سلام .در سايزهاي كوچكتر از 10 مگاپيكسل ( ماكزيمم تعداد پيكسل lx3 ) ميتوانيد زومهاي معادل اپتيكال بيشتر از 2.5 داشته باشيد.
مثلا اگه رو 7 مگا پيكسل تنظيم كنيد اونوقت تا x 3 ، رو 5 مگاپيكسل تا x 4 , رو 3 مگاپيكسل x 4.6 و ...
جالبه نه؟ ..اگه داستان كراپو بدونيد علت اين مساله و همچنين جواب سوالتونو پيدا ميكنيد.
من خيلي از عكسهامو كه ميدونم چاپ بزرگ نميخوام بكنمو ( كه معمولا براي غير حرفه اي ها اينطوريه ) با زومهاي اپتيكال بالاتر از 2.5 ميگيرم !
مطمئنید !؟ تا جایی که من اطلاع دارم قضیه ی زوم به مگا پیکسل ارتباطی نداره !!
بحث کراپ به سایز سنسور مربوط میشه و نه به چگالی سنسور ... درست نمیگم ؟ و مطمئنا زوم و ماکسیمم و مینیمم فوکال هم در ارتباط مستقیم با سایز سنسور هستند و نه چگالی و عدد مگاپیکسل دوربین ... !
حالا بحث اینکه با تغییر دستی مقدار رزولوشن برای عکاسی مثلا از 10 مگاپیکسل به 7 مگا یا غیره دیگه امری واضح هستش که ارتباطی به زوم و کراپ فاکتور و اینها نداره . من نمیدونم شما واقعا همچین موردی رو تست و تجربه کردید یا خیر ولی بنده توی این چندسالی که با دوربین های مختلف عکاسی کردم تا حالا همچین چیزی رو ندیده و نشنیده بودم !!
تنها مصداقی که میتونم برای گفته تون پیدا کنم مربوط به زوم دیجیتال در بعضی دوربین های قدیمی هستش که حتما میبایست رزولوشن رو کاهش میدادیم تا به میزان بیشتری از زوم برسیم .
توی دورین lx3 هم در هر شرایطی زوم اپتیکال ثابت هستش و بیشتر از اون مقدار خاص نمیشه ( توی همه دوربینها ) .
حالا خوشحال میشم تجربه و نظر شما رو بدونم .