سلام دوست عزیز،
چه خوب بود که توضیح می دادی منظورت از اینکه "لنز كيت خودش كه 18-55 باشه چيز خيلي زياد تري رو نسبت به دوربين اولم كه فوجي بود، ارائه نمي ده!" چیه؟!!
در ضمن دقت کن که ممکنه اینکه عکسهای حاصل از دوربین جدیدت در یک نگاه نسبت به دوربین قبلیت خیلی هم شاهکار به نظر نمی رسن، لزوما مربوط به لنزت نباشه. اصولا قرار نیست که خرید SLR منجر به تولید عکس های بهتر بشه. همینطور هم خرید یک لنز خیلی خوب به خودی خود چیزی رو عوض نمی کنه.
من هم مثل همه دوستان دیگه بهت توصیه می کنم که با همون لنز کیت دوربینت شروع به تجربه کنی و اون چیزایی که توی این سالها خوندی رو در عمل هم امتحان کنی. اما اگه مایلی رنج زوم بیشتری در اختیار داشته باشی، و در طی دوران تجربه اندوزی، در زمینه فاصله کانونی هم تجاربی داشته باشی، من شخصا بهت Canon EF-S 55-250 IS رو توصیه می کنم.
لنز زوم بدون لرزشگیر فقط به درد استفاده روی سه پایه میخوره. از طرفی هم لنز با زوم خوب و دارای لرزشگیر به این ارزونی ها چیزی پیدا نمی کنی به جز همین 55-250 . این لنز چند تا مزیت دیگه هم داره (علاوه بر داشتن لرزشگیر با وجود قیمت خیلی پایین). یکیش اینه که رزولوشن خیلی خوبی داره و اصولا مشخصات کلی کیفیت تصویر اون از هر لنز دیگری توی همین قیمت و رنج فاصله کانونی بهتره. در ضمن سبک و جمع و جوره و استفاده ازش کم دردسره (نسبت به یک لنز سنگین و بزرگ) فوکوس خیلی دقیق و خوبی هم داره، هرچند که فوکوسش سریع نیست.
تازه با داشتن این لنز، می تونی عکسهای پرتره یا عکاسی حیوانات کم تحرک یا گل و گیاه با بوکه خیلی خوب به دست بیاری. اگه دوست داشته باشی من می تونم چند نمونه عکس که با این لنز گرفتم رو برات آپلود کنم که ببینی اون طوری هم که برداشت کردی لنز آشغالی نیست.
می تونم بهت بگم که اگه قصد عکاسی از پرنده در حال پرواز یا یک پلنگ در حال شکار رو نداشته باشی!!! می تونی از همون پرنده وقتی روی درخت نشسته یا همون پلنگ وقتی دراز کشیده عکس های خیلی زیبایی بگیری.
این مقایسه ها هم که توی فروم ها می بینی، اولا که خیلی هاش واقعا دقیق و علمی نیست که من ترجیح می دم به جای اونها، به سایت های تخصصی بررسی لنز سر بزنم (بری توی این سایتها می بینی همه از این لنز تعریف کردن). ثانیا خیلی وقتا این نتایج ناشی از کپی های بد یا معیوبه که کم کم باید با این موضوع هم آشنا بشی (لنزهای همه سازنده ها، حتی اون خیلی گرونها و خیلی حرفه ای ها، اختلافات و اشکالاتی توی ساخت داره و همیشه پیدا کردن یک کپی خوب و بی عیب از لنز خودش یک دردسریه)
ثالثا، خیلی از این مقایسه ها اصلا مقایسه دوچیز از دو رده مختلفه. اینکه مثلا بگیم 55-250 در مقایسه با 100-400 آشغاله، مثل اینه که بگیم 206 در مقایسه با بی ام و 330 آشغاله.
اما خیالت رو راحت می کنم، توی این رنج زوم، و قیمت زیر 350-400، بهترین انتخاب همین 55-250 کانن هستش.
در آخر، اگه که به فاصله کانونی بیشتر حتما نیاز داری ولی نمی خواهی عکسهات رو به نشنال جئوگرافی بفروشی، با حساب اینکه داری تجربه می کنی و یاد می گیری، همین 55-250 رو بخر و زیادی خودت رو توی خرج ننداز. و یادت باشه که لرزشگیر برای این رنج زوم خیلی لازمه.
موفق باشی.
علیرضا