عرض ادب خدمت دوستان گرامی
در مورد رابطه افزایش مگاپیکسل و احتمال بیشتر تار شدن عکس یا ثبت بیشتر لرزشها مطالب زیادی خوندم ! اما اختلاف نظر در مورد این موضوع خیلی زیاده خیلیها اعتقاد دارند بیشتر شدن مگاپیکسل و کاهش فاصله فتوسایتهای سنسور تاثیری بر این موضوع نداره چون با افزایش رزولوشن جزئیات هم افزایش پیدا میکنن و در کل باعث افزایش کیفیت تصویر میشه یه عده هم کاملا نظر مخالفی دارند میگن وقتی فتوسایت ها بزرگتر باشند نور بیشتری دریافت میشه و S/N بهتری داریم در واقع سیگنال بیشتر و نویز کمتری داریم که این موضوع باعث افزایش کیفیت تصویر میشه !
نظر شما در این مورد چیه ؟
مثلا دو دوربین D700 و D810 رو در نظر بگیرید !
D700 با 12.1 مگاپیکسل و مساحت فتوسایت 70.9 µm² و D810 با 36 مگاپیکسل و مساحت فتوسایت 23.72 µm² !!! من عکسهای D700 رو ندیدم اما اگر اندازه فتوسایت تو کیفیت تصویر تاثیر زیادی داشته باشه قاعدتا باید دوربین قدیمی D700 عکسهای بهتری نسبت به D810 بگیره ! از طرفی اگر بصورت هندهلد عکاسی کنیم D700 باید عکسهای واضحتری ثبت کنه چون کمتر به لرزش دست حساس تا D810 با اون رزولوشن !
از طرف دیگه اگر فتوسایت بزرگتر باشه و نور بیشتری دریافت کنه ما میتونیم لنز ارزونتری که Tstop بیشتری هم داره انتخاب کنیم ولی اگر مگاپیکسل بره بالا اندازه فتوسایتها کوچیکتر بشه مجبور میشیم بریم سراغ لنزهای حرفه ای و گرونتر با Tstop کمتر ! میتونیم نتیجه بگیریم که کمپانی سازنده دوربینها با کاهش فتوسایتها مارو به سمت خرید لنزهای گرونتر وادار میکنن ؟
و در آخر میتونیم این هم نتیجه بگیریم اگر با افزایش مگاپیکسل دوربین به لرزش دست حساستر میشه پس خرید و استفاده بیشتر از 3پایه هم به دنبال داره ؟!
من در این موارد خیلی اطلاعات دقیقی ندارم اگر در مورد مقایسه اشتباه کردم رو حساب ناآگاهی من بذارید
خیلی ممنون میشم دوستان در این مورد نظرشون رو بیان کنند