درود
در تراکم یکسان ، خروجی 10 مگاپیکسلی در سایز بزرگتری چاپ میشه . البته کیفیت 6 مگاپیکسلی برای چاپ های بزرگ بیشتره . صحبت بنده این نیست که بخوام فرمایش شما رو رد کنم . من تک تک گزاره هاتون رو می پذیرم . منتها خود ابعاد عکس ، تنها به اون 2 پارامتری که بنده گفتم مربوطه . چیزهایی مثل کیفیت ، یک مفهوم فیزیکی نیست ؛ کیفیت یک مفهوم نسبیه که من و شما می تونیم اونو درک کنیم اما فیزیک و دستگاه چاپ اصلا نمی فهمه کیفیت یعنی چی .
دستگاه چاپ فقط 2 پارامتر رو درک می کنه : تعداد پیکسل های طول و عرض - تراکم چاپ پیکسل ها ... همین ! در واقع شما نمی تونی به دستگاه بفهمونی که چاپگر عزیز (!) لطف کن و عکس DSLR منو بزرگتر از اون COMPACT چاپ کن چونکه DSLR من حتی اگر رزولوشنش کمتر باشه ولی کیفیتش بیشتره و شما باید اینو توی چاپت در نظر بگیری . جناب عبدل پناه ؛ چاپگر عزیز فقط می فهمه که باید تعداد دات ها و پیکسلها رو به نسبتی که شما دوست داری ، در هر اینچ جا بده ... این میشه ابعاد . در واقع اگر تصویر بسیار زشت و بی کیفیت هم باشه ، باز هم دستگاه چاپگر ، ابعاد مشخصی رو ارایه میده .
ما وقتی از بزرگترین ابعاد صحبت می کنیم ، فقط دو فاکتور علمی رو مدّ نظر باید داشته باشم . بقیه ی مواردی که شما تحت عنوان کیفیت ، به درستی داری به اونا اشاره می کنی ، همگی تحت این تعریف باید قرار بگیرن وگرنه هیچ دستگاهی توی دنیا نمی تونه حرف شما رو بخونه . یک بار دیگه هم میگم که بنده صحبت شما رو قبول دارم ولی به نظرم باید بین دو مقوله ی "ابعاد" و "ابعاد با کیفیت" تفاوت قائل بشیم .
با آرزوی بهترین ها
پسر پارسی