دوستان دوتا سوال:
1. ثابت بودن دیافراگم بعضی از لنزها به چه دلیل هست ؟
یعنی چه مزیتی به لنزهایی دارن که دیاف متغیر دارن ؟
2. برای لنزهایی که نشانگر عمق میدان ندارن چطور میشه فاصله ابر کانونی رو تعیین و لحاظ کرد ؟
جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
درود،
دوست عزیز معمولا لنزهای زوم در واید ترین حالت دارای بیشترین گشودگی دیافراگم هستند و با بیشتر کردن فواصل کانونی به سمت تله، از میزان گشودگی دیافراگم هم کم میشه که نتیجه اش رسیدن نور کمتر به سنسور و تاثیر نامطلوب بر روی کیفیت عکسها هست.
بدیهی هست که اگه این مقدار ثابت بمونه کیفیت تصویرتون هم با بیشتر کردن فوکال دستخوش تغییر نخواهد شد که امتیاز بزرگی برای یک لنز محسوب میشه.
2. در مورد سوال دوم منظورتون رو متوجه نشدم. منظورتون از نشانگر عمق میدان؟
ممنون از پاسخ. خب دیاف در فوکال بالا ثابت موند، یعنی همون حداکثر گشودگی خواهد بود که در فوکال پایین به اون میرسیم. از کلمه ثابت اینطور برداشت کردم که کلاً دیافراگم قابل تغییر نیست. مثلاً لنزی که دیاف 4 در تمامی فواصل کانونی داره، امکان بستن دیاف وجود نداره. درسته ؟
یا اینکه صرفاً منظور از دیاف ثابت همون تغییر نکردن حداکثر گشودگی در فوکال بالاس؟
و سوال دوم، منظور همون نشانگری هست که لنز 15-85 داره اما لنز 18-55 نداره:
hyperfocal_5.jpg
جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
درود
خیر. یعنی در فواصل کانونی متغیر، روزنه مثلا f4 ثابت است و مانند 18-55 متغیر نخواهد بود. اگر نیاز بود میتوانید روزنه را ببیندین که این حداکثر و حداقل روزنه، در مشخصات لنزها ذکر میگردد. شما با لنز مذکور، در فوکال 55mm نمیتوانید f3.5 داشته باشید، ولی مثلا در 70-200 f4، در 200mm میتوانید از f4 استفاده نمائید.
2. Distance scale نام دارد که نشان دهنده فاصله فکوس است.
برای لنزهائی که این پنجره را ندارند:
میتوانید از جداول موجود استفاده نمائید.
میتوانید از نرم افزار استفاده نمائید.
از سایت های آنلاین هم میتوانید.
ارادتمند
1- اینطور فرض کنید که اصل این است که ماکزیمم بازشدگی دریچه دیافراگم در لنز های زوم در تمام فواصل کانونی یکسان باشد .اما به دلیل سادگی ساخت و قیمت تمام شده کمتر (امکان استفاده از شیشه یا عدسی هایی با کیفیت پایین تر ، کاهش المان های داخلی کاهش قطر لنز و ...) لنزهای زومی با عدد دیافراگم متغیر هم ساخته می شود که دارای مزایایی هم هستند. پس اساساً لنزهایی با دیاف ثابت در تمام فاصله کانونی دارای کیفیت بهتری هستند. ضمن اینکه در شرایط نور کم عملکرد بهتری هم از نظر فوکوس و هم نوردهی دارند. کیفیت بهتر شامل مواردی چون شارپنس ، رندرینگ ، هاله های تاریک اطراف کادر ، کنتراست و ... می شود.
اما اگر لنزهای دارای دیاف ثابت چنین مزایایی هستند چرا از لنزهای دیاف متغیر هم میتوان به خوبی استفاده کرد و چگونه عکس های بسیار خوبی با کیفیت مناسب با این لنزها گرفته می شود؟
جواب این سوال در نوع استفاده از لنز است. اگر نوع عکاسی ما به گونه ای است که همیشه از عدد دیافراگم 8 11 یا بالاتر استفاده میکنیم و دامنه متغیر دیافراگم لنز بین 3.5 تا 5.6 است این دامنه متغیر مزاحمتی برایمان نخواهد داشت. ضمن اینکه با استاپ داون stop down کردن دیافراگم لنز به عدد دیافراگم اپتیمم خود نزدیک میشود و بسیار از ایراد هایی که دارد پوشش داده میشود. پس برای بسیاری از کاربرد ها نیازی به لنز های گران قیمت با اف ثابت نداریم
2- تعیین هایپر فوکال دیستنس! hyper focal distance که نیازی به خود لنز ندارد و روی کاغذ یا با استفاده از جداول و امروزه با نرم افزار قابل محاسبه است. اما برای لحاظ کردنش وقتی که نشانگر فاصله نداریم تنها راه ساده متر کشی (به صورت ساده با قدم زدن و تخمین فاصله) و بعد استفاده از یک شی یا فرد کمکی در آن فاصله برای فکوس و بعد گرفتن عکس است.
خیر دوست گرامی، توجه کنید که بنده عرض کردم بیشترین گشودگی دیافراگم
اگه یک لنز زوم مثلا دیافراگم ثابت 4 داشته باشه به این معنی هست که در تمامی فوکالها دارای بیشترین گشودگی دیافراگم 4 هست. در هر فوکال می تونید دیافراگم رو تا 16 یا 22 بسته به کوچکترین دیافراگمی که لنز دارد ببندید.
بله دوست عزیز به این پنجره Distant Window میگن و بیانگر حداقل فاصله فوکوس شما از سوژه هست.
به عنوان مثال اگه فاصله شما از یک سوژه برابر 2 متر باشه و روی اون سوژه فوکوس کنید میبینید که در پنجره نیز فاصله 2 متر نشون داده میشه که معمولا در لنزهای کیت وجود نداره.
یا اگه مثلا بخوایید بدونید که فاصله تون از سوژه ای که روی اون فوکوس کرده اید چقدر هست می تونید از روی اعدادی که در پنجره نشون داده میشند ( به فوت و متر) متوجه بشید.
کاربرد دیگر این پنجره در عکاسی نجومی و قرار دادن لنز در حالت فوکوس دستی و چرخاندن رینگ فوکوس تا جایی که علامت بینهایت رو نشون بده هست تا فوکوس لنز روی بی نهایت باشه.
سلام دوستان
می خواستم بدونم چطور میشه با روشی مثل تصویر زیر به بوکه های نشون داده شده رسید؟ عملا امتحان نکردم، اما وقتی تجسم میکنم به نظرم میرسه با گذاشتن اون مقوا روی لنز، توی ویزور که نگاه کنیم فقط یه کادر کوچک به شکل ایجاد شده روی مقوا خواهیم داشت.
با سلام و سپاس
عذرخواهی میکنم بین بحث شما سوال میکنم
امروز توی هوای آفتابی روی مد M تو تنظیمات نورسنج سرعت شاتر از 200 بالاتر نرفت البته iso هم روی 100 و در نتیجه عکسها اکسپوز و پرنور میشد توی مد AV هم همینطور با دیاف 5.6 عکسهای خیلی بدی شددوربینم کنون 550
ممنون از راهنمایی شما دوستان
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.