یه سوال از دوستان داشتم
در کدام قسمت از تنظیم دوریین DSLR کانن ارتباط میان نقطه فوکوس و نورسنجی خود دوربین قطع میشود؟
یه سوال از دوستان داشتم
در کدام قسمت از تنظیم دوریین DSLR کانن ارتباط میان نقطه فوکوس و نورسنجی خود دوربین قطع میشود؟
خودم همیشه کمی در رابطه نقاط فوکوس و نورسنجی در کنون ابهام داشتم. دو اینفوگرافیک زیر کمک زیادی در درک ماجرا می کند:
جواب سوال دوستمون را دقیق نمی دانم. و اینکه آیا در همه بدنه ها این ارتباط وجود دارد؟ بدنه ای مثل 1dx چه تفاوتی از این جهت دارند ؟!
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
اصولاً در آن واحد نمیتوان جداگانه هم فوکوس و هم نورسنجی کرد. درست ترین کار اینه که در تنظیمات دوربین کنون ( متاسفانه بادی کنون در دسترس نیست ) قمستی که آیکون آچر داره اگر اشتباه نکنم Cn.f یه همچین اسمی داشت که شامل چند زیر مجموعه است. اونجا میشه برای کلید AF-ON و کلید شاتر ( درواقع Half Shutt ) جداگانه تعریف کرد که کدام عملیات فوکوس و کدام عملیات نورسنجی رو انجام بده.
بعد از تعریف کلید ها، دوربین رو رو به نقطه مورد نظر گرفته، کلید نورسنجی رو فشار می دهید، سپس کادربندی و کلید فوکوس و شات.
منتها یه چیز دیگه هم که یادم نمیاد اینه که از کدام نقاط فوکوس میشود برای نورسنجی هم استفاده کرد که قاعدتاً باید بشه از همگی استفاده کرد.
جغرافیای زندگی، دو چیز را تعیین می کند: یکی دین، دیگری سبک عکاسی!
اینستاگرام
سلام.یه سوال داشتم .آیا نرم افزاری هست که بشه از طریق وای فای دوربین عکسها رو به کامپیوتر(ویندوز) انتقال بدم؟ آخه نرم افزار canon cw برای گوشی های اندرویدی هست ولی برای سیستم ویندوز انگار فقط با کابل میشه ای کار رو انجام داد. لطفا اگه نرم افزاری در این زمینه میشناسید معرفی کنید. اگه لینک بدید که عالی میشه .مرسی
با سلام،
بله نرم افزار EOS Utility هست:
Canon U.S.A. : EOS Utility Software
تو لینک بالا مدل دوربینتون رو انتخاب می کنید و بقیه مراحل نصب به صورت شماتیک نشون داده میشه.
تو لینک زیر هم در انتهای صفحه، نوع سیستم عاملتون رو مشخص می کنید و فایل PDF راهنمای استفاده از EOS Utility رو دانلود میکنید.
http://learn.usa.canon.com/resources...p_guides.shtml
دوستان عزیزم نیاز به راهنمایی شما خوبان دارم
دوربین نیکون d3300 دارم که مشغول عکاسی پرتره ازخانواده هستم تقریبا راضیم تازه لنز 50mm گرفتم که با اونم چند عکس گرفتم رضایت بخشه
بیشتر کارایی دوربین رو چک کردم تمرین کردم اما هنو خیلی مونده تا ملکه ذهنم بشه و بتونم از امکاناتش به موقع لزوم استفاده کنم
اما دو مورد رو اصلا نتونستم درک کنم خیلی دنبال مطلب جامع وتوضیح کامل تو نت گشتم اما متاسفانه چیزی که ساده گفته شده باشه و کامل باشه ندیدم بیشتر گذرا گفتن و رد شدن
در مورد کلید ae-l و af-l که یکی قفل فوکوس هست و دیگری قفل نورسنج
قفل فوکوس رو تا حدودی درک کردم اما عملا متوجه نشدم مثلا ما یه تصویر رو روی چشم فوکوس میکنیم فوکوس رو قفل میکنیم دوربین رو دست هست و بعد کادربندی میکنیم خب فاصله مقداری با چهره کم یا زیاد میشه ایا وقتی فاصله کم یا زیاد میشه چشم از فوکوس خارج نمیشه؟اگه خارج میشه دقیقا قفل فوکوس چه استفاده ای داره
در مورد قفل نورسنج هم اصلا متوجه نشدم چه موقع استفاده میشه چیزی که من فهمیدم اینه که به دوربین کمک میکنیم که نورسنجی درستی داشته باشه و میانه رنگ یا رنگ خاکستری صفحه رو قفل میکنیم خب موقعی نورسنجی قفل شد چه کاری باید کرد؟کادر رو درست میکنیم دیگه به تنظیمات دست نمیزنیم؟موقعی که نورسنج قفل هست روی کادر اصلی نورسنجی صورت نمیگیره؟
ببخشید سوالاتم زیاد بود تو این مبحث ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید با یک مثال ساده خیلی راحتتر میشه مطلب رو درک کرد
اگه مقاله یا اموزشی هم هست لینک بدید ممنون میشم
موفق باشید
سلام
برای قفل فکوس مثلا وقتی کاربرد دارد که شما برای عکاسی از آسمان شب مشکل فکوس داشته باشید در نتیجه روی محلی که دوربین توانایی فکوس کردن داشته باشد ( در دوردست ) فکوس میکنید و سپس فکوس را قفل کرده و دوربین را به سمت آسمان نشانه میروید و عکس میگیرید.
در باره قفل نورسنجی برای مواقعی کاربرد دارد شما میخواهی با نوردهی یک مکان از مکان دیگری عکس بگیرید. برای مثال با زوم کردن نوردهی مناسب برای منظره بیرون پنجره را به دست آورده و بعد از قفل نوردهی با زوم بک از داخل اتاق عکس میگیرید در حالی که نوردهی برای منظره بیرون تنظیم شده است.
البته به نظر من بیشتر کاربرد این مد ها برای مواقعی است که از تنظیمات دستی استفاده نشود.
اگر جایی اشتباه کردم اساتید اصلاح کنند.
سیدمحمد آقامیرزائی
لطفا تصاویر من را نقد کنید. ویرایش هم آزاد.
Olympus OM-D E-M5 + 12-50mm 3.5-6.3
سلام
شما مطلب را متوجه شدین و لی احتمالا درک نکردین!
قفل فکوس کاربردهای خودش رو داره ولی برای مثالی که زدین یعنی پرتره نیاز ندارید و همانطور که فرمودین فکوس احتمالا بهم میخوره. مثلا در عکاسی مناظر و یا در شب، میتوان آنرا قفل کرد تا در هنگام ثبت، فکوس بهم نخوره. یا مثلا در ماکرو گرافی و استک کردن؛ یا هنگام فیلمبرداری. در واقع قفل فکوس، خاموش کردن موتور فکوس است.
بله.در مورد قفل نورسنج هم اصلا متوجه نشدم چه موقع استفاده میشه چیزی که من فهمیدم اینه که به دوربین کمک میکنیم که نورسنجی درستی داشته باشه و میانه رنگ یا رنگ خاکستری صفحه رو قفل میکنیم خب موقعی نورسنجی قفل شد چه کاری باید کرد؟کادر رو درست میکنیم دیگه به تنظیمات دست نمیزنیم؟موقعی که نورسنج قفل هست روی کادر اصلی نورسنجی صورت نمیگیره؟
منظورتان را از رنگ خاکستری متوجه نشدم؛ فرضا شما میخواهید در نور روز پرتره ای بگیرید، در شرایطی که سوژه در سایه است و اطراف آن روشنتر، میتوانید بر روی سایه(صورت سوژه) نورسنجی کرده و آنرا قفل کنید. سپس کادر بندی و..
البته در مود دستی، شما عملا نیاز به آن ندارید(اشتباه نکنم فعال هم نمیشود) ولی در مدهای نیمه اتو، به کار خواهد آمد.
ارادتمند
در تکمیل فرمایش دوستان که به نکات خوبی هم اشاره کردند، یک مورد استفاده از قفل فوکوس هم در ردیابی سوژه ای هست که با سرعت زیاد در حال حرکت هست، به این صورت که برای بار اول روی جسمی که حرکت می کنه فوکوس می کنید و قفل فوکوس رو فعال می کنید و عکستون رو میگیرید، برای بار دوم که بخواهید عکس بگیرید دیگه دوربین عمل فوکوس رو انجام نمیده و باعث صرفه جویی در زمان شده و در زمان کمتری شات مورد نظر رو میگیرید و احتمال شکار لحظه مورد نظر بالاتر میره البته این به شرطی هست که فاصله جسم با دوربین کم یا زیاد نشود و سوژه فاصله اش رو با دوربین حفظ کنه مثل حرکت هواپیما و ...
برای قفل نور سنجی هم علاوه بر مواردی که دوستان اشاره کردند، یک موردش هم برای عکاسی پانوراماست. در بسیاری از عکسهای پانوراما برای اینکه نورسنجی یکسانی در تمامی عکسهای گرفته شده داشته باشیم تا در فرایند Stitching یا چسبوندن عکسها با نرم افزار دچار مشکل نشیم، میاییم نور سنجی رو بر اساس شات اول اعمال میکنیم و بعد قفل نورسنجی رو فعال میکنیم، به این صورت دوربین بر روی عکسهای بعدی عمل نور سنجی رو انجام نمی ده، البته میشه از قفل فوکوس هم در این موارد استفاده کرد.
یک مورد هم در عکاسی از آسمان شب عرض کنم که میشه به جای قفل فوکوس از فوکوس دستی هم استفاده کرد. به این صورت که ابتدا روی جسمی در فاصله زیاد فوکوس کرده و سپس مد فوکوس رو از اتوماتیک به منوآل تغییر میدیم با این حساب فوکوس روی همون جسم میمونه و بدون دست زدن به رینگ فوکوس میشه از آسمون عکاسی کرد، یک مورد دیگه برای عکاسی از آسمون شب هم استفاده از فوکوس دستی و قرار دادن اون روی بینهایت روی لنزهایی هست که Distant Window دارند.
ویرایش توسط ata_m3 : Thursday 26 February 2015 در ساعت 00:04