علی آقای اسلامیان
سلام
علی جان پست 356 همین تاپیک رو دوباره مرور کن.نوید عزیز در این مورد من چون به سوژه اینقدر نزدیک نشدم و تجربه ای از کار با این لنزها ندارم حرفم از روی نمونه ها و اتکا به شنیده هاست
برداشت شما درست هست. یک تاپیک هم در مورد پرسپکتیو وجود داره اون رو هم دقیق مطالعه کنید.پس با توجه به گفته شما با توجه به خصوصیات ذاتی چهره فرد و نزدیک شدن بیش از انداره دفرمه شدن رو خواهیم داشت !
علی جان1.من فکر می کنم برای عکاسی نزدیک شدن عکاس به سوژه نهایت فراتر از یک تصویر کلوزاپ از چهره فرد معنی نمیده
2.پس لنزی که بتونه با توجه به نزدیکی به سوژه وقتی کل کادر رو پر میکنه تصویر خوبی ارائه بده میتونه لنز مناسبی باشه
3.(اگر بحث خصوصیات ذاتی چهره فرد رو کنار بزاریم)
این قسمت از نوشته شما احتیاج به رمزگشایی داره !
من سه قسمت از نوشته شما رو با عدد مشخص کردم.
در مورد قسمت اول برداشتم اینه که شما می خواهید عکس هایی بگیرید مانند عکس زیر (تصویر نزدیک و بسته از صورت )(البته به نظر من دفورمگی و اغراق در بینی و لب در این عکس مشهوده )
در مورد قسمت دوم
تصویر خوب ( شارپنس - کنترانست - عمق میدان و بوکه ) تا حد بسیار زیادی به لنز وابسته است.
اما پر شدن کادر، پرسپکتیو یا فاصله شما از سوژه ( که تاثیر مستقیمی روی خروجی نهایی داره) ربطی به لنز نداره.
پرسپکتیو با فوکال لنت ارتباطی نداره ! پرسپکتیو فقط با فاصله شما از سوژه ارتباط داره.
یعنی اگر سوژه ثابت باشه و شما هم در 2 متری ایشون استاده باشید اگر از لنز 50mm استفاده کنید برای پرکردن کادر باید جلو بروید و اگر از 200mm استفاده کنید باید عقب بروید تا هر دو عکس کادری مساوی داشته باشند.
حال هرچه فاصله بیشتر شود و از لنز تله تر استفاده شود به دلیل فشرده شدن پرسپکتیو تصویر تخت تری خواهیم داشت (یا بهتر بگم مثلا بزرگ بودن بینی Amplify نمی شود :biggrin: )
در مورد قسمت سوم
اطمینان داشته باشید نمیتوانید خصوصیات ذاتی چهره را نادیده بگیرید !
در دنیای فول فریم فوکال لنت های 85 تا 135 فاصله های کانونی مناسب برای پرتره هستند. در واقع عکاسان به صورت تجربی آموخته اند که اگر از لنز 135 استفاده کنند و بخواهند فقط از صورت عکس بگیرند باید در فاصله ای مشخص از سوژه قرار بگیرند که در این فاصله عموما اغراق و بزرگنمایی در اجزا صورت به حداقل ها می رسد
حال ممکن است برای فردی با بینی بزرگ شاید مجبور باشید عقب تر رفته و از 200mm استفاده کنید.
متاسفانه من تا حالا دوربین نیکون و لنزهای نیکور رو استفاده نکردم.پس نمی تونم در این مورد نظری بدم. نظر دوستان نیکونی را باید جویا شد.فکر می کنم منظورم رو بد رسوندم منظورم این بود که این لنز نسبت به دیگر لنزها که بحث شد روی کراپ دار از نظر بوکه و شارپنس تصویری عملکردش بسیار نزدیک به تصاویر ایجاد شده روی دوربین فول فریم هست و مثل لنزهای دیگه مشکل شارپنس روی کراپ دار رو نداره
--------------
به صورت کلی و با توجه به عکس هایی که ارسال کردید اگر علاقه خاصی به این نوع عکس ها دارید (پرتره های بسته سر و صورت ) روی دوربین کراپدار به کمتر از 85 Mm فکر نکنید.
(البته این نظر شخصی است و میتواند غلط باشد.)
امیدوارم واضح نوشته باشم.
پایدار باشید و سلامت