در مورد قسمت اول با توجه به اینکه دوربین شما نیکون هست احتمال میدم به خاطر روش نورسنجی هست ...
با تغییر روش های نورسنجی شاید به روشنایی مورد نظر برسید ولی من که با دوربین خودم نتونستم و بهترین کار یا رفلکتور هست یا فیل فلاش ...
جبران نوردهی در اساس تغییر سرعت شاتر هست یعنی وقتی شما جبران نوردهی رو به سمت + هدایت میکنید یعنی سرعت شاتر کمتر رو انتخاب میکنید(در واقع دوربین انتخاب میکنه) تا تصویر روشن تری داشته باشید و همینطور بر عکس یعنی اگه تصویر خیلی روشن باشه مثل زیر آفتاب صلاه ظهر شما جبران نوردهی رو روی آخرین درجه - میگذارید یعنی دوربین سرعت شاتر بالایی رو انتخاب میکنه تا تصویر تاریک تر بیفته
اما ایزو حساسیت به نور هست ... اینجوری بگم وقتی ایزو بالا میره این امکان رو به دوربین میده که با سرعت های سریعتر شاتر بتونید عکس رو بگیرید بدون اینکه عکس تاریک بشه
اما بالا رفتن ایزو یعنی بالا رفتن نویز ... البته اکثر دوربین های در همین رده دوربین شما تا ایزو 800 هم بدون نویز عکس میگیرن ضمن اینکه با برنامه میشه نویز رو کاهش داد
کاربردهای ایزو هم به نظر من بیشتر از اون چیزی هست که تو آموزش های اولیه عکاسی در موردش صحبت میکنند
اگر از سه پایه استفاده کنید بهتره تا اینکه ایزو رو بالا ببرید اما اگه به ایزو بالا با علم به اینکه میدونید چرا ایزوی بالا رو انتخاب کردید نیاز دارید کاملا منطقی ست ...
کاربردش گسترده تر از این حرفهاست اما به طور مثال عرض کنم تصور کنید در محیط بیرون وقتی از فلاش استفاده میکنید با سرعت 1/200 در زمانهایی مثل غروب یا تاریکتر و آسمان یا شهر رو در پشت سر دارید با این سرعت شاتر عملا چیزی از بک گراند در عکس شما ثبت نمیشه که با انتخاب ایزو بالا میتونید نور بکگراند رو هم به نحو زیبایی در عکس داشته باشید و الی آخر ...
امیدوارم تونسته باشم کمکتون کرده باشم
در پناه اورمزد ...