سلام منظور از حساسیت ارتقا یافته داخل بعضی دوربینهای دیجیتال چیه؟ چه فرقی با دامنه حساسیت عادی دوربین داره
دوستان من از وقتی دوربینو خریدم مبنی بر خبری که خوندم درمورد آسیب دیدن سنسور به خاطر خورشید دیگه سوژه هام هم که به طرف خورشید می ایستن و میگن عکس بگیر عکس نمیگیرم !
میخواستم بدونم دقیقا از چه شاتراسپیدی پایین تر گرفتن عکسی که خورشید توی کادرش هست میتونه صدمه بزنه به سنسور
البته که من فیلتر UV ندارم.
خیلی حساس نشید!
منظور از گرفتن عکس از خورشید بدون فیلتر، عکس گرفتن در حالت زوم هست بیشتر. البته گرفتن عکس از خورشید در حالات متعدد علاوه بر بحث ایمنی در واقع کمک به شماست برای شناخت نور و زعایت اصول عکاسی
در مواردی مثل طلوع و غروب خورشید عکس گرفتن از کادری که خورشید داخلش هست خیلی آسیب جدی نداره! البته به شرط استفاده از فاصله کانونی نرمال به پایین. و عدم خیره شدن به خورشید. ولی بدون شک چشم را تحت تاثیر قرار می ده. بنابراین پیشنهاد می کنم صرفا زمانی این کار را انجام بدید که شدت نور خورشید به قدری کم باشه که چشم هم در هنگام نگاه کردن بدون دوربین به خورشید احساس شدیدی نور نداشته باشه.
بیشترین آسیبی که ممکنه دوربین در اثر عکاسی از خورشید ببینه مربوطه به سنسور نیست! مربوطه به لنز، پرده شاتر، اپتیک داخلی بادی و خود بدنه هست. که اون هم ممکنه در اثر تمرکز نور و داغ شده پرده شاتر و یا اینه ایجاد بشه. چون این المان ها جلوی سنسور قرار گرفته اند اگر قرار باشه آسیبی هم به بادی وارد بشه این موارد در اولویت خواهند بود.
حدود 7 سال پیش یک بادی 20D که پشت تلسکوپ 14 اینچ بسته شده بود، در اثر سهل انگاری اپراتور از جلوی خورشید رد شد و نتیجه آب شدن کل المان اتاق آینه و پرده شاتر بود! اما به سنسور اسیب فیزیکی وارد نشد. فقط کمی دود گرفتگی بود که در هنگام تعویض شاتر و بقیه مخلفات تصحیح شد.
در نظر داشته باشید فاصله کانونی تلکسوپ 14 اینچ چیزی حدود 3500 میلیمتر داره. این عدد در لنز های تله حدود 600 تا 800 هست!
در پایان هم یاداوری می کنم فیلتر UV ربطی به عکاسی از خورشید نداره و بود و نبودش فرقی نخواهد داشت.
عکاسی از خورشید در حالت زوم نیاز به فیلترهای مایلار و یا ND های غلظت بسیار بالا داره
ارادتمند
ضمن تشکربسیار از پاسختون
مبنی بر خبری که بنده خوندم (اگه خبرش درست بوده باشه!) شاتر اسپید هرچه پایین تر باشه احتمال صدمه دیدن بادی بیشتره ، من به خاطر انداختن Sunstars در عکس هام دوست دارم که از اپرچر بسته 16 مثلا استفاده کنم، منتها با اینکار مجبور میشم از شاتر اسپید 1/100 مثلا استفاده کنم، و به این خاطر هیچوقت از sunstars عکس نگرفتم !
شما به فوکال اشاره کردید، لنز من 18-55 هست و هنوز مهارت عکاسیم به قدری نرسیده که لنز دیگه ای تهیه کنم، البته تهیه کردم و به علت ضعف خودم نتونستم ازش نتایج خوبی بگیرم و فروختم.
و خلاصه اینکه نهایت فوکالی که میتونه داشته باشه 55 هست، توی این فوکال هم احتمال آسیب دیدگی وجود داره؟
اگه یه خط قرمز برای فوکال، شاتر اسپید و اپرچر بنده لحاظ بکنید بسیار ممنون میشم
علت اینکه انقدر حساسم به خاطر بی پولی بنده هست ، هزینه ای که برای خرید این بادی و لنز پرداختم دستمزد 14 ترم تحصیل زبان انگلیسی در موسسه بود، و هر ترم 3 ماه ...
ویرایش توسط Aier : Saturday 3 December 2016 در ساعت 10:21
امکان نداره با عکاسی از خورشید به سنسور اسیب بزنید. مخصوصا با اف نامبرهای بسته برای ثبت سان استار! در اف نامبری مثالا 16 عملا روزنه انقدر بسته است که عملا نوری به سنسور نمیرسد. میزان نوردهی هم که کسری از ثانیه میشود! مگر در کسر ثانیه چقدر انرژی به سنسور میرسد؟!
منتها، اگر از لایو ویو و روزنه باز روی سه پایه استفاده کنید انوقت مثل آن است که با یک ذره بین نور خورشید را چند دقیقه روی سنسور متمرکز کرده باشید! چون در تمام زمان لایو ویو سنسور نور میبیند. البته ما که در این جالت هم گرفتیم چیزی نشد شما هم بگیر چیزی نمیشه!
خودتون اززعینک آفتابی استفاده میکنید؟
مهدی دانشپایه
http://500px.com/daneshpayeh
هر گونه انتقاد، پیشنهاد، ویرایش، ایراد، نق نق، غرغر و غیره کاملا آزاد است.
سلام
یه سوالی داشتم.
برتری لنز ماکرو نسبت یه لنز زوم چیه؟
مثلا 100 م.م توی ماکرو با 100 م.م در لنز 105-24 چه تفاوتی میکنه؟
باتشکر
سید محمد نوابی
5D Mark III + 24-105 L + Godox TT685
با لنز شما همانطور که دوستان اشاره کردند اتفاقی نخواهد افتاد! البته تاکید بنده به ثبت شات در لحظات غروب و طلوعه
برای خطوط قرمز هم استفاده از حداقل سرعت 1/125 و بیشتر و دیافراگم بالای F/8 امکان آسیب رو به حداقل می رسونه.
حساسیت سنسور (ISO) را خیلی بالا نبرید! نهایتا 400
انداختن خورشید در کناره های کادر هم تاثیر خوبی داره
عدم استفاده از Live view خیلی مهمه
در هنگام عکاسی هم از عینک برای حفاظت از چشم استفاده کنید.
اگر هم خیلی دیگه بخواهید امن کنیم قضیه رو استفاده از فیلترهای ND تدریجی مثل ND8 هم می تونه موثر باشه ولی خوب مستلزم هزینه است و بنظرم خیلی الزامی نیست.
ارادتمند
ویرایش توسط msh2200 : Saturday 3 December 2016 در ساعت 12:49
نیما هستم گاه آنكه ما را به حقيقت مي رساند خود از آن عاري است .زيرا تنها حقيقت است كه رهايي مي بخشد.( مارگوت بیکل - احمد شاملو )