چند ترکیب شاتر و دیافراگم بدست می آورید. چهگونه استفاده میکنید؟
من اکثرا در مد AV و نورسنجی ماتریسی عکس میگریم و در حالتی که دقت بیشتری بخواهم به مد M میروم با نور سنجی Spot. ( دلیل اینکه در همان AV از Spot استفاده نمیکنم این است که سرعت شاتری که دوربین دیکته می کند به سرعت عوض میشود و اینکه به صورت Visual حساب کردن اختلاف EV های مختلف صحنه با Exposure Level Indicator در مد M برایم راحت تر است
)
با توجه به دوربینم که از -2 تا +2 در را نشان می دهد اکثرا سه نقطه را برای خودم انتخاب میکنم ( +2 و 0 و -2 ) و مثلا اگر قسمت های تاریک عکس خیلی مهم باشند گاهی (به ندرت )
-3 را هم چک می کنم ( با افزایش 1/3 ایزو در شاتر و دیاف ثابت مربوط به ناحیه -2 و نگاه کردن به اینکه چه موقع Exposure Level Indicator از حالت چشمک زن خارج شده و روی -2 ثابت می شود ) بقیه موارد هم در Post Process
من علاقه خاصی به استفاده از مد M ندارم و اصولا اگر نیاز به آن نباشد ترجیح استفاده از AV است و فقط برای اینکه بدانم EC مناسبی در مد AV به دوربین اعمال کرده ام از آن استفاده میکنم.
در حالتی هم که اختلاف نوری زیاد باشد به قول جناب قشقایی چاره جز Bracketing نیست
--------------
البته یکی از مشکلات این است که عکاس آماتوری مثل من در یک مسیر آکادمیک این فن را فرا نگرفته است و اکثر دانسته هایم به صورت تجربی و مطالعاتی پراکنده بوده است.
شاید این روش ها خیلی درست نباشد که در این صورت منتظر راهنمایی شما هستم
ممنون