البته گمان میکنم منظورتون با باز کردن دیاف باشه.. تا به سرعت بیشتر شاتر رسیدالبته با بستن دیافراگم میتوان سرعت شاتر را کم کرد و به هر سرعت شاتری رسید. ولی ممکن است دیافراگم مورد نظر برای سرعت شاتر 200 مثلا 4 یا 8 شود. بستگی به شدت نور دارد. ولی اصولا چه نیازی که این دو برابر شوند؟!!!!
با توجه به اینکه سرعت شاتر نور محیط را کنترل میکند!! 200 برای شرایط آفتابی بد نیست(بنا به نوشته ی نوشتار)
پرسش من قانونی که در ویکی نوشته شده که چرا سرعت شاطر را برابر با ISO قرار داده؟؟!
سپاس جناب میری از راهنماییتونسلام دوست عزیز
بحثی که مطرح کردید مربوط به قانون Sunny f/16 rule است و روشی است برای برآورد صحیح نور و اکسپوژر مناسب دوربین در برابر نور مستقیم خورشید بدون استفاده از نورسنج
بدین شکل که برای اصلاح نورسنجی ، دیافراگم به صورت ثابت بر روی 16 و مقدار ایزو و سرعت شاتر به صورت مقادیر متغیر ولی هماهنگ با هم
به عنوان مثال :
در یک روز آفتابی دیافراگم برابر 16 ، ایزو برابر 100 و سرعت شاتر بر روی 100 و یا 125
در یک روز آفتابی دیافراگم برابر 16 ، ایزو برابر 200 و سرعت شاتر بر روی 200 و یا 250
در یک روز آفتابی دیافراگم برابر 16 ، ایزو برابر 400 و سرعت شاتر بر روی 400 و یا 500
و یا اینکه اگر سرعت شاتر بر روی 250 و دیافراگم بر روی 11 قرار گیرد با تنظیمات دیافراگم 16 و سرعت شاتر 125 برابری خواهد کرد. یعنی هر قدم افزایش در دیافراگم ( انتخاب عدد کوچکتر ) می بایست سرعت شاتر را دو برابر انتخاب کرد.
خوب بنا به گفته شما این قانون دیاف را 16 قرار میده و مقدار ایزو و شاتر هر چه باشند باید برابر باشد>> درسته؟؟!
پس چرا فرمودید میتوان شاتر رو افزایش داد زمانی که طبق این نسبت تا زمانی که شاتر با ایزو برابر باشد ... نتیجه مورد قبول میبوده؟؟؟!
--------
تا اونجا که من از این قانون دست گیرم شده نوشته میشود دیاف را بازتر کرد در شرایطی که نور خورشید کم تر است!! ولی صحبتی از تغییر شاتر نسبت به آن نشده!
خوشحال میشوم راهنماییم بفرمایید
پاینده باشید