اگر در بازترین حالت مثلا f/1.8 لنز اول دارای تعداد تیغه های دیافراگم 7 باشد و لنز دوم در همین f دارای تعداد تیغه های 9 باشد، بوکه های لنز دوم کمی گرد تر و زیباتر خواهد بود. اما اگر در تصویر نقاط نورانی وجود نداشته باشه که حالت گرد بودن به وجود بیاد و صرفا محو شدن پس زمینه مد نظر باشه، تعداد تیغه ها تاثیری در زیبایی بوکه ندارد.
دو لنز داریم که بازترین روزنه ی آنها f/1.8 هست. یکی 5 تیغه و دیگری 9 تیغه ای.
حال اگر قسمت نورانی دو عکس رندر شده توسط دو لنز رو در نظر بگیرید میزان گرد بودن قسمت های نورانی که از فوکوس خارج میشوند متفاوت هست؟
در همچین سناریویی نیست ، دلیلش هم این هست که تیغه ای این بین نیست. نرم بودن قسمت هایی که خارج فوکوس هستند جدای تعداد و نوع تیغه ها
اول به طراحی ، نوع کنترل نور و اپتیک لنز مرتبط میشود که چطور نور رو بر روی سطح سنسور متمرکز میکند.
به همین دلیل هست که لنز های قدیمی چه بسا با تعداد تیغه های بالا وقتی با لنز های به طور مثال سری L کنون مقایسه میکنید
به اصطلاح Bokeh نرم تری از لنز هایی که المان ها و کوتینگ بهتری دارند دریافت میکنید.
البته روی صحبتم با شما نیست عطا جان ، در کل عرض کردم.
منابع مفید در این زمینه :
https://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh
https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_aberration
با سلام...
لابلای این بحث داغ بوکه و تیغه بنده یه سوال متفاوت بپرسم واسه تلطیف فضا !
برای پرتره های محیطی استفاده از فلاش و چتر نتایج بهتری میده یا استفاده از فلاش و سافت باکس و یا فلاش و دیفیوزر ؟؟
تاکیدم بر روی استفاده از فلاش اکسترنال هست ..چرا که فعلا نمیخوام از تجهیزات و وسایل حرفه ای تر نورپردازی واسه پرتره محیطی استفاده کنم..
خوشحال میشم اگه دوستان مجرب تجربیاتشون رو در اختیار بنده قرار بدن...
مبر ز موی سپیدم گمان به عمر دراز
جوان ز حادثه ای پیر میشود گاهی ...
"حامد "
با تشکر جناب دانشمند. البته بنده عرض کردم که کمی بوکه های دیافراگم با 9 تیغه بهتر خواهد بود چون هم تعداد تیغه ها بیشتره هم شکل گردتری هر چند به میزان اندک نسبت به دیافراگم 5 تیغه ای به دست میده، درسته که در بازترین حالت تیغه ها تاثیر اندکی روی بوکه دارند اما بی تاثیر هم نیستند و یکی از معیارهای تست لنزهای با دیافراگم باز، نوع و جنس بوکه اونها در دیافراگمهای باز هست. در مورد بستن دیافراگم با شما موافقم که در این حالت تفاوت بوکه ها بیشتر معلوم میشه و لنز با تعداد تیغه های 5، بوکه های نقاط نورانی 5 ضلعی خواهد داد.
ارادتمند
با تشکر از پاسخ شما... ولیکن منظور بنده کیفیت و جنس نور بود نه کمیت و شدتش ... میخواستم بدونم کدامیک از این ترکیبات نور طبیعی تر و با کیفیت تری رو بهم میدن... شدت نور و نزدیکی منبع نور همیشه هم خوب نیست.. چه بسا باعث مصنوعی شدن تصویر بشه... در یک کلام نمیخوام مشخص بشه که از منبع نور مصنوعی استفاده کردم... شاید ناگزیر به استفاده از دو منبع نوری بصورت همزمان از دو زاویه متفاوت بشم.( مثلا استفاده همزمان از دو فلاش و دو چتر )... تا نظر بقیه دوستان چی باشه...
( جناب میلانی عزیز با توجه به تخصصشون در این حوزه اگر نظرشون رو بیان بفرمایند جای بسی امتنان و تشکر خواهد بود )
مبر ز موی سپیدم گمان به عمر دراز
جوان ز حادثه ای پیر میشود گاهی ...
"حامد "