بنابر این اگر با فاصله کانونی 135 م م با سرعت شاتر 1/200 ثانیه عکس بگیریم (بدون لرزش گیر)، اثر لرزش دست چندان محسوس نیست بنابر این لرزشگیر هم اثری خیلی محسوس نخواهد داشت.
ارادتمند
سلام بر شما
فرمول فاصله کانونی/۱ در واقع حداقل سرعتی را نشان میدهد که میتوان بر روی دست عکاسی کرد ولی در عمل برای افرادی که مهارت کافی در ثابت نگه داشتن دوربین نداشته باشند و یا افرادی که لرزش دست داشته باشند این عدد هم بدون لرزشگیر باعث تاری عکس می شود.بنابراین لرزشگیر تقریبا همیشه ( به غیر از مواردی که دوربین روی سه پایه قرار دارد و یا سرعت های خیلی بالا مثل ۱/۱۰۰۰ ) تاثیر مثبت دارد.
این رو هم اضافه کنم که بهترین لرزشگیرها هم کار سه پایه را انجام نمیدهند و شارپنسی که با سه پایه حاصل می شود از هیچ طریق دیگری بدست نمی اید.
موفق باشید
من عکس 70*50 رو چاپ کردم طبق راهنمایی آقای چگینی و آقای ابراهیمی
ازشون بی نهایت ممنونم
خیلی خوب شد کیفیتشم عالی شد
فقط یه سوال دیگه دارم
برای عکاسی از دو نفر مثل عروس و داماد نقظه فوکوس باید کجا باشه تا صورت هر دو نفر فوکوس و شفاف بشه ؟
سلام
نقطه فوکوس قاعدتاً باید روی چشمی باشد که جلوتر است ولی مهم عمق میدان است که تعین می کند صورت هر دو نفر فوکوس و شفاف باشد. انتخاب درست فاصله کانونی ، F number و فاصله از سوژه تعین کننده عمق میدان خواهد بود. می توانید برای محاسبه عمق میدان از نرم افزارهای کامپیوتری که نسخه گوشی های موبایل آن هم وجود دارد مثل DOF Calculator استفاده کنید.
ارادتمند