نظر من هم به نظر اقای فرهاد نزدیکتر است!
من الان از لنز 85 برای پرتره استفاده میکنم (بجز 17-40 گاهی ) و لنز بعدی من قطعا 135 خواهد بود.
خیلی برای من جالبه که دوستان بین این دو لنز که هر دو ضروری هستند بحث میکنند!؟؟ بر اساس محیط که سوژه در ان قرار گرفته و هدف از پرتره، شما ممکن است هر یک از این دو فاصله کانونی را انتخاب کنید. لنزهای بلندتر تاکید بیشتری روی سوژه دارد و لنزهای وایدتر تاکید بیشتری روی زمینه دارد.
اثر پرسپکتیو روی اجزای صورت بشدت مشخص است.همینطور که در عکس دوم می بینیم پرتره دوم ، نمای نسبتا بسته ای هم هست.
مشکل اینجاست دیگر همان کادر قبلی نخواهد بود! شاید همان کادر را روی سوژه ببندید ولی میط اطرافش چی!؟ اگر شما در یک محیط کسل کننده که توضیحی هم در مورد سوژه نمیدهد بخواهید عگاسی کنید یک لنز بلند انتخاب بهتری است. برعکسش هم صادق است. چون هیچ وقت نمیتوانید زمینه ای در در کادر 50 جای میگیرد را در 85 یا 135 داشته باشیم.پی نوشت : و پاسخ به فرض دیگری که الان مطرح کردید. با بستن دیافراگم عمق میدان بیشتر می شود ولی شما برای گرفتن همان کادری که با۵۰ بسته اید باید چندین متر عقب تر بروید!!
من هم مثل اقای کورش عکسهای پرتره بسته را خیلی وارد به این بحث نمیبینم. این پرتره را بشخصه ترجیح میدهم با 70-200 بگیرم. که هم عمق میدان کوتاه ازار دهنده روی صورت را نداشته باشم و هم بخاطر بلند بودن لنز زمینه محوی در همین حد ایجاد شود.شما چنین پرتره ای را 50 نمیتوانید ثبت کنید چون باید زیاد به سوژه نزدیک شوید.(پس در کادرهای بسته و در پرتره مزیتی ندارد.)