خواهش میکنم
تعرفه مشخص وجود داره که از طرف اتحادیه یا ارشاد یا ... اعلام میشه ولی کمتر عکاسی بهش توجه میکنه.بعضی ها برای جلب مشتری ارزونتر میگیرن و بعضی ها هم که اسم و رسمی دارن بیشتر میگیرن.
من خودم عکس از فریمی ۳ هزار تومن گرفتم ( که مایه آبروریزیه یه عکاسه
) تا پروزه ای برای سایت و کاتالوگ تبلیغاتی که حدود فریمی ۲۰۰ هزار تومن برام افتاد.
شاید مهمترین عامل همون توافق اولیه باشه که برمیگرده به شناخت شما از مشتری و جیبش و همچنین رزومه کاری شما.
اگر چند نمونه کار خوب در چنته داشته باشید و به مشتری ارائه بدید و بتونید نظرش رو جلب کنید و تجربه و مهارت لازم رو برای اجرای پروژه داشته باشید دستتون برای مذاکره بازتره.
البته من شغلم عکاسی نیست و صادقانه بگم تا بحال درامدی ازین راه نداشتم.یعنی دریافتی خیلی خیلی کمتر از هزینه هایی بوده که برای عکاسی کردم.
اگر قصد دارید به صورت تجاری اینکارو انجام بدید باید با کسانی که شغلشون عکاسی هست صحبت کنید چون یکی مثل من که زندگیش ازین راه اداره نمیشه ممکنه از یه کاری خوشش بیاد بخواد انجام بده و خیلی ارزون بگیره و برعکس یه کاری رو نخواد انجام بده ولی مشتری طالب باشه و به همین خاطر پیشنهاد بالا بدم چون راستش برام مهم نیست که مشتری قبول بکنه یا نه.
و نکته آخر اینکه خیلی سخته عکاسی هم هنرمون باشه هم محل کسب درامد برای زندگی.چون معدود افرادی هستن که حسن شهرتی دارن و اتلیه ای و ... و به اندازه هنرشون میتونن از مشتری پول بگیرن ولی در حالت عادی واسه افراد عادی گاهی مشتری ها یه درخواست ها و انتظارهایی در مورد قیمت دارن که خود من احساس میکنم با انجام دادنش ارزش کارم میاد پایین و قبول نمیکنم.
ببخشید طولانی شد