سلام
درسته تفاوت هایی درشون هست ولی یه توضیح مختصر در مورد پردازش در دوربین ها خدمت شما عرض کنم!
پردازنده ها در دوربین های دیجیتال اوایل فقط کارشون چه بود؟... فقط این که بتونن سنسور رو تجزیه تحلیل کنن و موارد اینچنینی
ولی همینطور که عکاسی دیجیتال روی کار آمد ، ویرایش عکس هم پیشرفت کرد و کیفیت هم مهم شد
از این رو اشخاص زیادی روی آوردند به دوربین های حرفه ای و نه برای استفاده ی حرفه ای بلکه کیفیت بالاتر
ولی این اشخاص از جایی که اتوماتیک عکاسی میکردند متوجه میشدند که کیفیت عکس ها در دوربین های کامپکت (بعضا) مشابه هست!
تمامی این مشکلات برمیگشت راست به سوی حالت اتوماتیک (اوایل این دوربین ها مود اتومات هم نمیشناختند)
حالت اتوماتیک در اکثر دوربین ها حداقل در دو سال یا سه سال پیش هیچ تعریفی نداشت...
زیرا سازندگان وقت و بودجه ی خودشون رو برای موارد دیگر مانند سنسور و لنز میگذاشتند
ولی برسیم به حال حاضر
پردازنده ها پیشرفت کردند و الان مانند فتوشاپ شدند
-کنتراست رو بالا پایین میکنند
-نویز رو کنترل میکنند
و کلا همه چیز یک عکس (Jpeg) رو در کنترل کامل دارند (Raw فرمت عکاسی خام میباشد و همه چیز در حالت کاملا عادی بدون دستکاری پردازنده هست)
با اینکار الان مود های اتوماتیک بسیار بسیار هوشمندتر نسبت به گذشته شدند و الان اکثر شرایط نتیجه ی دلخواه میدند!
مود اتوماتیک در حال حاضر بیشتری سرمایه گذاریش رو در دوربین های کامپکت داره که با سایز کوچک سنسور و بدنه ساده نتایج بالاتر از انتظار میدهند و نتیجش هم میشه اینکه کسی که
Sony TX55 با اون سنسور بسیار کوچیک رو داره (پدر بنده) به من همیشه گوشزد میکنه : اون دوربین دو میلیونیت به زور کیفیتش به پای این 500 تومنی من میرسه
(واقعا هم حق با ایشونه)
از شوخی که بگذریم جای بحث در این مورد بسیار زیاد و سنگین هست که به سیاست شرکت های سازنده برمیگرده!
ببخشید که خستتون کردم امیدوارم در پناه حق موفق و موید باشید!
یا علی