درود،
لنزهای آینه ای عموما برای مقاصد نجومی به کار برده میشوند، این لنزها نسبت به سایر لنزها در یک فوکال ثابت مثلا 500 میلیمتری قیمت کمتر و همینطور اندازه کوچکتر و وزن کمتری دارند که قابل قیاس با لنزهای زوم استاندارد هست.
پایه و اساس کارکرد لنزهای آینه ای بر خلاف سایر لنزها که متکی بر عدسی هست، بر اساس آینه هست به این صورت که نوری که از قسمت جلوی لنز وارد لنز میشود، در اثر بر خورد به آینه اصلی که در پشت لنز قرار دارد، منعکس میشود، این انعکاس در اثر برخورد به آینه دوم که در جلوی لنز قرار دارد به سمت سنسور یا فیلم منعکس میشود که قبل از رسیدن به فیلم یا سنسور از یک عدسی تصحیح کننده می گذرد.
یکی از مزایای لنزهای آینه ای این هست که به دلیل استفاده از آینه به جای عدسی ( به جز عدسی تصحیح کننده) خطای CA تقریبا صفر هست.
دلیلی که اندازه این لنزها، کوچکتر از لنزهای معمولی با فوکال برابر هست این هست که پرتوهای نوری در داخل لنز چندین بار منعکس میشوند و به عبارتی fold یا تا می شوند.
معایب لنزهای آینه ای:
1. این لنزها دیافراگم ندارند بنابر این عکاس کنترلی روی عمق میدان و همچنین میزان نور ورودی از طریق دیافراگم به سنسور یا فیلم رو نخواهد داشت.
2. به دلیل انعکاسهای پی در پی، کنتراست تصویر افت می کند.
3. شارپنس این لنزها در حد متوسط قرار دارند.
4. آینه دوم تاثیر مخربی در کیفیت نقاط خارج از فوکوس دارد، که این مشکل رو می توان با نزدیک شدن به سوژه و انتخاب پس زمینه یکنواخت تا حدود زیادی از بین برد.
شکل زیر نمایی از کارکرد یک لنز آینه ای از نوع اشمیت - گاسکرین رو نشون میده.
فایل پیوست 65136