سلام دوست عزیز. در لینک زیر می تونید benchmark انواع cpu را مشاهده کنید. این اعداد میتوانند مقایسه خوبی برای کارکرد کلی cpu های مورد نظر شما در مقایسه با هم باشند.
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
سلام دوست عزیز. در لینک زیر می تونید benchmark انواع cpu را مشاهده کنید. این اعداد میتوانند مقایسه خوبی برای کارکرد کلی cpu های مورد نظر شما در مقایسه با هم باشند.
http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
Canon SX20 Is, و پلاریزه تقلبی UV / Tripod FT-330G/ VANGUARD/
دوستان عزيز بنده چون با اطمينان كامل به شما ميگويم چند پارامتر در تعيين سرعت سيستم نقش اساس دارد:
1- كيفيت برد اصلي با تاثيرگذاري بسيار بسيار بالا
2- كش داخلي سي پي يو و بعد كلاك خود سي پي يو
3- سرعت رم و نوع آن -- dual channel و با سرعت 1600
4- هارد با كنترلر اسكازي -- و يا هاردهايي با بافر بالاي 64 و دور بيش از 7200 دور
5- وي جي اي با كلاك بالا و رم از نوع sram و با سرعت بالا
6- ارتباط با مانيتور با پورت dvi
توجه داشته باشيد نوع سي پي يو نيز از عوامل مهم است.
بزرگترين شركتي كه در ايران براي ساخت كاتالوگهايي كه براي توليدكنندگان و واردكنندگان سراميك در ايران فعاليت دارد تحت سرويس بنده اداره ميگردد.
هر كامپيوتر 6.5 ميليون هزينه برداشته ولي فايلهاي فوتوشاپ را در حجمهاي در حد 500 گيگ مثل قند فيلتر زده - رندر كرده و خروجي ميدهد تازه در كنار اجراي چند نرم افزار ديگر.
براي كامپيوترهاي در حد خانگي سري i3-i5-i7 هر سه تحت فقط ويندوز 7 كارنموده و بدون مشكل كار ميكنند.
و چند ترفند:
چيپ ست nforceاز بهترين و روانترين چيپ ست هاي بازار ايران است.
مادربرد هاي شركت GI در مرور زمان تمام خازنهاي الكتروليت باد كرده و سرعت سيستم كاهش مي يابد.
مادربرد همانند فونداسيون ساختمان است . روي اين قسمت بيشتر وسواس بخرج دهيد. هر ماركي را انتخاب ننماييد. از مادربرهادي وي جي اي آن برد استفاده ننماييد.
رمهاي با سرعت بالا انتخاب و از رم درايو بهره گيري نماييد.فقط در فواصل زماني معين روي هارد بك آپ بگيريد يااز يو پي اس بهره بگيريد.
انتخاب درايو temp فوتوشاپ را روي رم درايو انتخاب نماييد.--نرم افزارهايي نيز براي اينكار وجود دارد.
انتخاب رم جفت و بكارگيري dual channel موثرتر از انتخاب انتخاب رم تكي با ظرفيت بالاتر است. در اين سيستم ديتا در حين نوشتن حتي بازخواني نيز ميشود.
بدليل خطر بالاي هاردهاي دوربالا از هاردهاي اكسترنال جهت بك آپ گيري دوره اي بهره بگيريد. ولي هاردها از نوع بافر بالا خريد نماييد.
هاردهاي گرين در بازار دورپايينتر و كنتر از انواع ديگر هستند.
بر روي كامپيوتر و خصوصا در ويندوز 7 قسمتي وجود دارد كه در كنترل پنل گزارش سرعت عملكرد كليه قطعات را به شما ميگويد و rate ميدهد. اگر جايي هم سيستم را كند كند گزارش داده و پيشنهاد ميدهد.
شاخه temp را هر از گاهي خالي نماييد.
نادر مسلمی
100% موافقم1- كيفيت برد اصلي با تاثيرگذاري بسيار بسيار بالا
مساله اينه كه يك سي پي يو مثل core i5 670 با دو هسته و فركانس 3.45 قيمتي معادل يا بيشتر از سي پي يوي چهار هسته اي i7 930 با كش بيشتر ولي كلاك كمتر دارد . در حالي كه علي الظاهر سي پي يو i7 از تمام جهات بالاتر از i5 مي باشد آيا 460MHZ سرعت بالاتر ، ارزش چشم پوشي از دو هسته عملياتي بيشتر و كش بزرگتر و حدود 10% قيمت بيشتر را دارد . و البته جايي ديدم كه قيمت بالاي(حدود 1ميليون و سيصد) سي پي يو هايي مثل i7 980 به قابليتهاي ديگر آنها مثلا توانايي بالا در اوركلاك و ... بر ميگرده تا سرعت بيشتر در حالت عادي و لذا كاربردهاي خاص خود را دارند .2- كش داخلي سي پي يو و بعد كلاك خود سي پي يو
يك عامل محدود كننده سرعت رم سرعت باس مادر برد است كه همواره كمتر يا مساوي رم خواهد بود . و البته مقدار ظرفيت رم تاثير بسيار بسيار بيشتري نسبت به سرعت(پهناي باند) آن دارد اين را به اين جهت عرض كردم كه گاهي با تفاوت قيمت دو ماژول حافظه با ظرفيت مساوي ولي اختلاف سرعت(پهناي باند) MHZ 200-300 آنقدر بالا مي رود كه ميتوان يك ماژول ديگر بجاي ان به سيستم اضافه كرد كه تاثير بسيار بيشتري بر سرعت نهايي دارد.3- سرعت رم و نوع آن -- dual channel و با سرعت 1600
5sram رو متوجه نشدم ؟- وي جي اي با كلاك بالا و رم از نوع sram و با سرعت بالا
6اگر درست متوجه شده باشم در بازيها تاثير آن محسوس است.- ارتباط با مانيتور با پورت dvi
آيا فقط مختص سي پي يوهاي اينتل است و يا در مادربردهاي AM3 هم وجود دارد؟چيپ ست nforceاز بهترين و روانترين چيپ ست هاي بازار ايران است.
من شنيده بودم كه مادربردهاي جديد گيگا بايت بدليل استفاده از خازنهاي جامد بجاي الكتروليتي عمر و كيفيت بيشتري داشته در مواردي كه دماي سيستم بدليل پردازش سنگين و يا اوركلاك بالا ميرود بهتر جواب ميدهند ( اگر منظوراز GI همان گيگا بايت است )مادربرد هاي شركت GI در مرور زمان تمام خازنهاي الكتروليت باد كرده و سرعت سيستم كاهش مي يابد.
منظور از هارد گرين را متوجه نشدم؟هاردهاي گرين در بازار دورپايينتر و كنتر از انواع ديگر هستند.
با تشكر
ویرایش توسط Ali Talebi : Wednesday 29 September 2010 در ساعت 10:51
در نرم افزار های مختلف متفاوت است و هرکدام چیزی را طلب می کنند : تجربه من میگه در فوتو شاپ به ترتیب فرکانس > هسته > کش الویت دارند.
حامد چرخ انداز
درست ميفرماييد ولي كافيست كش داخلي سي پي يو را از باياس غيرفعال كنيد... سرعت به 20% ميرسد.
دوست عزيز چند هسته نمودن سي پي يوها به معني اجراي دستورات داخلي بصورت پارالل است. يعني هر دستور براي اجرا به تعداد كلاك خاصي كه مشخص شده نياز دارد. دستورات اجرايي در يك صف قرار گرفته و به 4 كانال تقسيم ميشود. مهم اين است كه چون دستورات بايد با توالي مرتب شده اجرا گردند لذا تفاوت كلاك در اجراي هر دستور نتيجه سرعت 4 برابر ندارد. در سيستم هايي مانند زئون كه بسيار بسيار قدرتر از آي 7 هست امكان غيرفعال نمودن هسته ها هست. ولي با اين كار به اندازه غيرفعال نمودن كش افت سرعت ندارد.
كسي هم منكر اول نوع و سپس كلاك سي پي يو نيست. اصلا شما اگر دقت نماييد سي پي يو هاي فول كش و سلرون تفاوتشان در همين كش است كه اينقدر افت توان دارند . حتي در سي پي يو هاي خوب دو مرحله كش وجود دارد.
مهمترين زمانها در fetch از سي پي يو - هارد -رم تلف ميشود اين كش بسيار روي سرعت خروجي تاثير ميگذارد.
شباب جان بگذاريد در باب رم نكته اي را عرض نمايم:
ما بر سر مقدار رم صحبت نميكنيم. كما اينكه مقدار رم از يك حد به بالا ديگر تاثيري در خروجي ندارد. اين مسئله را بيش از هزاران بار تست نموده ام. من براي حد عرف انتخاب را عنوان نمودم. مثلا براي ويندوز 7 رم 2 حداقل - 4 عالي و 8 سقف كار است.بالاتر تاثير بسيار كمي دارد. ميتوانيد تست نماييد.
بالاتر بردن كلاك رم نيز به همان اندازه تغيير سرعتش به سيستم شتاب ميدهد. مطمئنا بستر اصلي برد اصلي است كه خدمتتان عرض كردم و بايد پشتيبان اين رم باشد.
حتي بنده به خاطر دارم از حدود بيست سال قبل رم ها را در دبي و. بعد چين ليبل سرعتشان را تغيير ميدادند. مطمئنا اگر به سايتهاي خارجي رجوع كنيد و قيمت رم ها را ببينيد مطمئن ميشويد كه اين تفاون قيمت دليل دارد. رم هاي king max- kingston- patriot -- و دهها مارك ديگر ريشه اوريجينال درستي ندارند.
نميدانم چرا ما از ديدن يك جاروبرقي چيني تعجب نميكنيم ولي از ديدن رم چيني تعجب ميكنيم.
در باره تكنيكهاي سرعت دادن به رمها نيز به اصول برد اصلي برميگردد و بنظر بنده بردهاي اصلي -- كه عرض كردم چقدر اهميت دارد -- تعيين ميكند چطور و بهينه از سرعت تجهيزات و مچ بودن آنها بهره بگيرد.
حدود 15 سال پيش كه بردهاي گيگا 8ID533 در بازار وارد شدند بردهاي چيني كه دقيقا مو نميزدند به بازار آمد. باور كنيد مو نميزد. ولي شركت آ... ادعا ميكرد اينها تقلبي و 50 درصد بالاتر و مال منه ولي در مدل چيني usb درست كار نميكرد. در سايت هم چنين مدلي ثبت شده نبود.
از همان سال بنده يادم هست چه مشكلاتي را روي اين بردها از مصرف كنندگان ميديدم.
متاسفانه بردهاي بسياري را از اين شركت ديدم كه در نسلهاي بعدي آتش گرفته بود - خازنها به فرم بدشكلي باد كرده بود - الان هم براي اثبات حرفم در انبار مطمئن هستم چند تا دارم.
من باب sram.
در رمهاي استاتيك sram بجاي بكارگيري رمهاي dram دايناميك كه بسيار سريعتر هستند استفاده از اينگونه رمها متاسفانه در بردهاي وي جي اي منقرض شد و تقلب و دستكاري در ميزان رم vga بالا گرفت. نتيجه هيچگاه به گزارشي كه ابتداي روشن شدن سيستم براي مقدار رم كارت گرافيك داده ميشود اعتماد ننماييد.
با چشم خود و در ايران اين دستكاري را در باياس كارت گرافيكي ديده ام. هنوز كارتهايي را كه با رم 32 ولي با گزارش 128 ارائه ميشدند بخاطر دارم. radeon9000 - gforce 4000
هنوز هم مطمئن هستم اين روند ادامه دارد. ضمنا دوست عزيز به ياد داشته باشيد سي پي يو قرار گرفته بر روي وي جي اي بسيار پيچيده تر و با تراكم بالاتري از سي پي يو اصلي قرار دارد. كافيست به تعداد ترانزيستورهاي اين دو نگاهي بيندازيد.---البته نسلهاي يكسان را.
vga خوب زير 250 دلار نميتواند باشد و اين كارتهاي بازاري همه چيني هاي تقلبي هستند.
در باب dvi
خروجي كامپيوتر ديجيتال است. تبديل به 15 پين RGB يعني تبديل ديجيتال به آنالوگ و جالب است در ماننيتورها همين عمل بصورت معكوس انجام ميشود.
نتيجه : دو بار تبديل - زمان كشته شده - افت كيفيت و مصرف توان بالاتر
dvi در حقيقت يعني اتصال مستقيم ديجيتال مانيتور به كارت گرافيكي و اين يعني برداشتن باري از دوش كارت گرافيك.
كمپاني NFORCE براي هردو گونه توليد ميكند ولي در بازار ايران بصورت فصلي وارد ميشود. يعني با معرفي چيپ ست جديد شركتهايي براي قرار دادن آن اعلام آمادگي ميكنند و اين چيپ ست از مطمئن ترين هاست در صورتي كه باز مشمول تقلب نشود.
در مورد شركت گيگا كيفيت بردهاي ضعيفش بسيار پايينتر از asus است.
شركتهاي خوب زيادي در ايران مانند soltek و abit وارد شدند و بردهاي خوبي را ارائه نمودند ولي متاسفانه بدليل قيمت بالا در مقابل بنجل جات چيني دوام نياوردند.
تا وقتي براي اسمبل يك كامپيوتر -متاسفانه متاسفانه كه مانند لنزها و دوربينها گرفتار -بدون توهين - برخي دلال مسلكها شده --- و برايتان نظراتي استخراج ميكنند كه دو تا شاخ بيرون ميزند بيش از اين نميتوان انتظار داشت.
(مثالي بزنم -- دوستي دارم در جمهوري در كار مبل -- ميگفت شخصي رجوع نمود و گفت مبل ست داريد ؟ گفتم بله اين 2 م اين 2.5 م و ... طرف گفت آقا شما مبل 2.7 م نداريد؟
ميخام همين قيمت باشد؟
دوستم ميگفت مبل 950 توماني را بهش 2700 دادم رفت. طرف خيلي راضي بود من هم راضي بودم)
دوستان شايد فكر كنند به قضيه خيلي سياه نگاه ميكنم ولي چه كنم كه كاش هميشه همان محيط سالم دانشگاه بود.
بگذريم. هاردهاي گرين با نوار سبز رنگي بر روي هارد و دور آن مشخص شده اند. اينها مصرف بهتر ولي سرعت پايينتر دارند.
بنده سالها براي مشتريان زيادي نوت بوك تهيه ميكردم. چند روز پيش براي كاري به پايتخت رفته بودم. خانم و آقاي جواني پشت ويترين يك مغازه ايستاده و صحبت ميكردند. خلاف ادب بود براي گوش ايستادن ولي همين چند كلام صحبت وادارم كرد تا كمكشان كنم.
در همين حين دو آقاي مجزاي ديگر هم به جمع اضافه و تند تند سوال مي پرسيدند.
آنقدر كم تجربه و گيج صحبتهاي فروشندگان بودند و ادعاهايي را عنوان كرده بودند كه اگر بگويكم واقعا شش تا شاخ در مياد.
وقتي برايشان دستگاه را از همين مغازه خريدم و خدا شاهده فقط براي كمك به اين زوج خيلي خوشحال بودند وكم مانده بود دستم را ببوسند.
به هر حال در خدمت دوستان هستم.
نادر مسلمی
هميشه در قطعات مكانيكي الكترونيكي با سرعت بالاتر امكان ريسك بيشتري وجود دارد. هاردهاي 7200 و بالاتر با حركت ها و شوك هاي حركتي و حتي استفاده عادي استهلاك بالاتري دارند و لذا ضريب ريسك بالاتري را بايد متمحل شد.
بسياري از مشتريان بنده نيز در طي اين ساليان بيشتر با همين هاردها اطلاعات خود را از دست داده اند.
درست است كه سريعتر هستند ولي با ضريب ريسك بالاتر.
پيشنهاد بنده خريد هار با بافر بالاتر است و البته 7200 دور يا بالاتر.
امتحان كنيد هارد با بافر 8 و 64 را. بسيار بسيار تفاوت سرعت محسوس است. يعني با گرانترين تجهيزات افت سرعت سنگيني را بايد متحمل شويد.
درست است نرم افزارهاي جانبي زيادي هستند ولي اين گزينه موجود در ويندوز 7 بسيار خوب و دقيق كار ميكند ضمن اينكه تطالق كاملي نيز با سيستم عامل دارد.
هيچيك از نرم افزارهاي جانبي قدرت پيشنهاد و تصحيح و تطابق در حد اين نرم افزار قدرتمند نهفته در ويندوز را ندارند. سندرا را بر روي خيلي از سيستمها ناپايدار و غيردقيق ديدم.
به هر حال بسيار ممنون از شركت در اين بحث.
دويت عزيز درست است. هاردهاي گرين -- كه الان همه توسط يك شركت خريداري ولي با برندهاي متفاوت seagate- maxtor - wd عرضه ميشود --- با نوار سبز مشخص شده اند.
به هر حال اين تجربه شخصي بنده بوده و ممكن است دوستان تجربه اي داشته باشند كه بنده نيز استفاده نمايم.
نادر مسلمی
جناب مسلمی با تشکر بابت راهنمایی های شما .لطفا تجربه های خودتون رو در مورد برند های مختلف بیان کنید .
ممنون
حامد چرخ انداز
درود
اول از همه چیز باید مشخص کنید که از دستگاه مورد نظرتون چه می خواهید(نوع استفاده و بودجه).بعد سراغ انتخاب قطعات بروید.
اینکه بگید مهمترین قطعه cpu است و بعد شروع به انتخاب کنید به نظر من درست نیست .
NikonD700&D3200*Nikkor24-70*Nikkor70-200VRII*Tokina11-16*2sb800+2Sb600*Slik 500