منم نظرم رو می گم البته تجربه هم هستش
من با D3100 شرو کردم، دوربین خوبی بود و رفتار نویزی خوبی داشت، اما بعد از 2 ماه دیدم که نیاز به یه لنز 105-18 پیدا کردم که قرار بود تهیه کنم اما بعد یه 2 هفته ای که وقت عکاسیه بیشتری در جاهای مختلف تری پیدا کردم با D3100 به یه مشکلاتی برخوردم که از نظر خودم منجرب به تعویض دوربین شد، یکیش کوچیکی دوربین بود(صلیقه ای) که با دست گرفتن دوربین های دیگه احساس شد، بعدی نداشتن وایرلس و کمی هم نبود برکتینگ، نبود موتور در بدنه، رنگها کمی به نظر من کم رنگ تر دیده می شدن، به نظر خودم خیلی Entry Level بود (شده بود برام)، به همین دلایل و با مشورت با چند تا از دوستان دوربین رو فروختم و یه کیت D90 با لنز 105-18 خریدم که تقرییباً از نظر هزینه برابر شد با بودجه شما و بودجه ای که برای من برابر می شد با داشتن کیتD3100 و خرید یه 105-18
حالا من هم 105-18 رو دارم و هم یه بادی که کلاس و ردش بالاتر هستش
شما هم اگه قرار باشه عکاسی رو پیگیر کنید با خرید D3100 راه من رو تکرار می کنید که مستلزم هزینه های بیخودی هستش اما اگر از دو گزینه زیر یکی رو انتخاب کنید مطمئناً تا یه یکی دو سالی نیاز خودتون رو برطرف کردین
1- اولیش که پیشنهاد خودمم هست اینه که کیت D90+18-105 رو انتخاب کنید (البته دست دوم تمیز با بوجه 1700 دندون رو جیگر بزاری گیر میاد)
2- خرید یه D5100 و لنز 105-18 (که بازم امکان نبود موتور فوکوس در بدنه ممکنه اذیتت کنه و کوچیکیش) که نظر شخصیم هم میگه مانیتور چرخون توی DSLR چیز به درد نخور و تا حدی چرتیه
دیگه خود دانی