فلاش رو کلا فراموش کنید. 3 پایه حتما همراه داشته باشید. یک پارچی ای چیزی هم به عنوان زمینه پیدا کنید. اگر نمی دانید چه کار باید انجام دهید بگذارید روی Av
فلاش رو کلا فراموش کنید. 3 پایه حتما همراه داشته باشید. یک پارچی ای چیزی هم به عنوان زمینه پیدا کنید. اگر نمی دانید چه کار باید انجام دهید بگذارید روی Av
پارچه برای پشت زمینه ؟ چرا باید این کار رو کرد؟
راستی این چیزا تو ویترین چیده شده .نمیشه این کار رو کرد !
فوکوس میکنم روی شی مورد نظر که پشت flow بشه
رفتم عکس گرفتم اومدم . speed shutter روی نیم ثانیه بود - یا اینکه 3 پایه داشتم 20 % عکس ها کمی تار شده ! چرا ؟ صدای شاتر زیاده . دوربین کمی میلرزه !
لنز 18-135 stm هست. منظورتون دیافراگم هست ؟ فرق این دیافراگم با اپرچر چیه ؟ هم میتونی دستی زیاد و کم کنی با تنظیمات هم با زوم کردن خودش زیاد میشه دیگه نه ؟
رنجش بین 3.5 تا 22 هست
3.5 یعنی برای چه کار هایی هست و 22 برای چه کار هایی ؟ به این 22 میگن اپرچر باز ؟
میشه عمق میدان رو توضیح بدین ؟ من اصلا نمیفهمم
شرمنده این همه سوال کردم :( این سوال ها همیشه برای من بی جواب بوده
اگر جواب بدین ممنون میشم
اپرچر روزنه قابل تنظیم داخل لنز است که در ایران به اشتباه به آن دیافراگم (و حتی دیاف) می گویند. دیافراگم مکانیزمی است که این روزنه را باز و بسته می کند. هر چه عدد اپرچر کوچک تر باشد یعنی روزنه باز تر است. هر چه بزرگتر باشد، روزنه بسته تر است. این باز و بسته شدن روزنه چند کاربرد دارد اول هر چه این روزنه بازتر باشد نور بیشتری از لنز عبور می کند پس شما می توانید از سرعت شاتر بیشتری استفاده کنید. دوم هر چه این زوزنه بازتر باشد (عدد اپرچر کوچک تر باشد) عمق میدان کمتر است . عمق میدان چیست: فرض کنید از یک درخت عکس می گیرید و فوکوس روی درخت انجام شده است. در عکس خود درخت و مقداری جلوتر و مقداری عقب تر از درخت واضع و در فوکوس هستند و چیزهائی که دورتر یا نزدیکتر هستند تار (Blur) هستند. عمق میدان آن قسمتی از عکس است که واضح ثبت می شود. عمق میدان به چند عامل بستگی دارد از جمله فاصله دوربین از جسمی که روی آن فوکوس کرده ایم، اپرچر، فاصله کانونی (معمولاً هر چه فاصله کانونی بیشتر شود می توان عکس های با عمق میدان کمتر ثبت کرد)
در هر لنز بازترین مقدار اپرچر مقدار مشخصی است، مثلاً در لنز شما بازترین اپرچر در فاصله کانونی 18 میلیمتر برابر 3.5 و بازترین اپرچر در فاصله کانونی 135 میلیمتر برابر 5.6 است که اپرچر چندان بازی محسوب نمی شود و اگر به عمق میدان کمی نیاز داشته باشید خیلی نمی توانید روی آن حساب کنید.
اگر بخواهید از یک منظره عکس بگیرید معمولاً بهتر است تمام منظره در فوکوس باشد بنابر این بایستی از فاصله کانونی کم (لنز واید) و روزنه بسته (عدد اپرچر زیاد) استفاده کنید تاعمق میدان زیاد شود ولی اگر می خواهید مثلاً از یک گلدان عکس بگیرید طبیعتاً می خواهید تمام تاکید روی آن گلدان باشد و بقیه اجزا موجود در عکس توجه بیننده را منحرف نکند پس عمق میدان را به نحوی کم می کنید تا گلدان در فوکوس باشد و بقیه تصویر محو باشد. بدین منظور بهتر است از فاصله کانونی زیاد (لنز تله)، فاصله کم و روزنه باز (عدد اپرچر کم) استفاده نمود.
ارادت
ویرایش توسط Dariush Chegini : Monday 18 February 2013 در ساعت 11:42
من يه مشكل جديدا با اين h10 پيدا كردم ديشب خواستم عكاسي از ستارگان كنم اينا متوجه شدم
وقتي ايزو روي 100 بود تايمم هم روي 30 ثانيه قرار دادم ولي وقتي ايزو را روي 1600 قرار دادم تاييم شد 4 ثانيه يعني اخرين حدش بود با بالا بردن ايزو تايم كم ميشد
ميخاستم بدونم اين مشكل واسه فوجي هست
ميشه اين مشكل را حلش كرد يا نه ممنون ميشم
به نظرم مشکلی وجود ندارد. وقتی ایزو را 16 برابر زیاد می کنید، خب زمان نور دهی باید 16 برابر کم شود (با فرض ثابت بودن اپرچر) یعنی در واقع اگر در ایزو 100 زمان نوردهی 30 ثانیه باشه با ایزو 1600 باید حدود 1.9 ثانیه باشد. دلیل اینکه 4 ثانیه شده است احتمالاً این است که حداکثر زمان نوردهی در دوربین شما محدود به 30 ثانیه است و از آن بیشتر نمی شود ولی دوربین در ایزو 100 به 64 ثانیه نوردهی نیاز داشته که مقدور نبوده و بنابر این همان 30 ثانیه را به عنوان مدت نوردهی انتخاب کرده است (بنابر این عکس باید به شدت تاریک افتاده باشد) ولی وقتی ایزو را تا 1600 بالا برده اید زمان درست یعنی 4 ثانیه را محاسبه و تنظیم کرده است.
یک سوال دارم: در دوربین شما ایزو 1600 قاعدتاً بایستی باعث نویز بسیار بسیار زیاد شود. چرا ایزو را تا آن حد بالا بردید؟
ارادت
فکر میکنم در تعریف دیافراگم اشتباه میکنید جناب چگینی. دیافراگم یک مکانیزم نیست و به یک عمل اطلاق نمیشود. بلکه یک قطعه فیزیکی داخل لنز است که روزنه را درست میکند. استفاده از آن هم درست است. وقتی میگوییم فرضا با بستن دیافراگم عمق میدان بیشتر میشود به این معنی است که بستن دیافراگم (اتفاقا برای آن همین لفظ بستن و باز کردن استفاده میشود) رونه را کوچک میکند که باعث عمق میدان کمتر میشود. منتها از لفظ دیافراگم در همه جا کما که مصطح است نمیتوان استفاده کرد. فرضا اگر بگوییم عکسی با دیافراگم 4 گرفته شده درست نیست چون عدد مربوط خصوصیت روزنه را تعیین میکند نه دیافراگم. باید بجای آن از لفظ روزنه (Apratue) استفاده کرد.
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
سلام
بنده هم گفتم که دیافراگم یک مکانیزم است که با آن روزنه را باز و بسته می کنند (مکانیزم به معنای عمل نیست بلکه مجموعه ای مشتمل بر اجزا مختلفی است که برای هدف خاصی طراحی شده است. مثلاً موتور ماشین یک مکانیزم فیزیکی یعنی مجموعه ای از قطعات فیزیکی است که در کنار هم کار تبدیل انرژی موجود در سوخت به انرژی جنبشی را انجام می دهد) ولی استفاده از دیافراگم به جای اپرچر نادرست است. (می توانید به دانشنامه عکاسی و همچنین پست های فراوان در همین سایت مراجعه فرمائید). دیافراگم را نمی بندند، بلکه دیافراگم روزنه را می بندد.
هر چند به نظرم نبایستی زیاد بحث لغوی نمود و به نظرم هر دو در خصوص مفاهیم دیافراگم و اپرچر اتفاق نظر داریم.
ارادتمند