با سلام به دوستان عزیز
اول یک گله دوستانه دارم و بعد در مورد موضوع بحث صحبت می کنم.
چرا برخی از دوستان در مورد هر مطلبی باید اظهار نظر کنند؟ اگر پاسخ این است که در جایی مطلبی در آن مورد خوانده اند پس باید آدرس آن سایت یا مجله یا کتاب را بدهند نه این که برداشت خود را بنویسند.
در ضمن وقتی مثلا دوربین بنده نیکون است، من در مورد دوربین خودم باید نظر بدهم نه در مورد دوربین دیگری(حتی از همین مارک) که آنرا تست نکرده ام. (در مورد لنز و سایر تجهیزات هم همینطور)
در مورد لنزهای ماکرو هم من با 150 سیگما کار میکنم و از سرعت فکوسش (در صورتی که کلید تنظیم فاصله فکوس لنز درست تنظیم شود) راضی هستم. کیفیت کلی تصویر خوب و در مرکز آن عالی است. حداقل فاصله فکوس از سر لنز در حدود 20 سانتی متر است و در این فاصله ماکرو 1 به 1 کادری در اندازه تقریبی 3 در 2 سانتی متر را پوشش میدهد. یکی از محاسن این لنز ثابت بودن طول آن (سیستم IF و HSM) است که در زمان فکوس سر لنز جلو و عقب نمیرود و جهت عکاسی ماکرو از حشرات و موجودات زنده موثرتر است(بر خلاف 105 سیگما)
سیگما 150 ماکرو به عنوان لنز برتر سال 2006 توسط مجله معتبر American Photo انتخاب شده است.
http://www.sigmaphoto.com/lenses/len...83&navigator=5
در مورد تستهای انجام شده روی این لنز و برخی لنزهای ماکروی دیگر نیز میتوانید به سایت photozone مراجعه کنید
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
از معایب 150 سیگما وزن زیاد و ابعاد بزرگ و از محاسن دیگر آن کیفیت ساخت خوب و امکان اتصال سه پایه به لنز است.
تمامی قابلیتهای دوربین Nikon D80 با این لنز قابل استفاده است.
در مورد پرتره به شما زمینه بلور خوبی میدهد و در عکاسی ماکرو هم بوکه خوبی دارد.
اگر در نور کم بخواهید عکس پرتره بگیرید ، فلاش D80 به زحمت نیاز شما را برآورده می کند ( به دلیل فاصله از سوژه) و اگر فاصله شما از حدود 4 متر بیشتر شود باید از فلاش خارجی استفاده کنید.
به دلیل فاصله کانونی 150mm این لنز فقط برای ماکرو کاربرد مناسبی دارد و با آگاهی قبلی جهت پرتره اما لنزهایی با فاصله کانونی کمتر ( نزدیک به لنز نرمال) وقتی روی دوربین شما باشند در موارد بیشتری به کار می آیند و می توان از آنها جهت عکاسی از مناظر و ... نیز به دلیل میدان دید بیشتر استفاده کرد.
در مجموع بنده از لنز 150سیگما راضی هستم ولی به نظرم قیمت آن کمی گران است (570000 تومان) که آن هم به خاطر جنس و کیفیت ساخت و امکانات بیشتری است که نسبت به مثلا سیگما 105 دارد.