نوشته اصلی توسط
Salman1421
دکتر روشن عزیز
ممکنه لطفا در مورد فضای منفی بیشتر توضیح بدید؟ و اینکه چطور و کجا ها تاثیر گذاره و چطور میتونه مورد استفاده قرار بگیره؟ در این مورد چیزی نمیدونم.
تا حالا فکر میکردم عناصر به ظاهر زاید نباید در عکس باشند ( البته اگر واقعا زاید باشند).
ممنون که توضیح میدید
فضای منفی یکی از المانهای طراحی و کامپوزیسیون است و به فضایی اطلاق میشود که در اطراف سوژه وجود دارد. وجود این فضا باعث خواهد شد که اولا از شلوغی فریم جلوگیری شود، ثانیا جایی برای استراحت بصری فراهم شود و ثالثا در ادامه، چشم را به سمت سوژه هدایت کند.
این فضا یکی از عوامل ایجاد تعادل در فریم است : فضای منفی در برابر فضای مثبت؛ که خود باعث جذابیت بصری بیشتر عکس خواهد شد. همچنین، این فضا در اطراف سوژه باعث ایجاد یک شکل خواهد کرد که از سویی دیگر بر ترکیببندی عکس موثر خواهد بود.
کنترل این فضا هم در موقع عکاسی و هم در موقع کراپ کردن اهمیت دارد. کمبود با زیاد بودن این فضا هر دو تاثیر منفی بر عکس خواهند گذاشت.
عکسی که فضای منفیاش کم است و چشم را اقناع نمیکند. مشکل این عکس در هنگام عکاسی بود و دیگر نمیشد برایش کاری کرد.( عکاس: خودم). گاهی فضای منفی خود دارای المان است اما معمولا فضای منفی از لحاظ عکاسی نباید چشم را از سوژه منحرف کند.
وجود فضای منفی در بالای عکس به ایجاد تعادل در عکس کمک کرده است ( عکاس: خودم)
مقدار زیاد فضای منفی ( عکاس : خودم). با مقدار کمتر هم این عکس را امتحان کردم، بهترین ترکیببندی با همین مقدار فضای منفی بود
به هر حال قانون ثابتی وجود ندارد که این فضا چقدر باید باشد یا در چه عکس هایی باید باشد. بهترین کار این است که چشم را تمرین دهیم و ترکیب بندیهای مختلف را بسنجیم و در نهایت تصمیم بگیریم.
در آدرس زیر تاثیر این فضا در عکاسی و گرافیک مورد بحث کامل قرار گرفته است:
کد:
http://www.layersmagazine.com/negative-space.html