بعد از هفت ساعت رانندگی...توان و حوصله زیادی ندارم.
من به شما توهین نکردم....کسی که با دانش اندک به خودش اجازه میدهد و یادگیری کل نورپردازی کلاسیک را دو روزه میپندارد...توهین میکند.
من هیچ ادعایی ندارم...همه جا میگویم من معلم کلاس اول هستم و الان کسانی هستند که از این سایت و این فوروم شروع کردهاند و من و امثال مرا در غبار جا گذاشهاند و عکسهایی میگیرند که بنده بارها غبطه میخورم و چه خوب که همه لطف دارند و هیچکدام ادعای شما را ندارند.
اما شما بدبختانه بحث فنی نمیکنید و مرا به کتاب و فیلم ارجاع میدهید (علتش البته واضح است) و با تمسخر میگوئید شما فیلان کتاب را چطور نخواندهاید...آقای محترم زمان یادگیری برای من ده دوازده سال پیش بوده و الان اصلاً نام کتابهایی که خواندهام یادم نمیآید.
بعد هم میگوئید که من گفتهام ترجمه داغون...وقتی شما بحث فنی غلط میکنید و به کتاب ارجاع میدهید من عرض کردم یا ترجمه داغون بوده یا شما بد برداشت کردهاید (که حالا ظاهراً ترجمه نجف دریابندری بوده)
فخر فروشی نیست...اما تا به حال یک خط ترجمه شده در مورد نورپردازی نخواندهام چون از معادلسازیها بیاطلاعم. همین که شما با خواندن متن ترجمه شده قادر به ارایه بحث فنی هستید مرا بس است.
اما برای روشن شدن دوستان (شما را عرض نمیکنم...چون وقتی خودتان نخواهید...برموضع خود باقی میمانید)
نورهایی در عکاسی پرتره استفاده میشوند به اسم Kick light یا Kicker Light...کار این نورها تاکید و جداسازی سوژه (ها) ...(یا قسمتهایی از آن است) این نورها اغلب به صورت مکمل نورها هستند و بسیار سلیقهای به کار میروند و کاربرد و بود و نبود آنها بستگی به طراحی نور شما دارد. میتوانند باشند....میتوانند نباشند.
اگر بخواهم مثال بزنم...مثل کاربرد سنجاق قفلی در طراحی مو هستند! یعنی همان قدر شما در کاربرد آنها سلیقه را دخیل میکنید که در آرایش مو!
وقتی عکاسی میبیند که سوژه نیاز به جداسازی Separation بیشتری دارد...یک Kick Light از پشت به سوژه یا (و) بدن او اعمال میکند. مقدار و شدت نور این Kick Light ها تنها در حدی است که جداسازی را انجام دهد نه بیشتر. درست مثل آرایشگری که دستهای از موها را برای جداسازی سنجاق میزند.
لابد اگر در یک شمای نورپردازی چند تا Kicker Light یا Gobo دیدیم یا تعداد کل نورهای به کار رفته 10-12 تا بود...آن طراحی حتمن خیلی خلاقانه است؟
می دانید چرا هر کتاب نورپردازی را نمیخوانم؟ چون خیلی از آنها (کتاب مورد نظر شما را نمیگویم...درحال داونلودش هستم و نظرم را عرض خواهم کرد) در حال عوامفریبی هستند...یعنی هرجا دیدم ارتفاع یا شدت نور را گفته یا حرفی از دیافراگم توصیه شده برای فلان شماتیک گفته میدانم تنها مشتری پسند است. آنها کتاب دستور آشپزی هستند ولی شما را آشپز نخواهند کرد. آنها سعی ندارند اصول را به شما یاد بدهند تنها مثال میزنند از آنچه می توان در این حیطه انجام داد. مقایسه کنید معادلات دیفرانسیل بویس را با آن آشغالی که به اسم چهار استاد (اگر درست یادم مانده باشد) ایرانی نوشته بودند.
پینوشت:
این شبهه که هرچه میفرمائید صحیح است. از این پس به خاطر کاربران محترم بخش پرتره...روی نوشتههای جنابعالی حساس خواهم بود