چند وقته که یه سوالی برام پیش اومده و دنبال دلیل علمی اون میگردم البته خودم چندتا نظریه دارم که نمیدونم علمی هستن یا خیر
به رابطه جدیدی تنظیمات دوربین پی بردم که شاید جالب باشه .اول رابطه های قبلی و که همه میدونن عرض میکنم : با بالا بردن شاتر نیاز به نوردهی بیشتری داریم ، با بسته شدن دیافراگم هم همینطور و ایزو رو هم همه میدونن حالا رابطه ای که اخیراً به اون پی بردم
هر چه دیافراگم بسته تر باشه سرعت فریز کمتری داریم بعنوان مثال اگر دو عکس از یه جسم سریع تهیه کنیم بر فرض مثال در عکس اول از شاتر 1/200 استفاده میکنیم و 16 و در عکس دوم از شاتر 1/100 استفاده میکنیم و دیاف 5.6 در این حالت به نظر شما کدوم فریز بهتری داره؟ شاید بگید 1/200 اما خیر در شاتر 1/100 و دیاف کوچکتر قریز بهتری داریم
البته این موضوع خودش رو در شاتر های سریع تر بیشتر نشون میده شاتر های بالای 1/1000
عکسهای زیر رو بعنوان نمونه گرفتم البته با فلاش گرفته شده اما در نور روز هم امتحان کردم همین مشکل وجود داره
1.jpg
2.jpg
با این حساب وقتی لنزی دیاف بازتری داره و به اون لنز سریع کفته میشه فقط بخاطر این نیست که به خاطر دیاف باز میشه شاتر سریعتری انتخاب کرد بلکه این موضوع هم دخیل هست
ویرایش : این مشکل در سوژه های کوچک بدتر میشود مثلاً پرواز حشرات یا فریز قطرات