سلام
در مورد رابطه بین سطح سنسور ، فاصله کانونی و عمق میدان مباحث خوبی در این تاپیک هست. البته برخی دوستان هم عقیده داشتند که در اصل عمق میدان ارتباطی به ابعاد سنسور نداره و فاصله تا سوژه در دوربین های کراپ دارو فول فریم جهت رسیدن به کادر یکسان، دلیل اصلی کم و زیاد شدن عمق میدان هست.
علاوه بر این خودم هم همیشه دوست داشتم بدونم مثلا در سنسور فول فریم دو لنز با فوکال متفاوت با چه دیافی عمق میدان نسبتا یکسانی خواهند داشت. رجوع به فرمول ها و قوانین فیزیکی هم که کار متخصین هست! ولی بالاخره یافتم!!
How much blur? - A visual background blur calculator
برا اساس محاسباتی که این سایت انجام میده جواب سئوال دوم خودم رو تا حدودی گرفتم و فهمیدم که در فواصل مختلف منحنی نمودار فرق میکنه و نمیشه گفت که دو لنز در فاصله های مختلف بک گراند از سوژه بوکه یکسانی دارند. در نمودار زیر کاملا مشخصه. من سعی کردم عمق میدان لنز ۲۰۰ رو طوری تعیین کنم که نزدیکترین عمق میدان به لنز ۱۰۰ ملیتر با دیاف ۱.۲ باشه. همونطور که مشخه در فواصل نزدیک تا قبل از ۱۲ متر بوکه ها خیلی به هم نزدیک هست ولی بعد از ۱۲ میلیتر نتیجه با اختلاف زیادی برعکس میشه.
Screen-Shot-2013-08-10-at-8.00.13-PM.jpg
و اما در مورد ابعاد سنسور! اگر در تنظیمات این وب سایت دقت کنید محاسبات بر اساس یک فاصله ثابت تا سوژه محاسبه نمیشه. بلکه بر اساس قرار گرفتن یک سوژه یکسان در قاب هست. و ظاهرا اینطور که در نمودار زیر مشاهده میشه ابعاد سنسور دقیقا در میزان بوکه نقش داره و با فوکال معادل فول فریم در دوربین کراپ دار یا یک فوکال ثابت به بوکه ای مشابه با سنسور فول فریم نمیرسیم.
Screen-Shot-2013-08-10-at-8.18.11-PM.jpg
دوستان توجه داشته باشند که شکل و خصوصیات بوکه به ساختار لنز بستگی داره و این نمودارها بر اساس یک سری فرمول های فیزیکی هست که یک نمای کلی به ما نشون میده.