درود
من در مطلبی که فرمودین تناقض دیدم ، گفتم موضوع را روشن کنم شاید استفاده ای داشته باشد
هدف از خریدن لنز ها چیست؟ اینکه چون کسی خریده ما هم بخریم ، یا چون کسی گفته این لنز خوبه ، یا نه چون فرضا 70-200 خریدیم باید کلیشه ای یک 15-85 هم به قصد کامل کردن رنج این اعداد بخریم ، ....
انتخاب تنها به دلائل فوق غلط هستند
انتخاب لنز فقط به جنس عکاسی شما بستگی دارد از آنجا که لنز ها گران هم هستند پس باید یکی یکی این خرید میسر شود که فرصت شناخت نیاز واقعی مان را پیدا کنیم. شناخت نیاز واقعی تنها این نیست که من به عکاسیه به عنوان مثال حیاط وحش علاقه دارم پس به دنبال لنز مناسب برای این کار باشم.
باید ببینیم علاوه بر علاقه تا چه حد امکان چنین عکاسی برای من فراهم میشود مثلا آیا میتوانم به جاهایی دسترسی داشته باشم که برای عکاسی به آنجا برم یا نه بعد از خرید یک لنز گران باید از گنجشک ها و کلاغ ها عکس بگیرم ، یا اینکه اصلا چند بار در سال برای من چنین ژانر عکاسی محیا خواهد بود
اگر همه اینها ارزشش را داشت که چنین بودجه ای ( اگر هم حاضر و آماده باشد ) برای یکبار در سال پرداخت کنم، یا نه فرضا بهتر است تمرکز خودم و بودجه ام را در ژانر دیگری از عکاسی متمرکز کنم ،
مسلما نمیشود با یک دست چند تا هندوانه برداشت در عکاسی هم همین است شما نمیتوانید در همه ژانر ها به طور همزمان شروع به فعالیت کنید و در همه آنها نتیجه بگیرید اما میشود وقت و توجه و انرژی و بودجه خود را روی یکی به خوبی متمرکز کنید وقتی دیدیم جواب گرفتیم اگر همچنان علاقه دیگری هم بود آنوقت روی آن نیز کار کنیم.
اما در خصوص ژانر ها یا زمینه های عکاسی که به آنها احساس تمایل کردید 1- منظره یا همون لند اسکیپ برای چنین ژانری ممکن است با هر لنزی بشود یک عکس منظره گرفت اما به رنج اولترا واید نیاز دارید 10-تا 20 و 15-85 نمیتواند کار یک لنز اولترا واید را برای تان انجام دهد اما فقط یک واید خوب به شما میدهد که برای لند اسکیپ کافی نیست و با داشتن 15 انگیزه برای خرید لنزی دیگر که چند میلمیتر بیشتر واید باشد باقی نمیماند ( شاید برای افرادی مهم نباشد و مثل آب خوردن آن لنز را هم بخرند اما دیدم که چگونه چون 15-85 دارند از خرید یک لنز دیگر بخاطر دسترسی به 5 میلیمتر کادر واید تر صرف نظر میکنند در حالی که در واید هر یک میلیمتر بسیار موثر است )
2- گل با کراپ یا کادر بسته بقول خودتان فکر میکنم هدفتان عکاسی ماکرو و عکاسی از گلها که دیتیل یاجزئیات خوبی هم از آنها نمایان باشد هست اگر چنین است هیچ لنز غیر ماکروی جوابگوی شما نیست خصوصا 70-200 مطمئنا همین 18-55 فعلی خودتان بخاطر داشتن حداقل فاصله فوکاس کمتر که 28 سانتی متر است به 70-200 مورد نظر شما که یک متر و 32 سانتی متر است ارجعیت دارد حتی از نظر Magnification Ratio یا بزرگنمایی نیز این ارجعیت همچنان بر قرار است 1:2.9 برای 18-55 و 1:5 برای 70-200 پس برای این نوع عکاسی و بدون داشتن لنز ماکرو که 1:1 باشد 18-55 بهتره از 70-200 جواب میدهد
3- پرتره در شهر تاپیک مفیدی داریم بنام لنز مناسب برای پرتره که در آن به قدر کفایت اینکه فواصل کانونی مختلف هر کدام برای چه نوع پرتره های مناسب هستند پرداخته شده... لنزی 50mm فیکس برای پرتره های نیم تنه و تمام قد ، لنز 85mm فیکس برای کادر بسته از صورت و یا نیم تنه و اگر فضا برای عقب رفتن موجود باشد تمام قد. در این لنز ها بخاطر داشتن دیافراگم باز و عمق میدان کمی که ایجاد میکنند برای پرتره بسیار مناسب هستند البته 70-200 هم بطرز دیگری برای اینکار مناسب خواهد بود البته به شرط خرید ورژن 2.8 F چون جنس بوکه آن با ورژن f4 مسلما فرق دارد
خصوصا اگر قرار باشد ورژن بدون IS را بخرید بدون داشتن لرزش گیر با دیاف F4 برای عکاسی روی دست در شرایطی که نور مناسبی نداشته باشید مسلما نخواهید توانست عکسهای شارپی بگیرید با بدنه فعلی مطمئنا وضعیت نویزی آن به شما اجازه بالا بردن ایزو را برای جبران نبود Is نیز نمیدهد
فکر میکنم بهتر است قدری دیگر صبر کنید و عکاسی را بیشتر تجربه کنید و خودتان همه اینها را از نزدیک لمس کنید
اگر نه بخاطر اینکه فرضا من بگم چی خوبه شما آنرا تهیه نفرمایید چون ممکن است مایوس شوید.
موفق باشید
انوش