البته من نظرم به غیر از اینه
اصلا بحث شارپنس ربطی به ال بودن و ایکس بودن لنز نداره....دلم نمی خواد الان در موردش حرفی بزنم ، چون خیلی صحبت شده...
اما 70-17 اگر از 35-16 شارپ تر نباشه پایین تر هم نیست....البته قرار هم نیست در هر رنجی شارپ تر باشه...اما در مجموع میشه اینطور گفت....
در مورد موارد دیگر هم مثل فکوس، استحکام و ...... اختلاف قیمت این دو لنز همه چیز رو مشخص میکنه......
فکر میکنم بجای اینکه....در مورد ال بودن لنز ها اینطور تاکید بشه....بهتر در مورد نیاز خودمون، هزینه ، بودجه و غیره صحبت بشه و ملاک انتخاب رو بر اینها بگذاریم.....و اینکه با پول ما چه لنزی بهتره....
این هم یک صدمین بار....
ال تایین کننده شارپنس نیست....اگر سری به لنز 350-35 بزنید متوجه میشوید....مثال خیلی دارم..
اما در مورد ال های عزیز...
اگر مشکل مالی نباشه بهترین انتخابها خواهند بود(پس من که ندارم میگم سیگما بهترینه)...
در مورد 35-16 یه مطلبی هست...این لنز تفاوت ساختاری زیادی نسبت به 40-17 نداره.
این لنز کاملا در مقابل آب و گرد و غبار محافظت شده....مثل 70-24/200-70 Is/ و 300 اف 2.8 ، 400 اف 2.8 و......................
و دیافراگم 2.8 داره.نه 4...
حالا دو برابر اختلاف قیمت سر همیناس....نه شارپنس...در مورد مقایسه 40-17 و 70-17 هم همه میدونند دیگه...
ادامه ال ها:
ساختار بهتری نسبت به دیگر لنزها دارند.....
اصولا در لنزها و دوربینهای دو چشمی و یا هر دستگاه اپتیکی مهمترین پارامترها عبارتند از:
مقاومت در برابر شوک ها و تکانهای ناگهانی...
ضربه...
رطوبت...
گرد و غبار....
آب و مواد دیگر....
کم بودن پارالاکس که اصلا به اون توجه نمیشه....(درسته که لنز فکوس میکنه و در نقطه فکوس پارالاکس وجود نداره...اما در پیش زمینه و پس زمینه این مورد خیلی مهم میشه)...
از تنظیم خارج نشدن المانها در هنگام ضربه. و یا فکوس کردن و زوم کردن....
عمر بالای المانها و قطعات داخلی و خارجی.....
استفاده از قطعات با کیفیت بالا جهت زنگ نزدن در رطوبت ....
از تنظیم خارج نشدن المانها در اثر سرما و گرمای محیط و ...............کلی از این حرفها..
بعد مسائلی مثل شارپنس،دیستورشن، ویگنتینگ و سی ای.......که ما فقط این 4 تای آخر رو میبینیم و فکر میکنیم که هر لنزی علامت ال روش باشه دیگه خدای شارپ است....
در صورتی که لنزی های الی وجود دارند که اصلا شارپنس براشون معنی نداره.....مثل همین 350-35....سی ای دارند 4 برابر 400-80 سیگما....
اما چیزی که باعث میشه این لنز 1800 قیمت داشته باشه شارپنس نیست....نام برند هم نیست(البته دخیل هست)
اما مسائل دیگری هست که مهمتر از شارپنس است....
دیروز هم یه 125-18 آوردم خونه و با 70-17 مقایسه کردیم(همراه با امیر سوکی)....
واقعا عالی بود...در تمام رنجها شارپتر از 70-17 بود....رنج عالی تر و قیمت مفت...2560000
از نظر دقت فکوس مثل 70-17 بود...اما سرعت بالاتری داشت...اون هم بخاطر نداشتن ماکروی قوی که طول مسیر رفت و برگشت رینگ فکوس رو کم میکرد....
اون بنده خدایی هم که گفته این لنز فکوس خوبی نداره حق داره...هرکسی با لنزهایی مثل 70-200 کانن و 105-24 کار کنه همینو میگه...
اما واقعا عالی بود....
این هم به لنزهای با ارزش اظافه شد...........